• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۱۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
خوزستان » اجتماعی

۴۰ درصد مبتلایان به HIV در ایران شناسایی نشده‌اند

کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به شناسایی نشدن ۴۰ درصد مبتلایان به HIV گفت: شناسایی بیماری به صورت مستقیم و کاملا محرمانه و رایگان انجام می‌شود.

۴۰ درصد مبتلایان به HIV در ایران شناسایی نشده‌اند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مریم عرفانی‌مهر اظهار کرد: ایدز یک بیماری عفونی قابل کنترل است که در صورت تشخیص به‌موقع و درمان مناسب، نه تنها بیمار مبتلا به آن طول عمر نرمال و با کیفیت خواهد داشت، بلکه بیماری را به دیگران نیز منتقل نمی‌کند، از این رو کنترل اپیدمی HIV در گرو دستیابی به سه هدف مهم است.

وی با تاکید بر ضرورت شناسایی به موقع HIV افزود: شناسایی HIV به صورت مستقیم و کاملا محرمانه و رایگان به همراه مشاوره پیش از آزمایش و پس از آن، در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری انجام می‌شود.

عرفانی مهر بیان داشت: کنترل این بیماری به منظور شناسایی مبتلایان، دسترسی آنها به خدمات درمانی و قرار گرفتن تحت مراقبت و درمان و همچنین ادامه درمان تا آخر عمر انجام می‌شود تا با درمان موثر، تعداد ویروس در خون آنها تا حدی کاهش یابد که ضمن تضمین سلامت خود، احتمال انتشار بیماری به دیگران هم به حداقل ممکن برسد.

کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: در این راستا، هر سال اول دسامبر (۱۰ آذرماه) به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. در این روز، جوامع با یکدیگر هم‌پیمان می‌شوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند. همچنین هر سال متناسب با شرایط، یکی از اقدامات اصلی که باید برای کنترل بیماری سرلوحه کار قرار بگیرد به عنوان شعار روز جهانی ایدز در نظر گرفته می‌شود و امسال شعار روز جهانی ایدز «عبور از موانع با پاسخ‌های نوآورانه به HIV» است.

وی می‌گوید: با وجود گذشت چهار دهه از پاسخ‌دهی به اپیدمی HIV،  هنوز در سراسر دنیا خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان با موانع متعددی روبه‌رو است. در کشور ما در زمینه مراقبت و درمان افراد شناسایی‌شده پیشرفت‌های قابل‌توجهی اتفاق به دست آمده است، اما هنوز نزدیک به ۴۰ درصد موارد ابتلا، شناسایی نشده‌اند.

عرفانی‌مهر گفت: باور‌های غلط در مورد HIV و همچنین انگ، تبعیض و ترس از بیماری موجب می‌شود افراد برای تشخیص اقدام نکنند یا درصورت تشخیص، برای دریافت خدمات مراجعه نکنند و یا اگر تحت درمان هستند، درمان را نیمه‌کاره رها کنند.

وی ادامه داد: به همین منظور و با توجه به اهمیت موضوع تشخیص، به مناسبت روز جهانی ایدز در کشور ما، نیز همانند بسیاری از کشور‌ها  پویش «من هم تست HIV می‌دهم» برگزار می‌شود. این پویش، امسال از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر به مدت یک ماه در سراسر کشور اجرا می‌شود.

کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: هدف از برگزاری این پویش، بیماریابی فعال و تشخیص در مراکز ارائه‌دهنده خدمات HIV و اطلاع‌رسانی، کاهش انگ و تبعیض و دسترسی همگانی به آموزش و تست تشخیص سریع HIV است.

وی افزود: انتظار می‌رود که با افزایش ظرفیت مراکز ارائه‌دهنده خدمت تست HIV، تعداد تست‌های تشخیصی به دو برابر زمان مشابه قبل از پویش افزایش یابد. از سوی دیگر امیدواریم، دسترسی عمومی به آموزش و تشخیص HIV به‌صورت نمادین و در قالب این پویش یک ماهه، منجر به کاهش انگ و تبعیض و ترس از بیماری شود تا افراد بیشتری برای دریافت خدمات مراجعه کنند.  

عرفانی‌مهر گفت: تست‌های تشخیصی HIV در تمام مراکز جامع سلامت انجام می‌شود و در اهواز، موارد مشکوک به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در کلینیک بیمارستان ابوذر برای تست تکمیلی و درمان رایگان ارجاع می‌شوند.

وی بیان کرد: همچنین امکان آزمایش شناسایی HIV به صورت مستقیم و کاملا محرمانه و رایگان به همراه مشاوره پیش از آزمایش و پس از آن، در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار داده می‌شود. آدرس مراکز ارائه‌دهنده خدمات تشخیص HIV نیز از طریق لینک https://icdc.behdasht.gov.ir/vct  قابل دسترس عموم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید بر مناسب سازی معابر خراسان شمالی برای تردد معلولان
ثبت بین‌المللی اختراع نانوفیبری ایرانی با فناوری رهایش کنترل‌شده
خلیج گرگان در کانون توجه ملی؛ آغاز هفته ایران جان با بررسی وضعیت خلیج گرگان در شبکه خبر
بهره مندی بیماران فیروزآبادی از خدمات رایگان سلامت
از حل مشکل اسناد روستا‌های ترک آباد و اکرمیه و صدور اسناد قنوات استان یزد برای اولین بار تا اختصاص ۷۷۷ میلیارد تومان برای تجهیز مراکز قضایی استان
احتمال بارش پراکنده باران در جزایر خلیج فارس، ۱۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات درباره رشد شدید زیان شرکت‌های شبه‌دولتی
‌ورود دو رام قطار ملی به ناوگان مترو ‌ ‌
شریعتی نماینده بهشهر، رئیس مجمع نمایندگان مازندران شد
«پرچمداران» در رادیو ورزش
تجلیل از همسران و مادران شهدا در ممسنی
احتمال رگبار پراکنده و کاهش دما
خاک سالم زیربنای سلامت شهرها و امنیت غذایی است
صف آرایی فوتبالیست‌های شمس آذر مقابل خیبر
تشخیص و درمان شانه منجمد
توسعه و ارتقای سامانه‌های نظارت تصویری در محور کندوان
توفیق عبادت و زیارت عنایتی الهی است
ضبط و امحای بیش از ۱.۶ تُن انواع مواد غذایی غیر بهداشتی در بوکان
برقراری نخستین پرواز حج عمره لرستان از فرودگاه خرم‌آباد
هوشمند سازی ۸۰۰ کلاس در استان اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)