• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۵۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

پژوهش؛ ضرورت انکارناپذیر رسانه ملی در سپهر متحول ارتباطات

تحولات سریع و گسترده در حوزه ارتباطات و رسانه و تنوع روزافزون سپهر رسانه‌ای، مطالعه و پژوهش مستمر در این عرصه را به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است؛ بر همین اساس، بیست‌ودوم تا بیست‌وهفتم آذرماه به عنوان «هفته پژوهش» در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نام‌گذاری شده است.

پژوهش؛ ضرورت انکارناپذیر رسانه ملی در سپهر متحول ارتباطات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدعلی موسوی‌میرکلایی، مدیرکل سنجش مخاطب مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما، با حضور در استودیوی شبکه خبر، مرکز تحقیقات صدا و سیما را یکی از قدیمی‌ترین مراکز پژوهشی کشور با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت معرفی کرد و گفت: این مرکز به‌طور مستمر مأموریت رصد، سنجش و ارزیابی تولیدات رسانه‌ای سازمان را بر عهده دارد و تلاش می‌کند بازخورد دقیق و علمی مخاطبان را در اختیار مدیران و برنامه‌سازان قرار دهد.

وی با اشاره به گستره فعالیت‌های مرکز تحقیقات افزود: برنامه‌های سازمان صدا و سیما به‌صورت منظم و دوره‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ به‌گونه‌ای که سریال‌های تلویزیونی به‌صورت ماهانه، برخی برنامه‌های شاخص هر ۱۵ روز یک‌بار و شبکه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی هر سه ماه یک‌بار ارزیابی و سنجش می‌شوند.

موسوی‌میرکلایی با تأکید بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی در فضای مجازی تصریح کرد: علاوه بر پایش تولیدات در قاب تلویزیون و رادیو، مرکز تحقیقات، محتوای منتشرشده در بستر فضای مجازی را نیز به‌صورت مستمر رصد می‌کند، چرا که امروز مصرف رسانه محدود به یک بستر خاص نیست و مخاطبان به‌صورت هم‌زمان از چندین رسانه استفاده می‌کنند.

مدیرکل سنجش مخاطب مرکز تحقیقات صدا و سیما در ادامه به بهره‌گیری از روش‌های نوین پژوهشی اشاره کرد و گفت: در این مرکز واحدی تخصصی با عنوان مدیریت روش‌شناسی فعالیت می‌کند که وظیفه به‌روزرسانی ابزارها، تکنیک‌ها و متد‌های پژوهشی را بر عهده دارد و تلاش می‌شود تمامی نظرسنجی‌ها و افکارسنجی‌ها با بالاترین دقت علمی و اعتبار آماری انجام شود.

وی افزود: در سنجش افکار و ارزیابی برنامه‌ها از روش‌های متنوعی همچون نظرسنجی‌های تلفنی، اینترنتی، پیمایش‌های میدانی و نظرسنجی‌های مبتنی بر تبلت استفاده می‌شود و پرسشگران به‌صورت تصادفی و بر اساس شاخص‌های علمی نمونه‌گیری، به منازل شهروندان در سراسر کشور مراجعه می‌کنند.

موسوی‌ میرکلایی با اشاره به ورود مرکز تحقیقات به حوزه «اثر‌سنجی پیام» بیان کرد: یکی از محور‌های نوین فعالیت‌های پژوهشی، بررسی میزان اثرگذاری پیام‌های رسانه‌ای بر مخاطبان است؛ به این معنا که سنجیده می‌شود پیام‌های تولیدشده تا چه حد در جامعه نفوذ کرده و چگونه به نگرش و رفتار مخاطبان تبدیل شده است.

وی افزود:­ نتایج نیازسنجی‌ها و پژوهش‌های دوره‌ای مرکز تحقیقات، به‌ویژه در مناسبت‌های خاص مانند نوروز، ماه مبارک رمضان و ماه محرم، پیش از آغاز تولید برنامه‌ها در اختیار واحد‌های تولیدی شبکه‌های مختلف قرار می‌گیرد تا محتوا و قالب برنامه‌ها متناسب با علایق و نیاز‌های واقعی مخاطبان طراحی شود.

مدیرکل سنجش مخاطب مرکز تحقیقات صدا و سیما همچنین با تأکید بر اهمیت مخاطبان کودک، نوجوان و خردسال گفت: پژوهش در این گروه‌های سنی به‌صورت تخصصی و مستقل انجام می‌شود و با همکاری والدین و مراجعه حضوری به منازل، میزان مصرف رسانه و اثرپذیری کودکان به‌صورت منظم بررسی می‌شود.

وی افزود: یافته‌های پژوهشی نشان می‌دهد سهم مخاطبان کودک و نوجوان رسانه ملی همچنان بالاست و در کنار پخش تلویزیونی، تلاش شده است از ظرفیت فضای مجازی و بستر‌های برخط برای ارائه محتوای سالم و مناسب این گروه سنی نیز استفاده شود.

موسوی‌میرکلایی در پایان با اشاره به انتشار عمومی نتایج پژوهش‌ها گفت: بخش قابل توجهی از تولیدات پژوهشی مرکز تحقیقات، از جمله کتاب‌ها، گزارش‌ها و پژوهش‌های غیرمحرمانه، از طریق سایت رسمی مرکز تحقیقات صدا و سیما در اختیار پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد و این مرکز خود را متعهد به توسعه ارتباط علمی با جامعه پژوهشی کشور می‌داند؛ ­­اما ­آنچه که از نظر سنجی‌ها که در سطح محرمانه است­ و یا برای استفاده عموم نباشد، آنها را ما خلاصه‌ای از آن نتایج را که امکان پذیر است، هم به لحاظ درصد‌هایی که از نظر سنجی‌ها به دست می‌اید، گزیده‌هایی را در آنجا قرار می‌دهیم، بخشی از آنها هم از طریق سایت روابط عمومی سازمان در اختیار مخاطبان قرار می‌دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
اغاز فرایند انتخاب هیات های اجرایی
آغاز فعالیت کارگاه نقاشی «روایت یاران» در شهرکرد
روی خط انتخابات
اهمیت آرایش جنگ تبلیغاتی در میدان رسانه
زن مسلمان هندی پس از کنار زده شدن حجابش، شغل دولتی را رد کرد
چهار مصدوم در سانحه رانندگی سه‌راه بنده‌بن نکا
کیش، تحت تاثیر موج سوم سامانه بارشی جنوب کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ پیروزی نمایندگان ایران در دور مقدماتی
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
آغاز امتحانات نهایی دوازدهمی‌ها از امروز
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)