• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۱۴۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
آذربایجان غربی » اقتصادی

تسهیلات ویژه دولت برای تامین نقدینگی کارگاه‌های فرش دستبافت

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : برای رفع مشکل نقدینگی کارگاه‌های فرش دست بافت دولت تسهیلات ویژه پرداخت خواهد کرد .

 تسهیلات ویژه دولت برای تامین نقدینگی کارگاه‌های فرش دستبافت

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی؛  رئیس مرکز ملی فرش ایران در جشنواره پاسداشت هنر صنعت دست فرشباف آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت: دولت ۹ همت برای مشاغل خانگی و روستایی تخصیص داده است که با تشکیل کمیته‌ای تخصصی و با هماهنگی و‌هم افزایی با دستگاه‌های دولتی و تشکل‌های خصوصی فرش دستبافت از این محل به کارگاه‌های فرش بافی تسهیلات پرداخت میشود.

زهرا کمانی با اشاره به فعالیت بیش از ۷۲ هزار بافنده و ثبت جهانی دو برند «خوی» و «افشار»، آذربایجان‌غربی را از مهم‌ترین استان‌های اثرگذار در صنعت فرش دستباف کشور دانست و بر ضرورت حفظ اصالت، توسعه صادرات و رفع چالش‌های ساختاری این حوزه تأکید کرد.


وی افزود:  وجود بیش از ۷۲ هزار بافنده و ثبت جهانی دو برند ارزشمند فرش خوی و افشار، جایگاه رفیع آذربایجان‌غربی را در فرش دستباف کشور تثبیت کرده است، این ظرفیت عظیم انسانی و هنری می‌تواند محرک اصلی توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه باشد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با تقدیر از حمایت‌های وزارت صمت برای فعال‌سازی دوباره شورای عالی فرش دستباف اظهار کرد: رویکرد جدید وزارت صمت بر مشارکت فعال بخش خصوصی، اتاق‌های بازرگانی، اتحادیه‌ها و تشکل‌ها در فرایند تصمیم‌سازی است و این همکاری می‌تواند مسیر توسعه صادرات و ایجاد بازار‌های مرزی را هموار کند.

زهرا کمانی با اشاره به حمایت‌های معاونت توسعه روستایی و‌مناطق محروم ریاست‌جمهوری گفت: با تشکیل کارگروه ویژه فرش دستباف روستایی و عشایری، ظرفیت‌های بیمه، تسهیلات هدفمند و توانمندسازی زنجیره ارزش مورد توجه قرار گرفته است.

وی یکی از دغدغه‌های جدی مرکز ملی فرش را حفظ اصالت و جایگاه برند‌های افشار و خوی عنوان کرد و تصریح کرد: کم‌توجهی به برندسازی سبب شده که در برخی بازار‌ها فرش منطقه با نام‌های دیگر عرضه شود، برای رقابت جهانی، نیازمند فناوری‌های نوین و رویکرد‌های جدید هستیم، زیرا رقبای ما با سرعت در حال پیشروی‌اند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تدوین سند تحول فرش دستباف کشور گفت: تمام چالش‌های حوزه فرش در شش ماه گذشته با مشارکت خبرگان بازار و دانشگاه بررسی و در سند تحول ثبت شده است و یکی از موضوعات مهم، احیای ردیف بودجه بیمه قالیبافان است که از سال ۹۶ از بودجه خارج شده و امروز حدود ۴.۸ همت بدهی به تأمین اجتماعی وجود دارد.

زهرا کمانی با تأکید بر اینکه بیش از ۷۵ درصد قالیبافان کشور زنان هستند، گفت: برای رفع مشکلات این قشر، کارگروه ویژه فرش دستباف در معاونت امور بانوان تشکیل شده و جلسات متعدد برای حل مسائل آنان برگزار شده است.

وی تشکیل کمیته اقدام مشترک در اتاق‌های بازرگانی را یکی از اقدامات مهم بیان کرد و‌گفت: استفاده از ظرفیت اتحادیه‌ها و صادرکنندگان برای توسعه صادرات فرش مهمترین هدف این کمیته است 

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه و تخصیص ارز گفت: تخصیص ارز واردات ابریشم در فاز اول به مرکز ملی فرش واگذار شده است، با این حال، گرانی مواد اولیه و بروکراسی رفع تعهد ارزی، همچنان از چالش‌های جدی فعالان این صنعت است و ما در حال پیگیری برای تسهیل این روند هستیم.

دکتر کمانی با اشاره به پروژه‌های پیش‌بینی‌شده در سند تحول فرش دستباف گفت: حدود ۳۰ پروژه ملی برای تقویت زنجیره ارزش فرش تعریف شده و استان‌هایی که محوریت دارند از اعتبارات ویژه برخوردار خواهند شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)