• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۲۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
علمی و فرهنگی » کودک و نوجوان

حضور ۵۰ تولیدکننده صنایع فرهنگی در نمایشگاه شهاب بغداد

مسئول غرفه ایران در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد گفت: امسال ۵۰ تولید کننده ایرانی با ۴۰۰ محصول در نمایشگاه کودک و نوجوان شهاب بغداد حاضر شده‌اند.

حضور ۵۰ تولیدکننده صنایع فرهنگی در نمایشگاه شهاب بغداد

آقای سعید حسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما  گفت : در سال‌های اخیر شاهد تحول جدی در حوزه صنایع فرهنگی کشور، به‌ویژه در بخش انیمیشن و تولید محتوای ویدیویی بوده‌ایم. افزایش تولید در این حوزه نشانه روشنی از رشد و جهشی است که در بازار داخلی اتفاق افتاده و این مسیر می‌تواند ادامه‌دار باشد، مشروط بر اینکه بتوانیم بازار را گسترش دهیم.

وی افزود: واقعیت این است که رشد فعلی، اگر صرفاً در محدوده بازار داخلی بماند، دیر یا زود با کندی مواجه می‌شود. برای حفظ سرعت رشد، باید بازارمان را توسعه دهیم و به سمت بازارهای بین‌المللی حرکت کنیم. بازار داخلی، در بهترین حالت، تنها بخشی از ظرفیت تولیدات پویانمایی و محصولات فرهنگی ما را پوشش می‌دهد. بنابراین اگر به‌موقع نتوانیم صادرات و ارتباطات خارجی را شکل دهیم، احتمال متوقف شدن یا کند شدن این مسیر وجود دارد.

مسئول غرفه ایران در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد گفت: در همین راستا، مجموعه‌های فعال در حوزه صنایع فرهنگی از جمله انجمن اسباب‌بازی، انجمن محصولات آیینی، مجموعه کارستان بهارستان با نگاه صادرات‌محور فعالیت‌های خود را آغاز کردند. یکی از نخستین اقدامات ما، طبقه‌بندی کشورها بر اساس اولویت صادراتی بود؛ با لحاظ شاخص‌هایی مانند راه‌های دسترسی، میزان ارتباطات فرهنگی، و میزان شباهت محتوایی محصولات فرهنگی است . 

وی بیان کرد: با بررسی این شاخص‌ها، به وضوح مشخص شد که عراق یکی از مهم‌ترین و اولویت‌دارترین کشورها برای توسعه بازار ماست؛ هم از نظر حجم جمعیت جوان، کودک و نوجوان، هم از نظر شباهت فرهنگی و مذهبی، و هم از نظر سهولت حمل‌ونقل زمینی و ارتباطاتی که با هم داریم . این عوامل باعث شده بازار عراق نزدیک‌ترین و مستعدترین مقصد صادرات محصولات فرهنگی ایرانی باشد.

حسینی گفت: در دو سال گذشته برای ورود جدی‌تر به این بازار، طرح های  مختلفی تعریف شده ، از جمله بازارسنجی و مخاطب‌سنجی در عراق، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک و تأسیس دفاتر صادراتی که در حال دنبال کردن آن هستیم . یکی از گام‌های مهم آینده، پس از نمایشگاه اخیر، ایجاد دفتر رسمی صادرات محصولات فرهنگی به عراق خواهد بود.

وی افزود: نمایشگاه‌ها نقش کلیدی در این مسیر دارند؛ چراکه فرصتی ایجاد می‌کنند تا ما سلیقه و رفتار مخاطب عراقی را از نزدیک بشناسیم و واکنش او را نسبت به کالای فرهنگی ایرانی مشاهده کنیم. تاکنون در چهار دوره نمایشگاهی در عراق حضور داشته‌ایم و نتایج تجربی این حضور، مسیر توسعه صنعت فرهنگی و صادراتی کشور را روشن‌تر کرده است. با تداوم این مسیر، انتظار داریم در سال آینده شاهد رشد سریع‌تر و پایدارتر صنایع فرهنگی کشور، به‌ویژه در حوزه کودک و نوجوان باشیم.

این فعال صنایع خلاق گفت: اهمیت این موضوع برای ما کاملاً روشن است. در دو دوره نخست، حضور تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه‌های خارجی بیشتر به‌صورت پراکنده و موردی بود؛ اما سال گذشته برای اولین بار، شاهد حضور منسجم و سازمان‌یافته جمهوری اسلامی ایران با مشارکت فعال انجمن‌های تخصصی صنایع فرهنگی بودیم. این تجربه، آغاز یک حرکت جدی و هدفمند در جهت صادرات محصولات فرهنگی کشور بود.

وی ادامه داد: در آن دوره، تعدادی از تولیدکنندگان توانستند با همکاری انجمن‌ها، محصولات خود را به شکل حرفه‌ای معرفی کنند و بازخورد بسیار مثبتی از بازار عراق دریافت شد. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم امسال این حضور را جدی‌تر و گسترده‌تر دنبال کنیم و صرفاً به شرکت در نمایشگاه بسنده نکنیم؛ بلکه مقدمات حضور دائمی ایران در بازار عراق را از طریق راه‌اندازی دفتر صادراتی و ایجاد نمایشگاه دائمی فراهم سازیم.

حسینی گفت: امسال این حضور نسبت به سال گذشته جهش قابل‌توجهی دارد؛ از نظر فضا و متراژ غرفه‌ها، تقریباً دو برابر شده و جمهوری اسلامی ایران با حدود ۵۰۰ متر فضای نمایشگاهی در بخش‌های مختلف شرکت می‌کند، از جمله بخش انیمیشن، بخش کسب‌وکارهای خلاق جدید، بخش آیینی و محصولات کودک. به تعبیر انجمن‌ها، این نمایشگاه نمایانگر گستره واقعی توانمندی تولیدکنندگان فرهنگی ایرانی است.

وی افزود: برنامه‌ریزی شده است تا در ایام نمایشگاه، تجار و بازاریابان عراقی نیز حضور داشته باشند تا جلسات تجاری و مذاکرات بین تولیدکنندگان ایرانی و فعالان بازار عراق برگزار شود. علاوه بر آن، مسئولان فرهنگی و حتی مدارس عراق از این نمایشگاه بازدید می‌کنند تا از نزدیک با ظرفیت‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.

این رویداد فرهنگی، در واقع نمایانگر چهره واقعی و توان محتوایی ایران در حوزه کودک و نوجوان است.
اولین دوره این نمایشگاه سال گذشته خردادماه برگزار شد . 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختتامیه هفدهمین آزمون «ترنم وحی» در کاشمر برگزار می‌شود
مردودی در معاینه فنی مشکل آلایندگی هوا
یادواره شهدای نیروی انتظامی سلسله لرستان
پذیرایی از عزاداران فاطمی با غذای اصیل در آران و بیدگل
طرح جامع مرزهای کرمانشاه در مدت کوتاهی تدوین شود
برنامه های متنوع رادیو برای شنوندگان
برگزاری اردوی جهادی در روستای چاه زول سنگان خواف
برگزاری محفل شعر فاطمی در فردیس
نهاوند رتبه نخست کشت مارچوبه در استان همدان
توقیف وانت نیسان حامل آرد قاچاق در دشت آزادگان
برگزاری سوگنامه هنری بانوی آب و آفتاب در کیش
تجلیل از فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شاهین دژ
اعلام زمان مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد هادی مرزبان
دعوت مسئولان استان یزد برای حضورمردم در مراسم تشییع شهدای گمنام
آخرین اقدامات برای مهار آتش در جنگل الیت
افتتاح مرکز درمانی در شهربابک
برگزاری همایش جهاد تبیین در آباده
اشک و آغوش؛ استقبال مردم شهر‌های مختلف گلستان از شهدای گمنام
تصویب ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای توسعه ای شهرستان اشنویه
پایان بازی های همبستگی اسلامی با مقام سومی کاروان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)