• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۸۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳
سیاسی » دولت
عارف:

با سازوکار فعلی دانشگاه‌ها نمی‌توانیم جهش علمی داشته باشیم

معاون اول رئیس‌جمهور درباره لزوم تغییر ساز و کار اداره دانشگاه‌ها بیان کرد: با ساز و کار اداره فعلی دانشگاه‌ها نمی‌توانیم به جهش در زمینه علم و فناوری دست یابیم.

با سازوکار فعلی دانشگاه‌ها نمی‌توانیم جهش علمی داشته باشیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از پایگاه خبری معاون اول ریاست جمهوری، آقای عارف درباره اهمیت ۱۶ آذر و روز دانشجو، با تبریک این روز به همه دانشجویان و دانشگاهیان و با بیان اینکه حادثه ۱۶ آذر و شهادت سه دانشجو بیانگر نگاه مردم و دانشگاه‌ها به کودتای غیرقانونی و غیر اخلاقی آمریکا در داخل خاک ایران بود که رژیم طاغوتی را مجدداً به ایران تحمیل کردند، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در آن زمان و پس از این کودتا جرات کردند و معاون رئیس‌جمهور خود را به ایران فرستادند، اما جوانان دانشجو در خوابگاه امیرآباد با او برخورد جدی کردند و پس از آن نیز حوادث دانشگاه تهران رخ داد که نقطه عطفی جدی در انقلاب و جنبش اسلامی ایران شد.

عارف با اشاره به اینکه سه دانشجوی مسلمان شهید شده در حادثه ۱۶ آذر وابسته به جریانات اسلامی بودند که در دانشگاه‌ها شکل گرفت، تاکید کرد: جنبش دانشجویی ایران در دهه ۲۰ شمسی با ابتکار مرحوم آیت الله سیدمحمود طالقانی و مهندس مهدی بازرگان شکل گرفت و پس از ۱۶ آذر، جنبش‌های دانشجویی روند خوب و پایداری را با همکاری بازاریان ایجاد کردند که در نهایت نقطه وصل و تمرکز بازار و دانشگاه به قیام ۱۵ خرداد منجر شد و روحانیت نیز به این دو بدنه اجتماعی اضافه شدند و این سه جریان پشت سر رهبری انقلاب قرار گرفتند که در نهایت انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ پیروز شد.

معاون اول رئیس جمهور با گرامیداشت یاد و خاطره سه دانشجوی مسلمان شهید در حادثه ۱۶ بازار و همچنین سایر شهدای دانشجو در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: روز ۱۶ آذر را به دلیل نقش جوانان در همه صحنه‌ها به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی گرامی می‌داریم؛ امکان ندارد هیچ صحنه مهم و راهبردی همانند دفاع مقدس ۸ ساله و دوران سازندگی بعد از انقلاب را نام ببریم که جوانان و دانشجویان نقش کلیدی در آن نداشته باشند.

عارف تصریح کرد: حضور معنا‌دار جوانان و دانشجویان حرکت کشور را بیمه کرده است که باید از این انگیزه و نشاط جوانان و همچنین از دانشمندان برجسته جوان در جهت حل مشکلات کشور به خوبی استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور درباره رویکرد دولت چهاردهم نسبت به دانشگاه و علم و فناوری، گفت: با وجود همه مشکلات از جمله تحریم ها، روند رشد علم و فناوری کشور خوب بوده است. تلاش ما این است که پیشرفت‌های علمی تاثیر خود را بر سایر حوزه‌ها بگذارد. در برخی بخش‌ها مثل حوزه دفاعی این تاثیرگذاری زیاد بوده و به برکت نشاط و انگیزه جوانان و دانشمندان کشورمان، ما در این زمینه در شرایط خوبی هستیم، اما در برخی بخش‌ها هم تاثیرگذاری پیشرفت‌های علمی زیاد نبوده است.

وی ادامه داد: راهبرد دولت چهاردهم این است که توسعه فناوری‌های پیشرفته را در اولویت جدی قرار دهد، زیرا در سند چشم انداز توسعه تاکید شده است که باید در این زمینه جایگاه اول منطقه را به دست آوریم. از سویی با پیشرفت در این زمینه می‌توانیم مطالبات مردم را پاسخ دهیم و آنها نتیجه پیشرفت فناوری را در زندگی خود حس کنند.

عارف درباره رویکرد دولت نسبت به توجه به معیشت اساتید نیز بیان کرد: از ماه‌های اول دولت چهاردهم، معیشت و مسکن اساتید به خصوص اساتید جوان را پیگیری کرده‌ایم. با خودروسازان نیز برای تامین خودرو اساتید نیز گفت‌و‌گو‌هایی انجام شده است. همین روند را نیز برای دانشجویان دنبال می‌کنیم، زیرا معتقدیم دانشجو برای این اینکه با آرامش تحصیل کند باید نیاز‌های حداقلی اش تامین شود. امیدواریم اقداماتی که آغاز کرده‌ایم به زودی به نتیجه برسد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین درباره لزوم تغییر ساز و کار اداره دانشگاه‌ها، بیان کرد: با ساز و کار اداره فعلی دانشگاه‌ها نمی‌توانیم به جهش در زمینه علم و فناوری دست یابیم. کسب مرجعیت علمی و پیشرفت فناوری به خصوص در زمینه هوش مصنوعی مورد تاکید مقام معظم رهبری است و برای کسب این جایگاه باید تغییراتی در مدیریت دانشگاه‌های بزرگ ایجاد کرده تا نگاه دولت به دانشگاه مثل یک اداره نباشد. انتظار ما از دانشگاه این است که مشکلات و ناترازی‌های کشور را حل کند که شاید اول ناترازی چگونگی اداره دانشگاه باشد و دانشگاه اول باید این نوع ناترازی را حل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیگیری مسابقات فوتبال لیگ برتر زیر ۱۸ سال آذربایجان غربی درمهاباد
ارائه خدمات درمانی، معیشتی و آموزشی جمعیت هلال احمر در چابکسر
فعالیت مدارس کیش از فردا ۲۲ آذر به روال عادی
صعود ۴ تیم دیگر به لیگ برتر شمشیربازی بانوان
دستگیری قاتل روستای آقا سید شریف
هفته ۱۵ لیگ یک فوتبال؛ توقف خارج از خانه صدرنشین مقابل هوادار
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت قوه قضائیه در آذربایجان شرقی
رقابت تیم‌های دانش آموزی در مرحله دوم مسابقات قرآنی آلا ۲ در صومعه سرا
قهرمانی البرز در مسابقات بوکس جوانان کشور
ایمن سازی ۹۵ درصد جمعیت دامی مهاباد در مقابله با تب برفکی
همایش استانی کوهپیمایی و صعود به قله گوشیر مراغه 
برتری بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
رفتار غیرقانونی عده‌ای در مراسم ختمی در مشهد
صرفه‌جویی سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار با اصلاح قیمت بنزین
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
شناورسازی قشم در لیگ دسته اول فوتبال باخت
درخشش ورزشکار کم توان شاهرودی در کشور
آماده‌باش کامل ستاد برف‌روبی رودهن
نایب‌قهرمانی استقلال جویبار در لیگ برتر کشتی
امداد هوایی اورژانس برای انتقال دو مصدوم از میمه به اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)