• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۱۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
خراسان جنوبی » اجتماعی

بهبود خدمات و مدیریت هزینه‌ها در حج و عمره

برای دومین سال متوالی، کاروان های حج تمتع خراسان جنوبی مدینه قبل هستند.

بهبود خدمات و مدیریت هزینه‌ها در حج و عمره ۱۴۰۵
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مدیر حج و زیارت استان با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: با افزایش هزینه‌های اقامت در حج، سازمان حج و زیارت تلاش کرده است با مدیریت منابع، بهینه‌سازی پرواز‌ها و تنوع در انتخاب هتل‌ها، شرایطی فراهم کند تا زائران بتوانند با کمترین هزینه ممکن در حج تمتع و عمره مفرد شرکت کنند. 
 
دستگردی افزود: در بحث حج تمتع، یکی از بیشترین بخش‌های هزینه مربوط به اسکان زائران با حدود ۶۰ درصد هزینه کلی سفر است که صرف اقامت در مدینه منوره و مکه مکرمه می‌شود.
وی با بیان اینکه در مدینه، به دلیل سیاست‌های تقسیم‌بندی زائران، آقایان و خانم‌ها در هتل‌های جداگانه مستقر می‌شوند گفت:، اما در مکه، هتل‌های زوجی به‌صورت محدود و با هزینه بالاتر وجود دارد و کاهش یک تخت در اتاق باعث افزایش چشمگیر قیمت می‌شود، به‌طوری‌که هزینه هر اتاق زوجی گاهی به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان می‌رسد.
 
مدیر حج و زیارت استان گفت: سازمان حج برای بررسی تمایل زائران به استفاده از هتل‌های زوجی، پیامکی نظرسنجی ارسال کرد که در استان ما، استقبال چندانی از این طرح نشد، چرا که علت اصلی آن افزایش هزینه‌ها بود و بر اساس نظر مردم، تنها در صورت مطالبه و تمایل عمومی، امکان اختصاص یک کاروان ویژه وجود خواهد داشت.
 
دستگردی با بیان اینکه چینش اتاق‌ها در مکه و مدینه معمولاً به‌صورت سه یا چهار تخته است افزود: یکی از مزایای امسال این است که برای دومین سال پیاپی، زائران ما از نوع مدینه‌قبل هستند و ابتدا به مدینه مشرف می‌شوند و سپس به مکه می‌روند. 
وی گفت: در برخی مواقع، زمانی که زائران به مکه می‌رسند، تعدادی از هتل‌ها تخلیه شده‌اند و این فرصتی ایجاد می‌کند تا گروه‌های جدید بتوانند بدون پرداخت وجه اضافی از هتل‌های خلوت‌تر استفاده کنند و هدف اصلی سازمان، ارائه خدمات مطلوب و مقرون‌به‌صرفه به زائران است تا هیچ‌کس به‌دلیل هزینه از این سفر معنوی باز نماند.
 
مدیر حج و زیارت استان افزود: در بخش عمره نیز تغییراتی در نحوه انتخاب اتاق‌ها صورت گرفته است و از دی‌ماه، مرحله دوم ثبت‌نام عمره انجام شد و زائران از همان ابتدا می‌توانند هنگام نام‌نویسی نوع اتاق خود را انتخاب کنند. 
دستگردی گفت: اتاق دو تخته حدود ۶۹ میلیون تومان، سه تخته حدود ۶۵ میلیون تومان و چهار تخته با قیمتی کمتر عرضه می‌شود و این تغییر باعث شد فرآیند ثبت‌نام عادلانه‌تر و شفاف‌تر شود.
 
دستگردی گفت: برآورد اولیه هزینه عمره حدود ۸۵ میلیون تومان بود، اما با اقدامات مدیریتی سازمان، از جمله اصلاح پرواز‌ها (مدینه‌قبل و جده‌برگشت)، کاهش نیرو‌های اعزامی و استفاده بهینه از امکانات، حدود ۲۰ میلیون تومان صرفه‌جویی حاصل شد و هدف این بود که هزینه‌ها کنترل شود و زائران بیشتری بتوانند در این سفر معنوی شرکت کنند.
 
مدیر حج و زیارت خراسان جنوبی افزود: زائران پیش از ثبت‌نام می‌توانند مشخصات و اطلاعات هتل‌ها را مشاهده و انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند و افرادی که از ۲۰ مهرماه به بعد پیش‌ثبت‌نام کرده و مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان اولیه را پرداخت کردند، تا ۲۲ آذرماه فرصت دارند ثبت‌نام خود را نهایی کنند.
 
وی گفت: با توجه به هم‌زمانی دوره پیش‌ثبت‌نام با فصل برداشت محصولات کشاورزی مانند زرشک و زعفران در استان، برخی از مردم توان پرداخت در آن زمان را نداشتند که با پیگیری‌های انجام‌شده، ۳۲۰ سهمیه اضافی برای جبران این موضوع گرفته شد تا متقاضیان جدید بتوانند ثبت‌نام کنند.
 
دستگردی همچنین با بیان انکه از تاریخ ۲۲ آذرماه، افراد می‌توانند مراجعه کرده و کاروان دلخواه خود را قطعی کنند افزود: در این مرحله، هزینه کامل سفر که از حدود ۳۴۳ میلیون تومان شروع می‌شود، پرداخت می‌شود و گذرنامه باید حداقل تا ۳۰ آبان ۱۴۰۵ اعتبار داشته باشد.
 
دستگردی با اشاره به اینکه پیش‌ثبت‌نام حج تمتع از ۲۰ مهرماه در استان آغاز شد و حدود یک ماه و نیم ادامه داشت افزود: مرحله اول ثبت نام قطعی از ۱۶ آذرماه برای افرادی که در ده روز نخست پیش‌ثبت‌نام کرده بودند و همچنین متقاضیان سال ۱۳۹۹ که توفیق اعزام نیافته بودند انجام شد و مرحله دوم از ۱۸ آذرماه برای سایر افراد آغاز شد که در مجموع، ۱۱۵۰ نفر ثبت‌نام قطعی خود را انجام دادند.
 
مدیر حج و زیارت خراسان جنوبی  گفت: در حج تمتع سال ۱۴۰۵، هزار و ۶۶۰ زائر همراه با عوامل که جمعاً بیش از ۱۷۰۰ نفر می‌شوند از استان ما در قالب ۱۱ کاروان اعزام خواهند شد که نسبت به پارسال حدود ۱۰۰ نفر افزایش دارد.
 
او افزود: در کاروان‌های امسال، حداقل هزینه سفر ۳۴۳ میلیون تومان و حداکثر ۳۷۷ میلیون تومان است و تفاوت این مبالغ، به نوع هتل‌های محل اقامت در مکه و مدینه و نیز مدت اقامت در هر شهر برمی‌گردد.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
توقیف نفتکش ونزوئلایی برخلاف موازین و قوانین دریانوردی آزاد است
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان اسلام شدند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۱ آذر ۱۴۰۴
مشق مادر، روایت شیرین از یک کلاس درس
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
آیین تجلیل از کتابخوانان در هریس
توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان ممکن نیست
مسابقات جام «از محله تا قله» با یاد شهدا در استان البرز برگزار شد
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در الیگودرز
درخشش عکاسان گیلانی در جشنواره بین‌المللی ایران جوان
جان باختن دو نفر در حادثه تیراندازی در آقاسیدشریف رشت
استمرار بارش ها در سمنان
اقامه نماز جمعه در ایلام
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
حمایت از توسعه مشاغل خانگی در زنجان
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
توصیه‌های ایمنی پلیس راه زنجان برای رانندگی در روزهای بارانی و برفی
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
۴ کشته بر اثر برخورد کامیون با پراید در محور بیرجند - خوسف
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۷ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)