• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۱۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
گیلان » اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

آینده اقتصادی منطقه خزر بر پایه منافع مشترک پنج کشور

صمد حسن زاده گفت: زیرساخت‌های حمل‌ونقل، کلید توسعه تجارت بین‌المللی در جهان امروز است و هر کشوری که در این حوزه ابتکار عمل بیشتری داشته باشد، نفوذ اقتصادی بالاتری به دست خواهد آورد.

آینده اقتصادی منطقه خزر بر پایه منافع مشترک پنج کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در اختتامیه اجلاس استانداران ساحلی خزر گفت: دریای خزر یکی از ارزشمندترین پهنه‌های آبی جهان است که همواره نقش مهمی در تعاملات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور‌های همسایه داشته و اکنون می‌تواند مسیر جدیدی برای رفاه ملت‌های منطقه ترسیم کند.

صمد حسن‌زاده با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و ریاست‌جمهوری بر گسترش تعامل با کشور‌های همسایه، گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند به ایجاد روابط دوستانه، پایدار و نزدیک با ملت‌های منطقه است و اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی میان کشور‌های حوزه خزر ظرفیت‌های بزرگی را برای همکاری‌های چندجانبه فراهم کرده است.

وی محور اصلی این اجلاس را آینده اقتصادی منطقه خزر بر پایه منافع مشترک پنج کشور برشمرد و بیان کرد: زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تنوع‌بخشی به مسیر‌های ترانزیتی و ارتقای شبکه‌های ارتباطی، کلید توسعه تجارت بین‌المللی در جهان امروز است و هر کشوری که در این حوزه ابتکار عمل بیشتری داشته باشد، نفوذ اقتصادی بالاتری به دست خواهد آورد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نقش ایران در زنجیره تجارت منطقه را حیاتی و بی‌بدیل توصیف کرد و گفت: ایران با داشتن شبکه گسترده ریلی، جاده‌ای و بنادر فعال در شمال و جنوب کشور، قابلیت تبدیل‌شدن به هاب لجستیکی منطقه را دارد و تحقق این هدف می‌تواند خدمات متنوعی از جمله انبارداری، بسته‌بندی، مدیریت هوشمند حمل‌ونقل و توزیع کالا را با بیشترین کارایی فراهم سازد.

به گفته وی، تحقق این موقعیت نیازمند توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و هماهنگی در سطح ملی است.

صمد حسن زاده با اشاره به الزامات جذب شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی، اضافه کرد: حذف مقررات زائد، یکپارچه‌سازی قوانین گمرکی و کاهش بروکراسی پیچیده از ضرورت‌هاست.

وی اجرای توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال ۱۴۰۴ را فرصتی تاریخی دانست و افزود: حذف تعرفه‌های ۸۷ درصد کالا‌های مبادلاتی میان ایران و اوراسیا، معماری جدیدی در تجارت منطقه ایجاد می‌کند که پیامد‌های گسترده‌ای مانند دسترسی به بازار‌های بزرگ، امنیت غذایی، توسعه سرمایه‌گذاری، مبادلات غیر دلاری و گسترش کریدور‌های ارتباطی را به‌دنبال دارد و ایران در این توافق نه‌تنها یک شریک اقتصادی قابل اعتماد، بلکه حلقه اتصال خلیج فارس، آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به جایگاه سه استان ساحلی شمال کشور در توسعه تجارت خزر، بیان کرد: گیلان، مازندران و گلستان سه قطعه مکمل یک پازل اقتصادی هستند، گیلان محور لجستیک و تردد کالا، مازندران محور فرآوری و صادرات غذایی و گلستان محور مبادلات زمینی با آسیای مرکزی. سرمایه‌گذاری هوشمند بر این سه استان می‌تواند ایران را به مرکز مدیریت تجارت دریای خزر تبدیل کند.

صمد حسن‌زاده با بیان اینکه دسترسی کشور‌های اوراسیا به آب‌های آزاد یک ضرورت اساسی است و ایران با دارا بودن بنادر مهمی مانند شهید رجایی و چابهار، کوتاه‌ترین و امن‌ترین مسیر را برای این اتصال فراهم می‌کند، گفت: شمال ایران اتصال به آسیا و جنوب ایران اتصال به جهان را ممکن ساخته و همین موقعیت، قدرت جغرافیایی اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود کاوران شهیدان خوشنام به شهر لنده
برگزاری مانور شبیه سازی آلودگی منابع آب در ارسنجان
توصیه های بهداشتی در شرایط نارنجی آلودگی هوا
فضای عمومی تربت جام معطر به عطر شیهد گمنام وطن
افتتاح طرح‌های ارتباطی متمرکز در روستای کوهستانی شهرستان علی آبادکتول
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
امیر حسین زارع چهارمین طلا تیم ملی کشتی آزاد را به ارمغان آورد
زمان‌بندی قطع برق چاه‌های مجاز کشاورزی در استان
بررسی مسائل ومشکلات کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶
سردار سلیمانی: صهیونیست‌ها خون‌ریزتر از چنگیزخان هستند
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری
روزنمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی
گردهمایی گروه‌های تربیتی صالحین در مرکز استان
هوای شهر‌های ارومیه، مهاباد و شاهین دژ، ناسالم برای گروه‌های حساس
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مصلی ارومیه
فرهنگ عذرخواهی در میان مدیران، کمرنگ شده است
فراز‌هایی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان؛ جمعه ۳۰ آبان
اجرای هزار برنامه به مناسبت هفته بسیج در اصفهان
تشییع پیکر شهید گمنام در پارسیان
آذرپیرا سومین طلای کشتی آزاد را کسب کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)