• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۳۱۱۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

فصل تازه‌ای از همکاری‌های فرهنگی ایران و یونان

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دیدار با وزیر فرهنگ یونان در آتن ، ضمن ابراز خرسندی از تداوم رایزنی‌های فرهنگی میان دو کشور، این تداوم را نشانه‌ای از «اراده مشترک برای گشودن فصل تازه‌ای از همکاری‌های فرهنگی» دانست .

فصل تازه‌ای از همکاری‌های فرهنگی ایران و یونان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدرضا صالحی‌امیری در دیدار با «لیندا مندونی» وزیر فرهنگ یونان در آتن، با تاکید بر پیوند‌های عمیق دو تمدن بزرگ، از آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌های بلندمدت فرهنگی، برگزاری نمایشگاه بزرگ آثار ایرانی در آتن و اجرای سمفونی مشترک «پرسپولیس ـ آکروپولیس» خبر داد؛ دیداری که با استقبال کامل و موافقت قطعی طرف یونانی همراه شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تاکید کرد: ایران و یونان، به‌عنوان دو ستون تمدن جهانی، دارای تاریخی مشترک و ریشه‌هایی هستند که هیچ‌گاه از یکدیگر جداشدنی نیستند.

وی با تشریح ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور، فرهنگ را «راه مطمئن پیوند میان ملت‌ها» توصیف کرد و گفت: مدیران فرهنگی باید بتوانند فراتر از مسائل سیاسی، مسیر گفت‌و‌گو و دوستی میان ملت‌ها را هموار کنند.

صالحی  امیری با اشاره به گفت‌و‌گو‌های مثبت خود با وزیر گردشگری یونان، از توافق درباره تسهیل روادید، ازسرگیری پرواز‌های مستقیم و فراهم‌سازی مسیر‌های تازه گردشگری سخن گفت و افزود: این اقدامات می‌تواند به گسترش روابط مردمی میان دو کشور شتاب دهد.

وزیر میراث‌فرهنگی همچنین با تاکید بر اهمیت نمایش آثار موزه‌ای به‌عنوان بازتاب هویت فرهنگی ملت‌ها، گفت : اکنون زمان آن رسیده است که مردم دو کشور بار دیگر پیوند‌های تاریخی و میراث مشترک خود را از نزدیک مشاهده کنند.

صالحی امیری در همین چارچوب، پیشنهاد برگزاری یک نمایشگاه بزرگ از آثار موزه‌ای ایران در موزه بیزانس آتن را مطرح کرد؛ پیشنهادی که با استقبال رئیس موزه و آمادگی رسمی ایران همراه شد.

وی همچنین بر لزوم تدوین و امضای یک تفاهم‌نامه جامع فرهنگی و گردشگری میان دو کشور تاکید کرد تا زمینه همکاری‌های بلندمدت در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فراهم شود.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر صنایع‌دستی ایران، شکل‌گیری بستر‌های مشترک برای برگزاری بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های دوطرفه را خواستار شد و تاکید کرد: ایران آماده میزبانی از هنر و صنایع‌دستی یونان است.

صالحی‌امیری گسترش همکاری‌های دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو، تعامل پژوهشگاه میراث‌فرهنگی با مراکز علمی یونان، بهره‌گیری از تجارب دو کشور در حوزه مرمت و نیز همکاری در حفاظت از میراث زیرآب را از دیگر زمینه‌های مورد توجه این گفت‌و‌گو دانست.

وی با اشاره به تجربه موفق اجرای ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید، پیشنهاد برگزاری ارکستر مشترک «پرسپولیس – آکروپولیس» را مطرح کرد؛ رویدادی که به گفته وی «نمادی از شکوه تاریخی و پیوند موسیقایی دو تمدن بزرگ» خواهد بود و می‌تواند یک‌بار در آتن و بار دیگر در شیراز برگزار شود.

آتن آماده میزبانی از هنر و میراث ایران

لیندا مندونی، وزیر فرهنگ یونان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از تجدید گفت‌وگوها، تاکید کرد: پیوند‌های فرهنگی میان ایران و یونان «گسستنی نیست» و متولیان فرهنگ باید این روابط را در بالاترین سطح تقویت کنند.

وی با استقبال کامل از پیشنهاد‌های ارائه‌شده، بر آمادگی دولت یونان برای امضای فوری تفاهم‌نامه جامع فرهنگی و گردشگری تاکید کرد و تدوین این سند را توسط کمیته مشترک دو کشور خواستار شد.

مندونی همچنین موافقت رسمی یونان با برگزاری نمایشگاه بزرگ آثار موزه‌ای ایران در آتن را اعلام کرد و اجرای سمفونی مشترک «پرسپولیس – آکروپولیس» را ابتکاری «الهام‌بخش و قابل تحقق در کوتاه‌ترین زمان» دانست.

وزیر فرهنگ یونان گفت: یونان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی و هنری با ایران، هیچ محدودیت و مانعی را متصور نیست و مسیر گسترش روابط را «کاملا آماده» می‌داند.

همچنین صالحی‌امیری در دیدار با گروهی از ایران‌شناسان، دانشگاهیان، صاحب‌نظران فرهنگی و اجتماعی، روسای آژانس‌های گردشگری و فعالان فرهنگی یونان ، درباره ظرفیت‌های گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی ایران و همچنین ضرورت تقویت روابط ملت‌–ملت گفت‌و‌گو کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این دیدار با تبیین جامع ظرفیت‌های ایران در سه حوزه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی، جایگاه کم‌نظیر ایران را در نقشه گردشگری جهانی تشریح کرد و گفت: ایران یکی از معدود کشور‌هایی است که طیف گسترده‌ای از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی را در کنار هم دارد. این تنوع، همراه با روحیه مهمان‌نوازی مردم ایران، کشور ما را به مقصدی متفاوت و خاطره‌ساز برای هر گردشگر تبدیل می‌کند.

صالحی امیری با اشاره به برخی روایت‌های نادرست درباره ایران افزود : مشکل اصلی درک ناقص و دور از واقعیتی است که در قالب پروژه ایران‌هراسی توسط برخی ارائه می‌شود. اما همه کسانی که از نزدیک به ایران سفر کرده‌اند، تصویر کاملا متفاوت و صادقانه‌ای ارائه داده‌اند. آنان با تجربه‌ای مثبت و با رضایت کامل بازگشته‌اند و همین امر بهترین تبلیغ برای معرفی واقعیت ایران است.

وی با تاکید بر نقش محوری مردم و نخبگان فرهنگی در توسعه روابط دو کشور گفت: اراده ملت‌ها مهم‌تر از اراده دولت‌هاست. گفت‌و‌گو با چهره‌های بانفوذ فرهنگی و اجتماعی یونان برای ما اهمیت ویژه دارد؛ چرا که این افراد هم شناخت عمیقی از فرهنگ ایران دارند و هم قادرند صدای واقعی ملت ایران را به جامعه یونان منتقل کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان ، رفع موانع موجود در مسیر گردشگری ایران و یونان را یک ضرورت مشترک دانست و افزود: دو مسئله مهم یعنی نبود پرواز مستقیم میان دو کشور و پیچیدگی‌های صدور ویزا باید با مذاکرات و همکاری دوجانبه رفع شود. تقویت ارتباطات مردمی بدون حل این مسائل امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به حضور نمایندگان آژانس‌های گردشگری یونان در جلسه گفت: نظرات و پیشنهاد‌های آژانس‌ها برای ما اهمیت دارد، زیرا آنها در خط مقدم ارتباط با گردشگران قرار دارند. نکته مشترک در صحبت‌های آنان این بود که رفع موانع ساختاری برای گسترش سفر و همکاری ضروری است.

شخصیت‌های فرهنگی و دانشگاهی یونان نیز در این دیدار ضمن بیان علاقه عمیق خود به تمدن ایران، بر ضرورت فراهم‌سازی شرایط آسان‌تر برای سفر، تبادل فرهنگی، اجرای طرح‌های مشترک پژوهشی و تقویت روابط میان دانشگاه‌ها، هنرمندان و فعالان فرهنگی دو کشور تاکید کردند.

این دیدار با حضور حجت‌الله ایوبی، مشاور وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و ملک‌حسین گیوزاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونان برگزار شد.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت موفق گیاه کینوا در زارچ
برگزاری آزمون پذیرش وکالت در گیلان
کتابخانه‌ای با ۵ هزار جلد کتاب کودک
دستگیری باند حفاران غیرمجاز در میانه
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان جنوبی
اسامی مسافران حادثه واژگومی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار مدیریت بحران در پی تداوم بارش‌ها در قزوین
دوگانه سوز شدن ۱۱ هزار و ۵۰۰ خودرو در جنوب آذربایجان غربی
انهدام باند ۴ نفره کلاهبرداری سایبری در لرستان
آغازطرح کپه کاری و احیای مراتع دهگلان
دستگیری دو شکارچی و یک صیاد غیرمجاز در شاهین‌دژ
بازداشت طراح ترور وزیر امور مهاجرین سابق افغانستان
برگزاری شب شعر
صعود استقلال جویبار به فینال لیگ برتر کشتی آزاد کشور
ادامه بارش و افت دما در قزوین تا سه روز آینده  
سرعت غیر مجاز عامل واژگونی اتوبوس
قرارداد خرید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نهایی شده است
پرچم داری خراسان جنوبی در مسابقه منطقه‌ای طعم امید ۵
افزوده شدن ۹ کلاس به ظرفیت مدارس تفرش
اجرای مصوبه دولت در خصوص بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)