• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۹۵۳۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

گام حمایتی ارشاد برای بازار چاپ با تخصیص ارز ویژه

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تخصیص ۲۰ میلیون دلار برای واردات کاغذ و زینک و تسریع در واردات خبر داد گامی که موجب حمایت از بازار چاپ و نشر است.

گام حمایتی ارشاد برای بازار چاپ با تخصیص ارز ویژه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، عباس زارع، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش‌های معاونت فرهنگی ارشاد برای ساماندهی به این بازار، از تأثیر افزایش قیمت انواع کاغذ و مقوا بر صنعت چاپ گفت و افزود: متأسفانه در هفته‌های گذشته بازار کاغذ متلاطم بود و افزایش قیمت‌ها را به‌همراه داشت، از جمله دلایل این امر، عدم تخصیص ارز و روند طولانی آن برای واردات کاغذ بود؛ البته طبق آماری که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اعلام کرده است، میزان واردات و تخصیص ارزی که برای امسال در نظر گرفته شده بود، مشابه سال گذشته بود؛ به همین دلیل این استدلال وجود داشت که افزایش قیمت‌ها تنها متأثر از این موضوع نباشد و بخشی از آن به التهابات بازار بازمی‌گردد.

وی با توجه به نگرانی‌هایی که فعالان صنعت چاپ برای تأمین کاغذ و مقوا داشتند، تلاش‌های معاونت فرهنگی ارشاد را برای رفع این موانع برشمرد و اضافه کرد: با پیگیری‎های صورت‌گرفته و پس از موافقت معاونت اول رئیس جمهور، بنا شد ۲۰ میلیون دلار برای حوزه نشر و ۲۰ میلیون دلار برای بخش مطبوعات در نظر گرفته و تخصیص داده شود. مذاکراتی انجام شده است تا پس از ثبت سفارش‌ها، کاغذ تحریر وارد بازار شود.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ۳۰ درصد از میزان ارزی که برای بخش نشر درنظر گرفته شده است، بنا شد به دیگر اقلام مورد نیاز چاپ مانند زینک و... اختصاص داده شود؛ چرا که امر چاپ و نشر تنها محدود به کاغذ نیست و اقلام دیگر این مدت افزایش قیمت را تجربه کرده است.

افزایش قیمت‌ها در بازار از سوی تولیدکنندگان داخلی، موضوعی است که بسیاری از فعالان بازار به آن اشاره می‌کنند، زارع دراین‌باره گفت: این تولیدکنندگان قیمت‌ها را به‌صورت نامتعارف بالا می‌برند که با توجه به این امر، لازم است که دستگاه‌های ذی‌ربط، نظارت‌های بیشتری بر قیمت‌گذاری در بازار داشته باشند.

زارع در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط فعلی بازار بر میزان تولید مجموعه‌ها تأثیرگذار بوده است، یا خیر تصریح کرد: در این مدت فرایند تولید کماکان ادامه داشته است و مجموعه‌ها در تلاش‌اند تا بتوانند قرارداد‌هایی را که منعقد کرده‌اند، به سرانجام برسانند، در این مدت از میزان صادرات محصولات نیز کاسته نشده است، اما افزایش قیمت‌ها مشکلات حقوقی و اقتصادی برای این مجموعه‌ها ایجاد کرده است.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:، اما در نهایت، این افزایش قیمت‌ها بر مصرف‌کننده تحمیل خواهد شد. کارخانه‌هایی که جعبه‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنند و یا دیگر اقلام صنعت چاپ را برای رساندن کالا به بازار مصرف می‌کنند، در نهایت این افزایش قیمت‌ها را بر قیمت تمام‌شده محصولات اضافه خواهند کرد، از این منظر، ضرر نهایی متوجه مصرف‌کننده است.

افزایش قیمت کاغذ در یک سال گذشته از مرز ۹۰ درصد عبور کرده و هر بند کاغذ تحریر به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. کارشناسان دلایل آن را عدم تخصیص ارز، فقدان نظارت بر بازار و موج‌سواری دلالان می‌دانند. این وضعیت فعالیت کسب‌وکار‌های وابسته به کاغذ، به‌ویژه نشر، را دشوار کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
تکذیب ادعای نیویورک تایمز درباره محور مذاکرات ایران و آمریکا
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)