• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۵۲۸۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

حسگر کلر آب ایرانی با یک‌چهارم قیمت نمونه خارجی

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان از بومی‌سازی حسگر اندازه‌گیری کلر آزاد آب خبر داد که با پایش هوشمند کیفیت آب، به ارتقای سلامت و صرفه‌جویی ارزی کمک می‌کند.

حسگر کلر آب ایرانی با یک‌چهارم قیمت نمونه خارجی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، اشکان امیرخانی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان اظهار داشت: مجموعه ما در حوزه‌های تولید پکیج‌های الکتروفورس، پاورساپلای و همچنین استیشن‌های آنالایزر آب شامل سنسور‌های کلر فعال است و با تولید سنسور اندازه‌گیری کلر آزاد آب موفق به اخذ عنوان دانش‌بنیان شده‌ایم.

امیرخانی با بیان اینکه سنسور کلر آزاد آب، کاربرد گسترده‌ای در استخرها، تصفیه‌خانه‌های آب آشامیدنی و صنعتی دارد، افزود: این سنسور با بهره‌گیری از یک فناوری خاص که به‌طور کامل در داخل کشور توسعه یافته، میزان کلر آزاد آب را با دقت بالا اندازه‌گیری می‌کند.

 نمونه‌های مشابه این محصول در کشور‌های آمریکا و آلمان تولید می‌شود و قیمت آنها در بازار جهانی حدود ۲۰۰۰ یورو است، در حالی که ما توانسته‌ایم همین محصول را با حدود یک‌چهارم این قیمت در داخل کشور تولید کنیم.

این فعال فناور با اشاره به مزیت رقابتی این محصول ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی، به یکی از چالش‌های اصلی اشاره کرد و گفت: از چالش‌های سنسور‌های وارداتی، خروج سریع از کالیبراسیون به دلیل رسوب بالای آب در ایران است، زیرا استاندارد‌های آب آشامیدنی در کشور با برخی کشور‌های پیشرفته متفاوت است. ما با طراحی یک فناوری جدید و سیستم خودتمیزشونده (اتوکلین)، امکان پاک‌سازی مداوم سنسور را فراهم کرده‌ایم که باعث می‌شود دستگاه همواره در وضعیت عملیاتی و دقیق باقی بماند و فرآیند تعمیر و نگهداری آن نیز بسیار ساده‌تر شود.

به گفته وی، این محصول از سال ۱۴۰۱ به‌عنوان یک محصول دانش‌بنیان به بازار عرضه شده و تاکنون در بسیاری از تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب کشور، از جمله در استان‌های زنجان، همدان، تهران و سایر شهرها، استفاده شده است.

وی گفت این شرکت همچنین در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مستقر است و در حال انجام اقدامات لازم برای توسعه صادرات محصول از طریق کوریدور‌های صادراتی این مجموعه است.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به سابقه صادرات سنسور، گفت: تاکنون به کشور انگلستان صادرات داشته‌ایم و در مقاطعی نیز بازار پاکستان را پوشش داده‌ایم. با توجه به بومی بودن فناوری و استفاده از متریال داخلی، ظرفیت توسعه صادرات این محصول به‌طور جدی وجود دارد.

امیرخانی با تشریح تأثیر این محصول بر زندگی روزمره مردم اظهار کرد: این سنسور نقش مستقیمی در ارتقای کیفیت آب آشامیدنی دارد، چراکه میزان کلرزنی آب باید با دقت بسیار بالا کنترل شود. این دستگاه به‌صورت پیوسته مقدار کلر موجود در آب را پایش می‌کند و از طریق آنالایزر، فرآیند کلرزنی را به‌صورت خودکار و متناسب با نیاز آب تنظیم می‌کند؛ چه در استخرها، چه در تصفیه‌خانه‌های آب آشامیدنی و چه در تصفیه‌خانه‌های صنعتی.

وی افزود: استفاده از این سیستم مانع از تزریق بیش‌ازحد کلر به آب می‌شود؛ موضوعی که در صورت نبود پایش دقیق می‌تواند منجر به افت کیفیت آب، بروز آلودگی‌های پوستی و حتی هدررفت منابع آب شود.

این سنسور امکان مانیتورینگ آنلاین و از راه دور را برای اپراتور فراهم می‌کند و به‌صورت عملیاتی وضعیت کیفیت آب را نشان می‌دهد. علاوه بر اندازه‌گیری کلر آزاد، این دستگاه قابلیت سنجش دمای آب، pH، ORP و کدورت آب را نیز دارد و تمامی این سنسور‌ها توسط تیم داخلی شرکت طراحی و ساخته شده‌اند و روی آنالایزر نصب می‌شوند.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به صرفه‌جویی ارزی حاصل از تولید این محصول خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت هر سنسور وارداتی بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار است، در حالی که ما با قرارداد‌های تیراژ بالا و قیمت‌های بسیار پایین‌تر با شرکت‌های بزرگ داخلی همکاری می‌کنیم که این موضوع علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، ظرفیت ارزآوری از طریق صادرات را نیز برای کشور ایجاد می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانک مهر ایران، پیشتاز پرداخت وام در زنجان
ردیابی و انهدام پهپاد در حریم هوایی ترکیه
بهترین راه پیشگیری از تب برفکی، قرنطینه و خودداری از جابه‌جایی دام است
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)