• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۲۹۶۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
اقتصادی » اقتصاد کلان
گام جدید شفافیت در بودجه؛

پرداخت‌ها فقط با اطلاعات ذی‌نفع نهایی انجام می‌شود

رئیس امور سیاست‌گذاری و هوشمندسازی نظام مالی سازمان برنامه و بودجه گفت: از این پس دستگاه‌های اجرایی برای دریافت بودجه مرتبط با تعهدات قطعی خود، باید اطلاعات ذی‌نفعان نهایی را به دولت ارائه کنند تا پرداخت‌ها به‌صورت شفاف و مستقیم انجام شود.

گام جدید شفافیت در بودجه؛ پرداخت‌ها فقط با اطلاعات ذی‌نفع نهایی انجام می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیلوفر دمنه، رئیس امور سیاست‌گذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت در سازمان برنامه و بودجه با اشاره به آغاز مرحله جدید اجرای قانون پرداخت به ذی‌نفع نهایی افزود: طی سال‌های گذشته و با همکاری سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و سازمان اداری و استخدامی تلاش شد نواقص قوانین و اسناد بالادستی از طریق تفاهمات مشترک برطرف شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات، ایجاد نظام مالی مدیریت هوشمند پرداخت‌های دولت بود. نخستین گام نیز طراحی اعتبار الکترونیکی برای دستگاه‌هاست که خزانه آن را تضمین کرده و تنها در وجه ذی‌نفع نهایی قابلیت نقد شدن دارد.

دمنه با اشاره به تکلیف قانونی امسال توضیح داد: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، ۲۰ درصد اعتبارات عمرانی باید از طریق پرداخت به ذی‌نفع نهایی انجام شود. همچنین قانون‌گذار مجوز داده که علاوه‌بر تخصیص نقدی و اوراق اسلامی، از تخصیص اعتباری مانند اوراق گام نیز استفاده شود.

الزام ارائه اطلاعات ذی‌نفع نهایی برای تعهدات گذشته

وی با بیان اینکه بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد برخی تعهدات سال‌های گذشته عملاً به استخدام‌های بلندمدت تبدیل شده‌اند، گفت: دستگاه‌ها بخشی از تعهدات قطعی دارند و برای دریافت بودجه مربوط به این تعهدات باید اطلاعات کامل ذی‌نفعان نهایی را ثبت کنند تا پرداخت، مستقیم و شفاف صورت گیرد.

اجرای نظام حواله در پرداخت‌ها

به‌گفته دمنه، در مدل دوم، موضوع حواله مطرح است: حواله مجوزی کتبی از سوی مقام مسئول برای پرداخت تعهدات و بدهی‌ها از محل اعتبارات مربوط در وجه ذی‌نفع نهایی است. زیرساخت‌های لازم برای اجرای این فرایند نیز آماده شده و با مجوز هیئت وزیران در حال اجراست.

او ادامه داد: در گام نخست، سازمان برنامه و بودجه سقف اعتبار هر ردیف برنامه را در سکوی مدیریت یکپارچه پرداخت‌های دولت ثبت می‌کند. سپس دستگاه‌ها با ارائه اطلاعات حواله‌ها، این داده‌ها به خزانه‌داری اعلام می‌شود؛ البته همه پرداخت‌ها باید در سقف اعتبارات تعیین‌شده باشد.

رئیس امور سیاست‌گذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت در سازمان برنامه و بودجه می گوید: بعد از اجرای پرداخت به ذی نفع نهایی در حقوق و دستمزد، هدفمندسازی یارانه ها نیز به همین روش یارانه های نقدی و دارو را به ذی نفع نهایی پرداخت می کند. اما در ادامه تکمیل فرآیند پرداخت به ذی نفع نهایی هر طرح یک تعریف خاصی دارد برای مثال ذی نفع نهایی در پرداخت های دارویی، داروخانه ها هستند.

دمنه در پاسخ به این سوال که شاید داروخانه ها در درج اطلاعات گیرندگان داروهای دارای یارانه کوتاهی کنند، گفت: در پرداخت یارانه دارو، داروخانه گیرنده وجه است، اما ذی‌نفع نهایی، بیمار است. برای جلوگیری از تخلفات احتمالی، در حال ایجاد پایگاه اطلاعات ذی‌نفعان نهایی هستیم تا اطلاعات نسخ و کدملی‌ها احراز و صحت‌سنجی شود. این اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی و وزارت رفاه نیز قرار خواهد گرفت تا مالیات‌ستانی دقیق‌تر شود. برای جلوگیری از این موارد، باید مسیر احراز سیستمی تقویت شود. حتی سازمان‌های بیمه‌گر مکلف خواهند شد اطلاعات یارانه داروی استفاده‌شده را به مردم از طریق پیامک یا پنل کاربری نمایش دهند.

این مقام مسئول در پایان گفت: تمرکز ما این است که سررسید تعهدات دقیق‌تر مشخص شود تا خزانه‌داری بتواند برای تأمین منابع برنامه‌ریزی کند. برخی طرح‌ها در دست اجراست که به بهبود مدیریت جریان نقدی کمک خواهد کرد.  طبق بند ب ماده ۱۳ قانون برنامه هفتم، سازمان برنامه مکلف است گزارش‌های عمومی مربوط به هزینه‌کرد منابع را منتشر کند. با استقرار زیرساخت‌های جدید، ارائه این گزارش‌ها به‌صورت مرحله‌ای آغاز خواهد شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)