• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۴۱۲۰
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
خوزستان » اجتماعی

مراقبت‌های پس از ترخیص حلقه تکمیل‌کننده درمان نوزادان نارس

فوق‌تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مراقبت‌های پس از ترخیص نوزادان نارس حلقه تکمیل‌کننده درمان و نقش مهمی در پیشگیری از عوارض جدی دارد.

مراقبت‌های پس از ترخیص حلقه تکمیل‌کننده درمان نوزادان نارس

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر امیرکمال حردانی با تأکید بر آسیب‌پذیری بالای نوزادان نارس، بیان کرد: مراقبت‌های پس از ترخیص این نوزادان باید به‌صورت مستمر، برنامه‌ریزی‌شده و با مشارکت هم‌زمان خانواده، پزشک معالج و مراکز بهداشتی انجام شود تا از بروز عوارض جدی و قابل پیشگیری جلوگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت مراقبت‌های نوزاد نارس پس از ترخیص، اظهار داشت: هر نوزادی که پیش از هفته سی‌وهفتم بارداری متولد شود، نوزاد نارس محسوب می‌شود و به دلیل ناتمام بودن روند رشد و تکامل، نسبت به سایر نوزادان آسیب‌پذیرتر و نیازمند مراقبت‌های ویژه‌تری است.

دکتر حردانی افزود: با ارتقای سطح دانش تخصصی، افزایش مهارت کادر درمان و توسعه تجهیزات مراقبتی در کشور و استان خوزستان، شرایط نگهداری از نوزادان نارس به‌طور قابل توجهی بهبود یافته و این موضوع نقش مهمی در کاهش مرگ‌ومیر و عوارض ناشی از نارسی داشته است.

رئیس مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر اهواز با بیان اینکه نوزادان نارس آمادگی کامل برای زندگی خارج از رحم را ندارند، تصریح کرد: هرچه نوزاد نارس‌تر و وزن تولد او کمتر باشد، احتمال بروز عوارض بیشتر است و به همین دلیل این نوزادان نیازمند مراقبت‌های دقیق‌تر و پیگیری‌های منظم‌تری هستند.

این فوق‌تخصص نوزادان، مراقبت‌های نوزادان نارس را به دو دسته «دوره‌ای» و «مستمر» تقسیم کرد و گفت: مراقبت‌های دوره‌ای شامل پایش رشد، معاینات بینایی و شنوایی، آزمایش‌های غربالگری از جمله تیروئید و ارزیابی‌های تکاملی است که باید در فواصل مشخص و طبق برنامه انجام شود و خانواده‌ها در این زمینه آموزش‌های لازم را دریافت کنند. مراقبت‌های مستمر نیز شامل مراقبت‌های تغذیه‌ای و مراقبت و نگهداری در منزل است که نوزاد به طور مداوم نیازمند پایش و ارزیابی وضعیت است.

دکتر حردانی با تأکید بر لزوم ارتباط مستمر خانواده‌ها با مراکز بهداشتی، خاطرنشان کرد: این تصور که، چون نوزاد تحت نظر فوق‌تخصص نوزادان است نیازی به مراجعه به مراکز بهداشتی ندارد، کاملاً نادرست است؛ نوزادان نارس بیش از سایر نوزادان به این ارتباط منسجم نیاز دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یکی از چالش‌های مهم نوزادان نارس را ناتوانی در تنظیم دمای بدن عنوان کرد و گفت: هرچه وزن و سن حاملگی نوزاد کمتر باشد، خطر عدم تعادل دمایی بیشتر است.

دکتر امیرکمال حردانی ادامه داد: محیط نگهداری نوزاد نباید سرد یا دارای نوسانات شدید دمایی باشد و معیار ساده تشخیص دمای مناسب این است که بزرگسال بتواند بدون پتو در آن محیط احساس راحتی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از کلاه، جوراب، دستکش و لباس‌های پوشاننده متناسب با دمای محیط توصیه می‌شود، اما از گرم‌کردن بیش از حد نوزاد نیز باید پرهیز کرد، چرا که گرمای زیاد می‌تواند برای نوزاد خطرناک باشد.

این فوق‌تخصص نوزادان در پاسخ به نگرانی خانواده‌ها درباره زردی نوزادان نارس اظهار داشت: به دلیل حساسیت بالای این نوزادان، زردی باید با دقت بیشتری پایش شود و در صورت نیاز، درمان ترجیحاً در محیط بیمارستان و تحت نظر تیم درمانی انجام گیرد.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه نوزادان نارس گفت: بهترین روش تغذیه، استفاده از شیر مادر و ترجیحاً تغذیه مستقیم از سینه مادر است. این نوزادان به دلیل ذخایر کم انرژی باید به‌صورت منظم و مکرر، حتی هر یک تا دو ساعت، تغذیه شوند و نباید منتظر بی‌قراری شدید نوزاد ماند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره علائم هشداردهنده تنفسی در نوزادان نارس بیان کرد: کاهش یا اختلال در تغذیه، تنفس تند یا غیرطبیعی، کبودی، خواب‌آلودگی بیش از حد یا بی‌قراری غیرمعمول از جمله علائمی است که در صورت مشاهده، مراجعه فوری به پزشک ضروری است.

دکتر حردانی در ادامه به علل زایمان زودرس اشاره کرد و گفت: عوامل ژنتیکی، مشکلات رحمی و جفتی، عفونت‌ها، فشار خون و دیابت دوران بارداری از مهم‌ترین دلایل تولد نوزاد نارس هستند و هرچه میزان نارس بودن بیشتر باشد، احتمال عوارض نیز افزایش می‌یابد.

این فوق‌تخصص نوزادان تأکید کرد: با وجود پیشرفت‌های پزشکی، مراقبت دقیق پس از ترخیص نقش تعیین‌کننده‌ای در سلامت نوزادان نارس دارد و خانواده‌ها باید با پایبندی به برنامه‌های مراقبتی و حفظ ارتباط مستمر با مراکز درمانی و بهداشتی، زمینه رشد و سلامت پایدار این نوزادان را فراهم کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
متوسط پرشدگی مخازن سد‌های آذربایجان شرقی ۱۹ درصد است
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
طارم در صدر جدول تولید زیتون کشور
آغاز به کار نمایشگاه تخصصی آرد و نان و صنایع وابسته استان زنجان
جبران بخشی از کم بارشی های خراسان شمالی
فرماندار زنجان: ضرورت تسریع در مناسب‌سازی معابر برای معلولان و سالمندان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ دی ۱۴۰۴
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
احداث بیش از ۱۰ کیلومتر خط انتقال در شهرستان خرمدره
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)