• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۶۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

تقویت حمل‌ونقل هوایی مناطق کشور با تکیه بر ایرلاین‌های بومی و منطقه‌ای

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از تدوین سیاست توسعه برابر حمل‌ونقل هوایی خبر داد؛ سیاستی که با محوریت شرکت‌های هواپیمایی منطقه‌ای، هدفش گسترش دسترسی عادلانه استان‌ها به خدمات پروازی، افزایش تاب‌آوری شبکه هوایی و رونق اقتصاد محلی است.

تقویت حمل‌ونقل هوایی مناطق کشور با تکیه بر ایرلاین‌های بومی و منطقه‌ای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین پورفرزانه اعلام کرد:سیاست توسعه کسب‌وکار هوایی منطقه‌ای با هدف تحقق توسعه متوازن، ارتقای عدالت دسترسی مردم مناطق مختلف به حمل‌ونقل هوایی و حمایت از شکل‌گیری شرکت‌های هواپیمایی بومی و منطقه‌ای تدوین و در دستور کار قرار گرفته است.

پورفرزانه با تشریح ابعاد این سیاست گفت: راهبردهای اصلی شامل عدالت در حمل‌ونقل هوایی، تقویت خوداتکایی شبکه پروازی استان‌ها، توسعه اقتصادی مناطق و ایجاد اشتغال محلی، افزایش تاب‌آوری و امنیت شبکه ملی، گسترش هاب‌های محلی و اتصال مناطق کم‌برخوردار، جذب سرمایه‌های خرد استانی و رشد اقتصاد فرودگاهی است.

وی تأکید کرد که این سیاست ضمن کاهش تمرکزگرایی در صنعت هوایی کشور، رقابت سالم میان شرکت‌ها را افزایش داده و بهره‌وری فرودگاه‌های کم‌ترافیک را ارتقا خواهد داد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به تعریف مدل «ایرلاین منطقه‌ای»، افزود: این الگو مبتنی بر ناوگان کوچک‌تر از ۱۰۰ صندلی و با وزن برخاست حداکثر ۵۳ تن است و به استان‌ها امکان می‌دهد تا با استفاده از ظرفیت فرودگاه‌های کم‌ترافیک، شرکت‌های هواپیمایی بومی خود را بر اساس نیازهای محلی ایجاد کنند.

به گفته وی، فرودگاه‌هایی با کمتر از ۲۰۰ هزار مسافر در سال برای استقرار پایگاه‌های اصلی منطقه‌ای مناسب هستند و این امر در جهت افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها طراحی شده است.

پورفرزانه همچنین از برنامه‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاران بومی خبر داد و گفت: بر اساس سیاست تفکیک مالکیت از بهره‌برداری ناوگان، سرمایه‌گذاران استانی می‌توانند از طریق تشکیل صندوق، کنسرسیوم یا شرکت‌های لیزینگ تخصصی نسبت به تملک و تأمین هواپیما اقدام کنند. هواپیماها در مالکیت استان باقی می‌ماند اما بهره‌برداری عملیاتی آنها توسط شرکت‌های دارنده گواهینامه بهره‌برداری هوایی (AOC) صورت می‌گیرد؛ سازوکاری که تجربه موفق استان مرکزی نیز آن را تأیید کرده است.

وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری در راستای ایفای نقش حاکمیتی خود، موظف است با رویکرد تسهیل‌گری، موانع شکل‌گیری کسب‌وکارهای نوین هوایی به‌ویژه ایرلاین‌های منطقه‌ای را برطرف کند و در این مسیر، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و رفع محدودیت‌های غیرضروری مرتبط با تحریم‌ها و مدل‌های مالکیت در اولویت قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تبصره (۴) ماده (۷) مکرر قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار تأکید کرد: مراجع صادرکننده مجوز حق اعمال محدودیت‌هایی مانند اشباع بازار، ظرفیت محدود یا الزام فاصله جغرافیایی ندارند؛ در نتیجه تمامی سرمایه‌گذاران واجد شرایط می‌توانند آزادانه در این حوزه اقدام کنند.

وی ادامه داد: برای تضمین رشد پایدار شبکه هوایی کشور، سازمان موظف است در کنار فرآیندهای تسهیل‌گری، اقدامات پشتیبان در زمینه ارتقای زیرساخت‌های زمینی و فرودگاهی، بهره‌برداری مشترک از تجهیزات و ایجاد چارچوب‌های نظارتی مؤثر را اجرایی کند. این نظارت‌ها با هدف حفظ ایمنی، کیفیت خدمات و جلوگیری از رقابت‌های ناسالم طراحی شده‌اند.

پورفرزانه در پایان با اشاره به توسعه اخیر ناوگان هوایی کشور گفت: در نتیجه تلاش‌های گسترده همکاران سازمان و فعالان صنعت هوایی، شاهد افزایش ۱۸ درصدی ناوگان با اضافه شدن ۳۲ فروند هواپیمای مسافربری هستیم و اکنون ۲۰۹ فروند هواپیما در خدمت مردم سراسر کشور قرار دارند.

وی تأکید کرد: سازمان هواپیمایی کشوری با تمام توان در مسیر توسعه ایمن، پایدار و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی گام برمی‌دارد تا این مسیر، آینده‌ای روشن‌تر برای نسل‌های آتی در صنعت حمل‌ونقل هوایی رقم بزند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی دستگاههای مختلف برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
دستگیری ۱۱ سارق در اجرای طرح ضربتی پلیس رشت
رویداد ملی ایران جان فرصتی برای معرفی، توانمندی‌ها و مزیت‌های اقتصادی استان
ورزشی‌های هشتم بهمن ماه در استان سمنان
نشست ستاد گرامیداشت دهه فجر در رشت
بازار آخر وقت و تکاپوی مردم مهاباد در معابر شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
سیاری: در صورت وقوع جنگ دشمن آسیب زیادی خواهد دید
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)