• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۳۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
امید:

دانشگاه تهران ظرفیت بزرگ برای تحقیق و توسعه صنعت است

رئیس دانشگاه تهران از تصویب قانونی با «ظرفیت برد-برد» برای دانشگاه‌ها و صنایع خبر داد و افزود: امسال ۶۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت مالیاتی برای توسعه فناوری پیش‌بینی شده است.

دانشگاه تهران ظرفیت بزرگ برای تحقیق و توسعه صنعت است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران ، دکتر محمدحسین امید در آغاز برنامه زمان‌بندی رویداد صنعت پویا، دانشگاه توانمند، افق‌های همکاری هوشمند» در جمع مدیران و نمایندگان شرکت‌ها و سازمان‌ها با بیان اینکه دانشگاه تهران خانه همه متخصصان و اندیشمندان است، مروری بر تاریخچه سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری داشت.
وی با اشاره به پیش‌بینی تخصیص ۲ تا ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی به این حوزه در برنامه‌های توسعه سوم ویا چهارم تصریح کرد: «متأسفانه تنها یک بار در ۲۵ سال گذشته، یعنی در سال ۱۳۸۳، این سهم از نیم درصد فراتر رفته و به حدود ۰.۸ درصد رسیده است. در سایر سال‌ها، حتی در دوره‌های مطلوب، این عدد همواره زیر نیم درصد بوده است».

ظرفیت ۶۰ هزار میلیارد تومانی اعتبار مالیاتی فرصتی است که نباید از دست داد
وی از تصویب قانونی با «ظرفیت برد-برد» برای دانشگاه‌ها و صنایع خبر داد و افزود: «امسال حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت مالیاتی برای توسعه فناوری پیش‌بینی شده است».
امید با ابراز نگرانی از عملکرد نامطلوب در بهره‌برداری از این ظرفیت هشدار داد: «اگر از این فرصت استفاده نکنیم، این ظرفیت تکرارنشدنی از دست خواهد رفت».

نیروی انسانی و پارک علم و فناوری ظرفیت‌های عظیم دانشگاه هستند
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به دارایی‌های این دانشگاه گفت: «۲۵۰۰ عضو هیأت علمی، بیش از ۴۵ هزار دانشجو که بیش از ۶۰ درصد آنان در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، در کنار اولین و بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری در بین دانشگاه‌ها، از جمله ظرفیت‌های دانشگاه تهران است و اخیراً نیز یک مجموعه ۳۰ هکتاری به این پارک افزوده شده است».
وی اعلام کرد: «همه این امکانات و سرمایه انسانی، ۲۵۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ۲۵۰۰ استاد برجسته، برای همکاری و پیشبرد اهداف صنعتی کشور آماده هستند».

جلسه ویژه با حضور سازمان امور مالیاتی
امید از تشکیل جلسه‌ای نیمه آذرماه با حضور رؤسای دانشگاه‌های سطح یک، معاونت علمی ریاست جمهوری، مدیران صنعتی و دکتر سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی خبر داد و هدف این جلسه را رفع نواقص، ابهامات و مشکلات دانشگاه‌ها و شرکت‌ها به‌ویژه در زمینه اجرای قانون اعتبار مالیاتی عنوان نمود.

دانشگاه تهران، پل ارتباطی تحقیقات پایه تا تولید محصول است
دکتر منوچهر مرادی سبزوار، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز، در این نشست اظهار داشت: «دانشگاه تهران با داشتن بیش از ۶۰ دانشکده در حیطه‌های مختلف، رشته‌های متنوعی دارد که می‌تواند به سادگی نیاز‌های تحقیقاتی صنایع را پاسخ دهد».
وی نقش مؤسسات پژوهشی دانشگاه تهران را تبدیل تحقیقات اولیه به محصول قابل ارائه به صنعت دانست و به نمونه‌های موفقی در حوزه‌های نفت، گمرک و تولید مرغ گوشتی اشاره کرد.

پیشنهاد حل مسائل صنعت در دانشگاه و تشکیل تیم‌های تحقیقاتی
مرادی بر ضرورت طرح مشکلات واقعی صنعت در دانشگاه تأکید و تصریح کرد: «این کار باعث شکل‌گیری تیم‌های تحقیقاتی حول مسائل کاربردی می‌شود. نمونه عینی آن، تشکیل یک تیم فعال در دانشکده برق و کامپیوتر برای حل مسئله‌ای است که صنعت مطرح کرد».

سرآمدی در هوش مصنوعی با ۵۴ استاد متخصص
وی با اشاره به تمرکز ویژه دانشگاه بر حوزه هوش مصنوعی گفت: «وجود ۵۴ استاد متخصص در این حوزه، که در منطقه بی‌نظیر است، امکان ارائه خدمات و راه‌حل‌های پیشرفته به صنایع مختلف، از جمله پروژه دستیار هوشمند برای وزارت نفت، را فراهم کرده است».

فراخوان نهایی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌ها
مرادی در پایان از صنایع دعوت کرد تا از این ظرفیت‌ها برای پیشبرد تحقیقات خود استفاده کنند و گفت: «ما می‌توانیم مرکز تحقیق و توسعه (R&D) صنایع باشیم».

در بخش دیگری از این برنامه، دکتر مرضیه شاوردی، عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، به «تبیین راهبرد بهره‌برداری از اعتبار مالیاتی در بخش تحقیق و توسعه» پرداخت.
سپس دکتر علی بزرگی امیری، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع، سخنرانی خود را با موضوع «آینده‌پژوهی هوشمند: نقش هوش مصنوعی در پیش‌بینی فردای بازار» ارائه کرد.
در پایان این مراسم، مدیران و نمایندگان شرکت‌ها و سازمان‌های حاضر، به بیان نظرات و پرسش‌های خود پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود وزیر امور خارجه به ژنو
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوس در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
قالیباف خطاب به وزیر تعاون: نحوه دهک بندی را اصلاح کنید
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)