• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۱۰۶۲
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان

شب یلدا، بلندترین شب سال و کهن‌ترین جشن ایرانی، از روزگار باستان تا امروز در فرهنگ ایرانیان جایگاهی ویژه داشته است که نویسندگان و ناشران زیادی در معرفی آن، کتاب نوشته‌اند.

جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هر نویسنده با نگاه متفاوت، بخشی از این آیین را روایت کرده است و در قالب پژوهش، داستان یا طنز، آن را به نسل‌های تازه منتقل کرده است. چند نمونه از کتاب‌های که برای معرفی شب یلدا نوشته شده است، بدین ترتیب است؛
­
جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
  • کتاب شب یلدا، اثر علی بلوکباشی، یکی از کتاب‌هاب مجموعه «از ایران چه می‌دانم؟» است که به خواننده کمک می‌کند اطلاعات جامعی از فرهنگ و تاریخ ایران به دست بیاورد.
در بخشی از این کتاب آمده است؛ «ایرانیان و همه مردم سرزمین‌هایی که در حوزه فرهنگ ایرانی زندگی می‌کنند، شب آغاز فصل زمستان را در یک دور فصلی از دور کیهانی طبیعت در زمان گردش فصل پاییز به فصل زمستان جشن می‌گرفته و می‌گیرند نقش و تأثیر این فراگشت طبیعی در حیات اجتماعی و اقتصادی مردم با واکنش‌هایی گوناگون به صورت رفتار‌هایی آیینی نمادین باز نمایانده می‌شوند. در این رفتار‌های آیینی، شب آغاز فصل زمستان که به اصطلاح آن را «شب چله» و «شب یلدا» می‌نامند.»
 
­جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
  • کتاب شب یلدا، اثر احمدرضا احمدی است. این کتاب درباره نوجوانی است که در بلندترین شب سال، به خواب می‌رود و در خواب دنیا‌های متفاوتی را تجربه می‌کند. او در خواب نام ندارد و هرکدام از افراد خانواده او را به نامی صدا می‌زنند که پسر برای مدتی با آن نام زندگی می‌کند و تجربه‌های متفاوتی با هر نام دارد.
در بخشی از این کتاب آمده است؛ «شب یلدا بود؛ بلندترین شب سال. مادربزرگ برای شب یلدا، انار دانه کرده بود و در کاسه آبی ریخته بود. مادرم یک هندوانه پاره کرده بود. هندوانه سرخ سرخ بود. خواهرم در یک کاسه بلور، آجیل شیرین ریخته بود. همه ما دور سفره شب یلدا بودیم. پدربزرگ کاسه‌های انار و آجیل را به ما تعارف می‌کرد. از پشت پنجره دیدیم که برف آرام آرام می‌بارید.»
­جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
  • کتاب شب یلدا باحال‌ترین فامیل دنیا، اثر لاله جعفری است، که جنبه سرگرمی و آموزشی دارد و علاوه بر روایت طنز و شیرین، به تقویت روان‌خوانی، کلمه‌سازی و جمله‌سازی کمک می‌کند و در پایان کتاب، فعالیت‌های متنوعی برای تمرین انواع جمله‌های خبری، پرسشی، امری و عاطفی وجود دارد. داستان شب یلدای باحال‌ترین فامیل دنیا می‌تواند زمینه‌ساز گفت‌و‌گو درباره‌ی اهمیت مهارت‌های ارتباطی، ارزش خانواده و پیوند‌های خانوادگی باشد.
در بخشی از این کتاب آمده است؛ «بچه‌های کلاس دومیِ فامیل می‌خواهند نمایش شب یلدا را اجرا کنند، ولی خبری از بازیگر نقش عمونوروز نیست. همه می‌گویند او خواب مانده و نمی‌رسد، ولی کارگردان نمی‌خواهد بگذارد گروهش ناامید شوند. او تلاش می‌کند اعضای گروه را سرگرمِ تمرینِ نقش‌هایشان کند تا عمونوروز بیاید و...»
­جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
  • کتاب شب یلدا – (کی؟ چی؟ کجا؟)، اثر فاطمه سرمشقی است. در این کتاب به توضیح درباره‌ی ریشه‌های باستانی این جشن و ارتباط آن با آیین‌های ایرانی می‌پردازد. این کتاب ضمن اینکه با قصه‌ها و تصاویر جذاب، خواننده را سرگرم می‌کند، اطلاعات تاریخی و فرهنگی هم ارائه می‌دهد. این مجموعه راز‌های تازه‌ای را درباره شخصیت‌های بزرگ، رویداد‌های مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز بازگو می‌کند. این کتاب به شما می‌گوید، وقتی از شب یلدا حرف می‌زنیم، از چی حرف می‌زنیم؟ از بلندترین شب سال؟ از جشن چیرگی نور بر تاریکی؟ از شب نشینی با قصه‌های قدیمی از یاد رفته؟ یا چیزی دیگر؟
در بخشی از این کتاب آمده است؛ «کی؟ چی؟ کجا؟ برای ایران ما، از این مرز پرگهر چه می‌دانیم؟»
 
جلوه‌ای دیگر از یلدا در سطر‌های کتاب برای بزرگسالان
 
  • کتاب شب یلدا، نوشته افسانه شعبان‌نژاد است که شامل ۱۰ داستان که مایه طنز دارد و با نگاهی به خاطرات کودکی نویسنده نوشته شده است. شخصیت اصلی داستان دختری است به نام «رضوان» که با خانواده خود (پدر، مادر، خواهر و برادرش) زندگی می‌کند.
در بخشی از این کتاب آمده است؛ «رضوان با هیجان به ظرف انار نگاه می‌کرد. دانه‌های سرخ مثل یاقوت می‌درخشیدند. برادرش گفت: هر کس بیشتر بخورد، قصه‌اش هم طولانی‌تر می‌شود! همه خندیدند و مادر با لبخند گفت: قصه‌های یلدا را باید با دل شنید، نه با شکم پر!»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)