• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۲۵۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
یزد » سیاسی

آیا سهیمه بندی جدید بنزین بر سایر کالاها تاثیر می‌گذارد؟

نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی: منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین به حوزه اقتصادی و معیشتی اختصاص می‌یابد و تاثیری بر سایر موارد ندارد.

مصطفی پوردهقان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد درباره سهمیه بندی جدید بنزین گفت: قرار بود دولت در راستای بهینه کردن مصرف سوخت با تغییر الگوی مصرف، شنبه این هفته نرخ سوم بنزین را ابلاغ کند، اما با توجه به ورود مجلس، برخی از بند‌های مصوب دولت نیاز به دولت داشت که این اصلاح صورت گرفت و از شنبه ۲۲ آذرماه نرخ سوم اعمال می‌شود.

وی افزود: دولت درصدد بود بنزین خودرو‌های نوشماره را حذف کند که مجلس در این زمینه ورود کرد و قرار بر این شد خودرو‌های نوشماره داخلی که قیمت کارخانه آنها زیر یک میلیارد تومان است، همچنان از سهمیه اول و دوم برخوردار باشند.

نماینده اردکان در مجلس ادامه داد: سهمیه اول ۶۰ لیتر به قیمت هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۰۰ لیتر سهمیه نرخ دوم به قیمت سه هزار تومان برقرار است و اگر کسی بخواهد مازاد بر این استفاده کند به قیمت پنج هزار تومان سوخت گیری می‌کند.

وی تأکید کرد که نرخ اول و دوم برای همه خودرو‌های لوکس و وارداتی و حتی خودرو‌های دولتی حذف می‌شود و این خودرو‌ها فقط از بنزین پنج هزار تومانی استفاده می‌کنند.

پوردهقان درباره دلایل اجرای این طرح گفت: دولت بعد از تثبیت قیمت بنزین در سال‌های متوالی دچار مشکلات عدیده‌ای شده و میزان قاچاق سوخت هم به شدت افزایش یافته است چرا که قیمت بنزین در کشور ما با برخی کشور‌های همسایه تفاوت گاهی چهل برابری دارد و خیلی از افراد سوداگر وارد این فضا شده‌اند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: بیشتر یارانه‌ای که دولت برای بنزین می‌دهد برای دهک‌های بالا مصرف می‌شود. دولت روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین با نرخ ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان وارد می‌کند و آن را به قیمت هزار و ۵۰۰ تومان یا سه هزار تومان می‌فروشد.

وی تصریح کرد: این یارانه‌ای است که از جیب همه مردم می‌رود برای کسانی که خودرو‌های لوکس دارند یا مصرف بنزین آنان بسیار بالاتر است.

نماینده اردکان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با وزیران نفت و اقتصاد در مجلس گفت: پیامد‌های احتمالی بروز فشار اقتصادی بر مردم در این جلسات بررسی شد تا از هرگونه ایجاد مشکل برای مردم جلوگیری شود.

پوردهقان خاطرنشان ساخت: با این تصمیم دولت وضعیت بهبود می‌یابد و افرادی که مصرف بسیار بالایی دارند یا خودرو‌های زیادی در منزل دارند باید نرخ واقعی بنزین را پرداخت کنند، زیرا افرادی که بیش از یک خودرو دارند از این پس فقط یک خودرو سهمیه نرخ اول و دوم می‌گیرند.

وی افزود: دولت این طرح را به یکباره اجرا نکرد بلکه رسانه‌ای کرده و با مردم در میان گذاشت. فاصله‌ای میان تصمیم گیری تا اجرا قرار گرفت تا در صورتی که مردم و نمایندگان آنان اعتراضی داشتند با دولت در میان بگذارند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره احتمال تاثیر اجرای این طرح بر قیمت سایر کالا‌ها گفت: مصرف حوزه حمل ونقل برون شهری اکثرا از گازوئیل تامین می‌شود که افزایش قیمت نخواهد داشت و اگر فردی عنوان کند که این افزایش به دلیل افزایش قیمت بنزین رخ داده است، در حال سوء استفاده است.

وی ادامه داد: دولت همچنین افرادی که از طریق خودرو‌های خودشان در حال کسب درآمد هستند مثل تاکسی‌ها و وانت بار‌ها و ... را از سایر خودرو‌ها جدا کرده و سهمیه‌ای برای آنها در نظر گرفته است.

نماینده اردکان در مجلس با تأکید بر اینکه نباید افزایش قیمتی ناشی از اجرای این طرح داشته باشیم، بیان داشت: ما به عنوان نمایندگان مردم در میان آنان حضور داشته و در دل بازار به رصد می‌پردازیم و هر نکته‌ای از سوی مردم را به دولت اعلام می‌کنیم.

پوردهقان از اختصاص منابع حاصل از افزایش قیمت به حوزه اقتصادی و معیشتی پرداخت و گفت: اجرای این طرح با هدف حمایت از دهک‌هایی پایینی است که خودرو در اختیار ندارند. منابع آزاد شده در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا کالابرگ و یارانه مردم راحت‌تر پرداخت شده و دچار کسری بودجه و تورم نشود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین تجلیل از کتابخوانان در هریس
توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان ممکن نیست
مسابقات جام «از محله تا قله» با یاد شهدا در استان البرز برگزار شد
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در الیگودرز
درخشش عکاسان گیلانی در جشنواره بین‌المللی ایران جوان
جان باختن دو نفر در حادثه تیراندازی در آقاسیدشریف رشت
استمرار بارش ها در سمنان
اقامه نماز جمعه در ایلام
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
ساکنان و گردشگران کیش غرق در شادی میلاد دخت نبی اکرم (ص)
مصاف بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
روستای شفیع اباد بهترین روستای گردشگری جهان
تصادف در جاده سلطانیه_قیدار یک کشته و ۴ مصدوم برجا گذاشت
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
روایت مادری که با تلاش خستگی را خسته کرد
زنجان؛ شهر بوی یاس گرفته است
سفری برای شنیدن مشکلات و درد دل‌های مردم
خبر‌هایی از مصوبات مجمع عمومی بسیجیان سرخه
اهدای ۵ سری جهیزیه به نوعروسان اشکفتک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
حمایت از توسعه مشاغل خانگی در زنجان
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
توصیه‌های ایمنی پلیس راه زنجان برای رانندگی در روزهای بارانی و برفی
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
۴ کشته بر اثر برخورد کامیون با پراید در محور بیرجند - خوسف
جنگ تلخ بود، اما «نیاز‌های دفاعی» آینده ایران را شناخته‌ایم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آذر ۱۴۰۴
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۷ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)