• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۰۱۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
خوزستان » اجتماعی

آنچه باید از عوارض آلودگی هوا بر سلامت عمومی بدانید

فوق‌تخصص ریه و فلوشیپ خواب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عوارض آلودگی هوا بر سلامت عمومی را تشریح کرد.

آنچه باید از عوارض آلودگی هوا بر سلامت عمومی بدانید

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر حانیه راجی در خصوص آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت مردم بیان داشت: آلودگی هوا در بلندمدت زمینه‌ساز بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم و COPD، افزایش خطر بروز عفونت‌ها و حتی ابتلا به سرطان در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود.

وی اظهار کرد: آلودگی هوا تنها محدود به ذرات غبار نیست؛ بلکه شامل آلاینده‌های شیمیایی نظیر گاز‌های مونوکسید کربن، H₂S و N₂O و همچنین آلاینده‌های بیولوژیک مانند گرده گیاهان و کلون‌هاست که مشکلات جدی برای افراد به‌ویژه کسانی که زمینه آلرژیک دارند، ایجاد می‌کنند.

دکتر راجی افزود: در حال حاضر بیشترین آلودگی ناشی از آلاینده‌های شیمیایی حاصل از سوخت خودروها، بنزین‌های غیراستاندارد و فلر‌های نفتی است. این وضعیت در فصل زمستان به دلیل پدیده اینورژن تشدید می‌شود، در حالی که در پاییز و بهار آلودگی‌های بیولوژیک و در تابستان نیز گرد و غبار، بیشتر مردم را آزار می‌دهد.

وی ادامه داد: آلودگی هوا علاوه‌بر آسیب مستقیم به ریه، عوارض قلبی نیز به همراه دارد. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی، سالمندان، بیماران مبتلا به سرطان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در کوتاه‌مدت بیشتر در معرض خطر هستند.

این فوق‌تخصص ریه با تأکید بر آسیب‌پذیری کودکان و زنان باردار در شرایط آلودگی هوا گفت: کودکان به دلیل رشد ریه‌ها بیشترین آسیب را می‌بینند و زنان باردار نیز در معرض خطراتی، چون سقط جنین، مرده‌زایی و تولد نوزادان کم‌وزن قرار می‌گیرند؛ بنابراین، حضور این گروه از افراد در فضای باز و ورزش کردن در روز‌های آلوده باید به‌طور جدی ممنوع شود.

دکتر راجی درباره راهکار‌های پیشگیری از خطرات آلودگی هوا اظهار داشت: مصرف میوه و سبزیجات به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌تواند تا حدی اثرات آلودگی را کاهش دهد. همچنین مصرف شیر کم‌چرب در محیط‌های کاری آلوده به فلزات سنگین نیز توصیه می‌شود. استفاده از ماسک‌های استاندارد N۹۵ با برچسب اصالت کالا و تأیید سازمان غذا و دارو برای کاهش ورود ذرات آلاینده ضروری است.

وی در ادامه توصیه کرد: در روز‌های آلوده باید از خروج غیرضروری از منزل خودداری شود. بیماران قلبی و ریوی باید دارو‌های خود را منظم مصرف کنند و در صورت بروز مشکل، سریعا به پزشک مراجعه نمایند. استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا در منازل نیز می‌تواند کیفیت هوای داخل را بهبود بخشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تعطیلی مدارس در شرایط اضطراری خاطرنشان کرد: سلامت کودکان مهم‌تر از آموزش حضوری است و آموزش در این شرایط باید از طریق فضای مجازی ادامه یابد.

دکتر راجی در پایان، آلودگی را معضلی فراگیر دانست و تأکید کرد: خطرات آلودگی هوا همه اقشار جامعه از جمله کشاورزان و دامداران را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مشکل تنها با تصمیمات جدی و بلندمدت مسئولان قابل حل است و مردم باید در روز‌های آلوده با رعایت توصیه‌های بهداشتی از سلامت خود محافظت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تکمیل فوری طرح‌های نیمه‌تمام گتوند با تصویب ۲۲ مصوبه در شورای اداری
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
قهرمانی نماینده بدمینتون استان زنجان
دیدار مسئولان استان قم با خانواده شهیدان کاکازاده و طالبی از شهدای اغتشاشات اخیر
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
باخت رعد پدافند زنجان
­ابلاغیه کمیته انضباطی به سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
اعترافات اغتشاشگران فریب خورده شهرستان دورود
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
بررسی مسائل و مشکلات مردم با حضور فرماندار ویژه مهاباد
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
بوئین‌زهرا، قطب کشاورزی و شاهراه مواصلاتی با بودجه عمرانی ۱۸۰ میلیارد تومانی
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
روند پرشتاب سالمندی جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد
خبر‌هایی از برپایی کارگاه نقاشی در سرخه
ادامه استقبال مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی
افتتاحیه مسابقات ورزشی بین مدرسه ای شهرستان فارسان
تارتار: هیچ تیمی مانند سپاهان به گل‌گهر فشار نیاورده بود
بسته ایران جوان ونگاهی به همایش تحلیل‌های اخلاقی حامیان جنین درقم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)