• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۴۹۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۸
آذربایجان شرقی » اجتماعی
رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور :

سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI را سرمایه ملی و جهانی دانست و گفت: اقتصاد داده مکانی در واقع کاربست داده‌ها در نظام تصمیم‌گیری با تکیه بر نقشه‌برداری است.

سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی،اسکندر صیدایی در نشستی با مدیران سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های ذیربط اظهار کرد: اهمیت داده‌های مکانی در اقتصاد و به ویژه اقتصاد دیجیتال بر تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان کشور کاملا روشن است.
 
وی افزود: در داده‌های مکانی مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی مثل زمین‌شناسی، آمار، جغرافیا، نقشه‌کشی و ... دست به دست هم می‌دهند تا اطلاعات فضایی را در لایه‌های مختلف تهیه و در اختیار جامعه هدف قرار دهند.
 
وی توضیح داد: سازمان نقشه‌برداری کشور در سال ۱۳۳۲ تاسیس شده و بیش از هفت دهه سابقه فعالیت دارد، از همان زمان با تجهیزاتی که در اختیار داشته حدود ۶ میلیون تصویر و عکس هوایی از کشور ثبت کرده است که سرمایه سازمان محسوب می‌شود که متعلق به همه استان‌ها و دستگاه‌های برنامه‌ریز کشور است.
 
صیدایی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع تولید تنها یک لایه اطلاعاتی نقشه بسیار پراهمیت است ابراز کرد: هر نوع تولید، تصویربرداری و فعالیت نقشه باید تحت استاندارد، کنترل و نظارت سازمان نقشه برداری کشور و در بستر الگو‌های استاندارد جهانی صورت گیرد و هدایت‌های سازمان نقشه‌برداری موجب تهیه لایه‌های اطلاعاتی کامل و دقیق و جلوگیری از هزینه‌های گزاف می‌شود.
 
وی یادآور شد: دنیا با عبور از GIS به SDI رسیده و بستری فراهم کرده تا صد‌ها هزار لایه نقشه روی هم قرار گیرد و با بالا بردن میزان شناخت و کیفیت داده به کمک تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در سطح کلان مدیریتی کشور بشتابد.
 
وی خاطرنشان کرد: دو ماه پیش در حضور دکتر پزشکیان گزارش شورای عالی نقشه‌برداری کشور را در مورد ظرفیت‌های سامانه SDI ارائه کردیم و ایشان علاقه‌مندی خود را برای دسترسی نهاد ریاست جمهوری و معاونت‌های زیرمجموعه به این سامانه اعلام کردند.
 
رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بیان کرد: SDI یک ظرفیت ملی است و لازم است بارگذاری‌ها و دسترسی‌ها را ارتقا دهیم و در مورد اطلاعات، نفع ملی را ببینیم و از اقدامات جزیره‌ای خودداری کنیم که در غیر اینصورت شاهد موازی‌کاری‌ها، هدررفت منابع و عدم استفاده بهینه از منابع محدود ملی خواهیم شد.
 
وی اعلام کرد: دستورالعمل اجرایی ماده ۱۱ احکام دائمی بازنگری شده و فرایند تصویب را در شورای عالی نقشه‌برداری کشور طی کرده و با ابلاغ بخشنامه‌های مربوطه موازی‌کاری‌ها و اتلاف منابع به حداقل ممکن خواهد رسید.
 
وی تصریح کرد: استان آذربایجان شرقی در زمینه ایجاد سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI، بارگزاری لایه‌های اطلاعاتی، همچنین احداث ایستگاه‌های ژئودینامیک جزو استان‌های پیشرو بوده و در رتبه‌های اول تا سوم کشور قرار دارد و این استان با تیم تخصصی و پیشینه و تجربه مطلوبی که دارد در این زمینه‌ها همواره پرتحرک بوده و انقلابی عمل کرده است.
 
 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: سازمان در بحث پژوهشگاه‌های فضایی، داده‌های مکانی و تلفیق اطلاعات اقداماتی صورت داده و تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده، در زمینه ثبت اسناد هم همکاری‌ها و هم‌افزایی‌های مطلوبی وجود دارد و رایزنی‌های لازم صورت می‌گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باشگاه ملی قاف، میزبان دو نوجوان از چهارمحال و بختیاری
تجلیل از برگزیدگان ستاد اقامه نماز در سمنان
سیصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران
هفته 14 لیگ برتر فوتبال ایران؛ عبور تراکتور از سد پیکان در تبریز
نخستین دوره کارآموزی قضائی جذب ویژه روحانیت
نمایشگاه کتاب؛ سرسبد اتفاقات فرهنگی استان است
نهایی شدن مدل اجرایی تثبیت ریزگرد‌ها در منطقه سیستان
شیلات ایران؛ از خودکفایی تا ارزآوری جهانی
ستکا؛ سامانه‌ای برای شفافیت و رصد کامل تولید و توزیع کالا‌های اساسی
حیات فاطمی نقشه راه زندگی تمدن‌ساز اسلامی است
رونمایی از ۳۰۰ اثرجدید پژوهشی در قم
آغاز جابجایی ریل راه آهن از تپه هفت هزار ساله دامغان
رونمایی از تجهیزات فرایندی بومی یک شرکت دانش‌بنیان در ایران‌ساخت
کشف هشت تن هیزم جنگلی در اردبیل
رویداد ملی استارتاپی گردشگری خلاق
اعلام امادگی استاندار کرمان برای حمایت از توسعه ورزش ووشو
برگزاری رویداد شب علم در زابل
سارق ۱۵ میلیارد طلای مسروقه در زرقان دستگیر شد
جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اعتقادات آخرالزمانی است
ثبت چهارمین برد شهرداری ارومیه در ورامین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)