• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۸۷۲۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
بین الملل » غرب آسیا

خواهر خواندگی قونیه از ترکیه با خوی از ایران

بر اساس تفاهم نامه‌ای که میان قائم مقام شهرداران دو شهر در قونیه به امضا رسید، ضمن عمیق‌تر شدن پیوند میان شهر‌ها مبتنی بر میراث مشترک شمس و مولانا، همکاری‌های مشترک در حوزه‌های گردشگری معنوی، برنامه‌های فرهنگی مشترک، و تبادل تجربیات شورایی گسترش می یابد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، مراسم امضای تفاهم‌نامه خواهرخواندگی میان شهر خوی در استان آذربایجان غربی ایران و کلان‌شهر قونیه در ترکیه با حضور مقامات دو شهر و نمایندگان مجمع شهرداران آسیایی در شهر قونیه برگزار شد. در این مراسم، تفاهم‌نامه همکاری شهری و فرهنگی به امضای بهمن رضانژاد، قائم‌مقام شهردار خوی، و مصطفی اوزباش، قائم‌مقام شهردار قونیه رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بنابر اعلام مقامات دو طرف؛ پیوند این دو شهر، نمادی از همدلی فرهنگی، گفتگوی تمدن‌ها و توسعه ارتباطات انسانی مبتنی بر میراث عرفان اسلامی است.
بر اساس این تفاهم‌نامه، دو شهر متعهد شدند همکاری‌های خود را در زمینه‌های گردشگری معنوی، تبادل تجربیات شهری، فعالیت‌های فرهنگی مشترک و توسعه زیرساخت‌های شهری پایدار گسترش دهند.
تفاهم‌نامه خوی و قونیه یکی از نمونه‌های موفق دیپلماسی شهری و فرهنگی در چارچوب اهداف مجمع شهرداران آسیایی (AMF) به شمار می‌رود و قرار است زمینه‌ساز همکاری‌های مستمر میان مدیریت شهری دو کشور شود.
شهر خوی که آرامگاه عارف بزرگ شمس تبریزی را در خود جای داده است و شهر قونیه آرامگاه مولانا در آن قرار دارد، دو مقصد مهم در مسیر گردشگری معنوی جهان اسلام محسوب می‌شوند.
رئیس شورای شهر خوی در این آئین با اشاره به لزوم عملیاتی شدن تفاهم‌نامه خواهر خواندگی خوی و قونیه گفت: شهر خوی، آماده گسترش همکاری با قونیه در حوزه‌های گردشگری معنوی و برنامه‌های فرهنگی مشترک است و این تفاهم‌نامه، آغازگر تعاملات گسترده به شمار می‌رود.
سجاد چهره‌آرا با ابراز خرسندی از این پیوند معنوی، افزود: تبدیل این تفاهم به برنامه‌های اجرایی و تخصصی با محوریت میراث مشترک شمس تبریزی و مولانا جلال‌الدین رومی ضروری است.
وی با بیان اینکه این پیوند نه از جنس تفاهم‌نامه خشک و بی‌روح، بلکه از جنس عشق است، گفت: پیوند میان دو شهر، مبتنی بر میراث مشترک شمس و مولانا، ظرفیتی ممتاز برای شکل‌دهی همکاری‌های پایدار و بلندمدت شهری فراهم می‌کند و شهر خوی، دارالقرارِ شمس تبریزی، آماده است همکاری‌های مشترک را در حوزه‌های گردشگری معنوی، برنامه‌های فرهنگی مشترک، و تبادل تجربیات شورایی با قونیه گسترش دهد.
چهره‌آراء با تأکید بر لزوم عملیاتی شدن تفاهمات، پیشنهاد‌های مشخصی را از سوی مدیریت شهری خوی مطرح کرد: شورای اسلامی شهر خوی بر لزوم ورود خواهرخواندگی به مرحله‌ای اجرایی‌تر و تخصصی‌تر تأکید داشته و پیشنهاد می‌شود تشکیل کارگروه‌های مشترک کارشناسی در حوزه‌های مدیریت شهری، حمل‌ونقل، میراث فرهنگی و گردشگری و برگزاری جلسات منظم میان مدیران کارشناسی و ارشد دو شهرداری و تدوین برنامه چهارساله همکاری مشترک در دستور کار دو شهر قرار گیرد.
رئیس شورای شهر خوی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن قدردانی از مواضع اخلاقی شهرداری قونیه در سطح بین‌المللی، بر حمایت خوی از این رویکرد تأکید کرد: اینجانب به‌طور رسمی از مواضع اخلاقی و انسانی شهردار محترم قونیه در جایگاه ریاست UCLG درباره وضعیت مردم غزه قدردانی می‌کنیم و شورای اسلامی شهر خوی اعلام می‌کند که در حمایت از این رویکرد انسانی، در کنار شهر قونیه قرار دارد.
همچنین قائم مقام شهرداری کلانشهر قونیه نیز بر اهمیت نقش شهرداری‌ها در تعمیق روابط تاکید کرد و گفت: دوستی چند هزار سالهٔ ما ادامه دارد؛ ما در قونیه، به‌عنوان مدیران محلی، متعهدیم که برای تقویت این دوستی و برادری ریشه‌دار، هرگونه تلاش و اقدام ممکن را انجام دهیم
مصطفی اوزباش در این دیدار، ضمن ابراز خرسندی عمیق از میزبانی هیئت ایرانی، این پیوند را ادامه دهنده یک دوستی تاریخی میان دو ملت همسایه دانست.
وی افزود: دوستی چند هزار سالهٔ ما ادامه دارد و ما در قونیه، به‌عنوان مدیران محلی، متعهدیم که برای تقویت این دوستی و برادری ریشه‌دار، هرگونه تلاش و اقدام ممکن را انجام دهیم و امیدواریم رابطهٔ خواهرخواندگی میان خوی و قونیه، مبارک و پربرکت برای هر دو جامعه باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)