• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵
اقتصادی » آب و انرژی

بخش خصوصی می‌تواند بار صادرات انرژی را از دوش دولت بردارد

رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی با تأکید بر ظرفیت بالای تشکل‌ها و بخش خصوصی گفت: نادیده گرفتن توان سرمایه‌گذاری و صادراتی این بخش، یکی از عوامل اصلی تداوم ناترازی انرژی و کاهش درآمد‌های ارزی کشور است.

بخش خصوصی می‌تواند بار صادرات انرژی را از دوش دولت بردارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «حمیدرضا صالحی» با اشاره به ظرفیت بالای تشکل‌ها و بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها جایگزین دولت شود و بدون اتکا به درآمد‌های نفتی، تا ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار در صادرات خدمات فنی و مهندسی و خدمات انرژی نقش‌آفرینی کند.

وی افزود: اگر در سال‌های گذشته خطوط انرژی در حوزه گاز و برق به کشور‌های همسایه متصل می‌شد، امروز خروجی اقتصادی قابل‌توجهی برای کشور داشتیم، اما در حوزه انرژی، بخش خصوصی عملاً نادیده گرفته شده است.

رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی صنایع وابسته ایران با اشاره به کمبود گاز در کشور بیان کرد: بار‌ها اعلام کردیم که برای رفع کمبود گاز آمادگی سرمایه‌گذاری داریم، اما دولت همچنان به‌دنبال حفظ مالکیت است. در برنامه‌های دولت، نگاه بلندمدت و توسعه‌محور دیده نمی‌شود و همین رویکرد در نظام ارزی کشور نیز تکرار شده است.

وی با انتقاد از سیاست‌های ارزی تصریح کرد: امروز بانک مرکزی متهم اصلی کاهش صادرات ارزی کشور شناخته می‌شود. دولت‌ها قدرت را در مالکیت می‌بینند، در حالی که شرکت‌هایی مانند نفت و توانیر بیش از هزار میلیارد دلار دارایی دارند، اما این دارایی‌ها به خلق درآمد ارزی منجر نشده است.

صالحی ادامه داد: شرکت‌های خصوصی می‌توانند در حوزه برق، به کاهش ناترازی کمک کنند و حتی در سواحل کشور سرمایه‌گذاری نیروگاهی انجام دهند.

رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی صنایع وابسته ایران تأکید کرد: همه مؤلفه‌ها نشان می‌دهد کشور باید به سمت توسعه درآمد‌های صادراتی حرکت کند، اما مداخله دولت بسیاری از این فرصت‌ها را از بین برده است. برای مثال، پس از سفر رئیس‌جمهور به ارمنستان مشخص شد این کشور به ال‌پی‌جی نیاز دارد و این یک فرصت صادراتی جدی برای ایران است.

وی با اشاره به ناترازی برق گفت: اگر تصمیم‌گیری‌ها درست باشد، می‌توان طی دو تا سه سال ناترازی برق را برطرف کرد. در شرایطی که نیروگاه برق را حدود چهار هزار تومان می‌فروشد، دولت آن را با قیمت بسیار پایین خریداری و با نرخ بالاتری صادر می‌کند؛ این مدل اقتصادی پایدار نیست.

صالحی همچنین به منابع ارزی بلوکه‌شده اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌شود که فشار سنگینی بر اقتصاد وارد می‌کند.

رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی صنایع وابسته ایران گفت: در حوزه انرژی توان حل ناترازی وجود دارد، اما به بخش خصوصی حتی اجازه صادرات برق تجدیدپذیر داده نشده است.

وی بیان کرد: فرهنگ غالب در کشور، فرهنگ واردات بوده و دولت‌ها نفتی عمل کرده‌اند. صادرات نیازمند متولی مشخص در دولت است و نقش رئیس‌جمهور در حمایت از صادرکنندگان و مذاکره برای پیمانکاران بسیار تعیین‌کننده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر احیای مشارکتی دریاچه ارومیه
دستگیری ۳ دختر نوجوان کلاهبردار با رسید جعلی در بهشهر
۵ گشته در حادثه رانندگی در محور تربت جام_صالح آباد
۲۵۲ هزار تن هندوانه پاییزه برای شب یلدا
ضرورت توقف ساخت و ساز‌های غیر مجاز در شادگان
تعطیلی بنادر مسافربری هرمزگان
تأکید بر توسعه همکاری‌های آذربایجان‌غربی و اندونزی
طرح تحول پرورشی را آماده کردیم
سرقت مسلحانه طلا با دلار‌های قلابی
جمع آوری ۸۰ میلیارد تومان زکات در گیلان از ابتدای امسال تاکنون
امام جمعه اردبیل: اصلاح فرهنگ کار، شرط پیشرفت کشور
تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر آموزش و پرورش آذربایجان غربی 
ضرورت صرفه جویی در مصرف گاز
پر شدن ۴۰ درصد سد سلمان فارسی
طغیان رودخانه ها در بم
انرژی پاک، ضرورت آینده بهارستان
توزیع بیش از ۵۴۰ تن برنج تنظیم بازار در خراسان جنوبی
تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در همدان
کشف انبار بزرگ احتکار مواد شوینده در الیگودرز
رویداد ملی فرصت سبز؛ گامی در مسیر توسعه کشاورزی دانش‌بنیان در سواحل مکران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
حجم مبنا در بورس حذف شد
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۳ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)