• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۹۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
بین الملل » اروپا
در نشست خبری وزرای خارجه ایران و روسیه؛

عراقچی: روابط اقتصادی ایران و روسیه افزایش داشته است

وزیر امور خارجه در نشست خبری با همتای روسی خود در مسکو گفت: روابط اقتصادی ایران و روسیه به‌طور قابل توجهی، گسترش یافته است.

عراقچی: روابط اقتصادی ایران و روسیه افزایش چشمگیری داشته است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، آقای عراقچی در نشست خبری مشترک با همتای روسش در مسکو، همکاری‌های دوجانبه را در حوزه‌های انرژی و حمل و نقل برشمرد و افزود: همکاری‌های دوجانبه به ویژه در طرح راهبردی گذرگاه شمال - جنوب و قطعه رشت - آستارا در حال پیشرفت است.

وزیر امور خارجه همچنین گفت: تجارت دوجانبه نیز روندی افزایشی دارد و زمینه‌های جدیدی برای توسعه آن در حال پیگیری است.

رئیس نهاد سیاست خارجی همچنین از برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه با ۱۷ کارگروه تخصصی در اسفند، خبر داد.

آقای عراقچی گفت: امروز مذاکراتی بسیار نزدیک، دقیق و جزئی در تمام حوزه‌ها، شامل مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، برگزار شد.

وی افزود: روابط دوجانبه در سال‌های اخیر به ویژه امسال گسترش چشمگیری یافته و با امضای معاهده مشارکت جامع دو کشور، همکاری‌ها وارد مرحله‌ای جدید شده و شتاب بیشتری گرفته است.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: این معاهده اکنون وارد مرحله اجرایی شده است و دو طرف بر اساس چشم‌انداز ترسیم شده در آن در حال حرکت‌اند.

آقای عراقچی همچنین گفت: در توافقی که امروز با وزیر امور خارجه روسیه به امضا رسید، دستور کار وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ تعیین شد که به عنوان نقشه راه همکاری‌های سه‌ساله آینده مورد عمل قرار خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه، روابط ایران و روسیه را دارای ماهیتی جامع و همه‌جانبه دانست و افزود: در یک و نیم سال گذشته، رئیسان جمهور ایران و روسیه پنج بار دیدار کردند که این نشان‌دهنده سطح بالای روابط دوجانبه است.

رئیس نهاد سیاست خارجی اضافه کرد: دیدار و رایزنی‌های منظم میان وزرای امور خارجه دو کشور نیز به طور مستمر ادامه داشته است و آخرین دیدار رئیسان جمهور، جمعه گذشته در عشق‌آباد برگزار و مسائل دوجانبه و بین‌المللی، بررسی شد.

آقای عراقچی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مقاومت ایران در دفاع از حقوق هسته‌ای اش تاکید کرد: ایران به عنوان عضوی متعهد به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، به تمام تعهداتش پایبند است، اما بر اساس همین معاهده از حقوق قانونی اش صرف‌نظر نخواهد کرد.

وی یادآور شد: استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، به ویژه غنی‌سازی، حق مسلم ایران است و این حق باوجود حمله‌های انجام شده، همچنان پابرجاست.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: حمله‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران اگرچه به برخی ساختمان‌ها و تجهیزات، آسیب وارد کرده است، نه توانسته فناوری بومی کشور را از بین ببرد و نه اراده جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کند.

آقای عراقچی همچنین گفت: در حوزه بین‌المللی هم میان ایران و روسیه، اشتراک نظر روشنی برای مقابله با نظام سلطه، زورگویی و استاندارد‌های دوگانه کشور‌های غربی به‌ویژه آمریکا، وجود دارد.

 

هماهنگی عملیاتی تهران - مسکو در مقابله با تحریم‌های واشنگتن

وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران و روسیه در زمینه مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا، همکاری اقتصادی، تبادل تجربه و هماهنگی‌های عملیاتی دارند و از ابتکار‌های بین‌المللی برای مقابله با اقدام‌های قهرآمیز و تحریم‌های یک‌جانبه حمایت می‌کنند.

آقای عراقچی در نشست خبری مشترک با همتای روسش در مسکو افزود: تهران و مسکو برای مقابله با تحریم‌ها و اقدامات یک‌جانبه اشتراک نظر دارند و از طریق سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، همکاری می‌کنند. دو کشور در نهاد‌هایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا عضوند و تعامل مشترکشان را به طور فعال پیگیری می‌کنند.

وزیر امور خارجه گفت: در این چارچوب، گروه دوستان منشور ملل متحد با عضویت ایران، روسیه، چین و دیگر کشور‌ها تشکیل شده و ایران از هر اقدام بین‌المللی در مقابله با نظام سلطه، زورگویی و قلدری آمریکا حمایت می‌کند.

رئیس نهاد سیاست خارجی، مشورت‌های امروز با همتای روسی اش را بسیار خوب و با مواضع کاملاً روشن دانست و تاکید کرد: ایران معتقد است امنیت و ثبات در مناطق قفقاز و آسیای مرکزی باید توسط کشور‌های همان منطقه تأمین شود.

آقای عراقچی گفت: در همین چارچوب، ایران؛ سازوکار «۳+۳» را برای قفقاز پیشنهاد داده است و این مسیر را به طور جدی پیگیری می‌کند. در حال حاضر نیز برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست آتی وزرای امور خارجه این سازوکار، در دستور کار قرار دارد.

وی تاکید کرد: ایران به طور قاطع با حضور هرگونه نیروی خارجی در منطقه قفقاز، مخالف است و این موضع را به همسایگان و شرکای منطقه‌ای اعلام کردیم.

وزیر امور خارجه افزود: ایران و روسیه در این زمینه، موضعی مشترک دارند و بر این باورند که هیچ قدرت یا کشور خارج از منطقه نباید در امور امنیتی قفقاز مداخله کرده یا ثبات منطقه را تهدید کند.

آقای عراقچی همچنین درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا گفت: طرف مقابل با عملکردش به دیپلماسی و اصل مذاکره، خدشه وارد کرده است با این حال، چنانچه رویکردش را اصلاح کرده و برای گفت‌وگویی برابر، محترمانه و مبتنی بر منافع متقابل، آمادگی واقعی نشان دهد، ایران موضوع مذاکره را دوباره بررسی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه در این حال تصریح کرد:، اما در شرایط کنونی، نشانه‌ای قانع‌کننده از چنین آمادگی‌ای، مشاهده نمی‌شود.

رئیس نهاد سیاست خارجی افزود: تجربه یک سال گذشته نشان داده که برداشت آمریکا از مذاکره، نه گفت‌و‌گو، بلکه تحمیل و دیکته کردن مواضع است. مذاکره واقعی، فقط زمانی امکان‌پذیر است که طرف مقابل، رویکردش را تغییر دهد و به گفت‌وگویی منصفانه، متوازن و از موضع برابر، تن دهد.

آقای عراقچی اظهار داشت: بدیهی است اهدافی که از طریق فشار و اقدام نظامی محقق نشده است، پشت میز مذاکره هم قابل تحمیل نخواهد بود. میز مذاکره باید بر پایه احترام متقابل، توازن و تأمین منافع مشترک شکل بگیرد.

وی درباره احتمال مذاکره ایران و سه کشور اروپایی هم تاکید کرد: این کشور‌ها دیگر هیچ ظرفیتی برای مذاکره ندارند، زیرا با فعال سازی غیرقانونی مکانیسم ماشه، عملاً آخرین ابزار و ظرفیت مذاکراتی شان را از دست دادند؛ پس ایران دلیلی برای گفتگوی مجدد با آنان نمی‌بیند.

وزیر امور خارجه همچنین درباره همکاری‌های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم گفت: ایران اگرچه به تعهداتش در چارچوب «NPT» پایبند است،  تأکید می‌کند که حمله‌های اخیر به تأسیسات هسته‌ای، واقعیت‌های میدانی را تغییر داده و آژانس، فاقد شیوه نامه های لازم برای بازرسی از مراکزی است که به آن حمله شد.

آقای عراقچی خاطرنشان کرد: تا زمان تعیین چارچوب‌های جدید برای مقابله با تهدید‌های ایمنی و امنیتی، امکان بازرسی از این مراکز، وجود ندارد.

وزیر امور خارجه یادآور شد: با توجه به ابطال توافق قاهره در پی اقدام‌های خصمانه غرب، مطابق قانون مجلس، تصمیم‌گیری درباره درخواست‌های آژانس، منحصراً بر عهده شورای عالی امنیت ملی خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری ۶۵ محکوم متواری در گیلان
و روح ، دیداری صمیمی با خانواده  روحانی شهید حجت الاسلام  احمد زراعت‌حرفه راوری
دعوت دولت به مشارکت به معنای نبود برنامه نیست
اردوی آماده‌سازی تیم ملی ژیمناستیک‌کار به میزبانی قم
سال‌ها برنامه ریزی برای باختن
رقابت گروه‌های تخصصی طب رزمی سپاه
فردا؛ آغاز رسمی فرآیند انتخابات شورا‌ها در کشور
ضرورت فعالیت بیشتر قرارگاه محله اسلامی در احیای مساجد سیرجان
مهروموم سه عطاری محل فروش دارو‌های مخدر در رشت
­شکست شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان در بسکتبال سوپر لیگ غرب آسیا
حضور سپاه در تمامی بحران‌ها؛ فرمانده در میدان کمک رسانی
غیرت هنرمندان در دفاع مقدس ۱۲ روزه هرگز فراموش نمی‌شود
هشدار هواشناسی درباره ورود سامانه بارشی جدید به کشور
استقرار تمام وقت ماموران پلیس در ایستگاه‌های بازرسی
 عیادت از شهروند خبرنگار حادثه دیده توسط مسئولین شهرستان کوهبنان
نظارت بر بازار مرغ
جلوگیری از تردد خودرو‌های فاقد زنجیر چرخ در محور رابر
گروه سایبری حنظله: نفتالی بنت دروغ می‌گوید که هک نشده است
مجوز نیروگاه‌های فاقد پیشرفت لغو می‌شود
دومین همایش زکات شهرستان انار برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
حجم مبنا در بورس حذف شد
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)