• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۰۵۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
بوشهر » اقتصادی

حدنگاری و تثبیت مالکیت بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی کشور

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی کشور حدنگاری و تثبیت مالکیت دولت انجام شده و تنها بخش اندکی از مناطق دارای حساسیت ویژه در دست تکمیل است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ علی خادم در نشست آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی و روسای استعداد یابی و بهربرداری سازمان منابع طبیعی اظهار داشت: هدف از اجرای طرح حدنگاری صیانت از انفال و سامان‌دهی واگذاری‌های قانونی زمین است. با همکاری سازمان ثبت اسناد، قوه قضاییه و نهاد‌های نظارتی، مراحل پایانی این طرح در حال انجام است.
وی افزود: در سال‌های اخیر حجم بالایی از درخواست‌ها برای سرمایه‌گذاری در عرصه‌های منابع طبیعی، به‌ویژه در بخش انرژی‌های نو و خورشیدی، ثبت شده است تعیین وضعیت دقیق ثبتی اراضی و اطمینان از ملی بودن آنها پیش‌شرط هرگونه واگذاری خواهد بود تا تضاد حقوقی یا تعارض مالکیتی پیش نیاید.
معاون حفاظت و امور اراضی با تأکید بر اهمیت صیانت از زیست‌بوم‌های طبیعی کشور اظهار داشت: تنوع اقلیمی ایران موجب تنوع قوانین و شرایط حقوقی شده و همین امر ضرورت توجه ویژه کارشناسان در فرآیند تخصیص و بهره‌برداری را دوچندان می‌کند.
خادم افزود: اجرای طرح‌های حدنگاری و رفع تعارضات در سطح ملی، ضمن تسریع پاسخ‌گویی به متقاضیان، زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری مطمئن و حفاظت مؤثر از منابع طبیعی کشور است.
مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد وپاسخگویی به شکایات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم گفت: از سال ۱۳۴۱ که قانون ملی شدن تصویب شد ۶۵ سال می‌گذرد در این دوره یکی از مشکلات اساسی تثبیت مالکیت و مشخص کردن مرز مالکیت دولت و مردم بود آن هم در زمانی اختلافاتی میان حقوق مردم و دولت وجود داشت. 
علی نقی حیدریان افزود: در ۱۰ سال گذشته دو قانون در کشور تصویب شد یکی قانون رفع موانع تولید در حوزه رفع تداخلات و دیگری قانون کاداستر بود که در قانون منابع طبیعی ۹۹ درصد کل کشور در منابع ملی اسنادش تبدیل به کاداسترشد و سندتک برگ دریافت کردند که سه سال قبل این کار به اتمام رسید.
وی اضافه کرد: در رفع تداخلات و تعیین تکلیف اراضی کمی عقب بودیم که از سال ۱۴۰۱ تلاش گسترده‌ای بین سازمان اموراراضی و سازمان منابع طبیعی کشور انجام شد و هم اکنون ۹۵ درصد رفع تداخلات بین اراضی ملی و مردم انجام شده که موجب شده هم زمین‌های مردم تعیین تکلیف شود و هم از زمین خواری جلوگیری شود.
مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد وپاسخگویی به شکایات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشوربیان کرد: این اقدام موجب می‌شود مالکیت برای دولت ومردم تثبیت شود واختلاف بین مردم و دولت و برعکس و همچنین پرونده‌های دادگاه بسیار کاهش داده می‌دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از ثبت سند حدنگاری برای بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی استان خبر داد و گفت: تنها ۱۷ هزار هکتار از مساحت اراضی ملی باقی مانده که با هماهنگی دستگاه‌های استانی در حال تکمیل است.
عبدالحسین گرشاسبی افزود: اجرای کامل حدنگاری نقش مهمی در صیانت از انفال و جلوگیری از تصرفات غیرمجاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی بوشهر با اشاره به عملکرد سامانه «پنجره واحد مدیریت زمین» گفت: این سامانه از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و با ارتقای فرآیندها، زمان پاسخ به استعلامات از ۱۸۰ روز به ۱۳ روز کاهش یافته است. 
به گفته وی، میزان پاسخ‌گویی به استعلام‌ها نیز از ۸۲ درصد به ۹۸ درصد رسیده و استان بوشهر هم‌اکنون رتبه دوم کیفی و سوم کمی کشور را در این زمینه دارد.
گرشاسبی درباره رفع تداخلات اراضی نیز گفت:در سه سال اخیر از ۴۹۸ پلاک دارای تداخل، برای ۳۹۴ پلاک رفع تداخل انجام شده تا مالکیت دولت تثبیت و بلاتکلیفی کشاورزان برطرف شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در تخصیص اراضی برای طرح‌های توسعه‌ای افزود: تاکنون بیش از هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی واگذار شده تا بوشهر در کاهش ناترازی برق کشور نقش مؤثری ایفا کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)