• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۰۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

برنامه‌ریزی جامع برای گسترش همکاری‌های علمی بریکس

سرپرست دفتر تبادل فناوری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، در هفتمین نشست کارگروه بریکس از برنامه‌ریزی جامع ایران برای گسترش همکاری‌ها در زمینه کلان طرح‌های علمی، فناورانه و تحقیقاتی با ارائه ظرفیت‌های ملی در این حوزه‌ها خبر داد.

برنامه‌ریزی جامع برای گسترش همکاری‌های علمی بریکس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زهرا صهایی، سرپرست دفتر تبادل فناوری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با اشاره به آغاز میزبانی ایران در هفتمین نشست کارگروه زیرساخت‌های پژوهشی و کلان‌طرح‌های علمی بریکس از ۱۷ آذر۱۴۰۴، گفت: در راستای همکاری‌های ایران و بریکس، هفتمین کارگروه زیرساخت‌های پژوهشی و کلان‌پروژه‌های علمی، با همکاری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، شبکه آزمایشگاهی کشور، معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و نقش آفرینی برخی از ستاد‌های توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی در حال برگزاری است.

وی با بیان این‌که برزیل رئیس دوره‌ای این کارگروه است و ایران بنا بر برنامه‌ریزی‌های سال گذشته میزبانی این دوره را برعهده گرفته، افزود: از سال گذشته اقدامات ملی برای پذیرش میزبانی آغاز شد. این برنامه با تأیید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و همکاری مرکز تحول و پیشرفت، پیش رفت و طی آن ارتباط گسترده‌ای با تمام نهاد‌های تخصصی حوزه زیرساخت برقرار شد.

او با اشاره به مشارکت وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های کشور در اجرای این نشست افزود: این نشست یک رویداد ملی است و تلاش کردیم همه متولیان و فعالان زیرساخت‌های تحقیقاتی کشور در جریان تصمیم‌سازی‌ها و ارائه ظرفیت‌ها حضور داشته باشند. در این رویداد با پارک‌های علم و فناوری، دستگاه‌های داخلی، جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، شبکه آزمایشگاهی کشور، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دیگر زیرساخت‌های فعال دراین حوزه همکاری صورت گرفته است.

صهایی گفت: علاوه بر نشست‌ها و ارائه‌های تخصصی نمایندگان کشور‌های عضو به صورت حضوری و آنلاین، نمایندگانی که در ایران حضور یافته‌اند، از زیرساخت‌های فناورانه و مرز دانشی کشور بازدید خواهند کرد. مجموعه‌هایی مانند پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM)، شبکه آزمایشگاهی کشور و آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، بازدید خواهند شد.

سرپرست دفتر تبادل فناوری سازمان توسعه همکاری‌ها، با اشاره به ظرفیت‌های ایران در حوزه زیرساخت‌های بزرگ علمی گفت: ایران دارای زیرساخت‌های تحقیقاتی برجسته در علوم پایه مانند رصدخانه ملی و چشمه نور، آزمایشگاه‌های ملی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، به ویژه حوزه فناوری‌های نوظهور است. طبق قانون برنامه هفتم توسعه، ما موظف به ایجاد زیرساخت‌های بزرگ در شش حوزه راهبردی شامل هوش مصنوعی، کوانتوم، میکروالکترونیک، مواد و ساخت پیشرفته، زیست‌فناوری و علوم شناختی هستیم. یکی از پیشنهاد‌های اصلی ما در این نشست، عضویت این زیرساخت‌ها در پلتفرم شبکه‌سازی تحقیقاتی بریکس و زمینه‌سازی برای پروژه‌های مشترک علمی میان کشور‌های عضو بود.

او همچنین به تجربه موفق ایران در ایجاد شبکه آزمایشگاهی کشور اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه زیرساخت‌های تحقیقاتی کوچک و متوسط نیز الگوی شبکه آزمایشگاهی ایران می‌تواند مبنای همکاری‌های جدید در بریکس باشد. پیشنهاد دوم ما ارائه این تجربه و بررسی امکان شکل‌گیری یک شبکه آزمایشگاهی مشترک میان کشور‌های بریکس است که توسط مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور مطرح شد.

صهایی، با تأکید بر این‌که عضویت ایران در کارگروه‌های بریکس در حال فعال شدن و گسترش است، گفت: برای میزبانی این نشست با برنامه‌ریزی دقیق وارد شدیم تا هم ظرفیت‌های کشور را معرفی کنیم و هم مسیر اجرای پروژه‌های مشترک را هموار سازیم. این نشست می‌تواند نقطه شروع همکاری‌های گسترده‌تر در دو سطح زیرساخت‌های بزرگ و شبکه آزمایشگاه‌های کوچک و متوسط باشد.

هفتمین نشست کارگروه بریکس در حوزه زیرساخت‌های پژوهشی و کلان پروژه‌های علمی کشور‌های بریکس از ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ به میزبانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، در تهران آغاز شده است و تا ۱۹ آذر ادامه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش در برخی مدارس سمنان و آرادان غیر حضوری شد
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)