• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۴۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

تومولوس تپه نقاره‌چی، کلید راز‌های تاریخی نهاوند

رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان همدان گفت: تومولوس تپه نقاره‌چی نهاوند می‌تواند زوایای ناشناخته‌ای از دوره سلوکی را آشکار کند این اثر تنها تومولوس کشف شده متعلق به دوره سلوکی در کشور است و از منظر باستان‌شناسی و مطالعات تاریخی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

تومولوس تپه نقاره‌چی، کلید رازهای تاریخی نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محسن جانجان در نشست تخصصی باستان‌شناسی از سلسله رویداد‌های جانبی همایش بین‌المللی «هگمتانه و چشم‌انداز فرهنگی‌تاریخی همدان»، مقاله‌ای با موضوع «بازخوانی و تحلیل تومولوس دوره سلوکی تپه نقاره‌چی نهاوند» ارائه و توضیحاتی را پیرامون این موضوع بیان کرد.

به گفته رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان همدان، تومولوس تپه نقاره‌چی نهاوند یکی از آثار منحصر‌به‌فرد ایران به شمار می‌رود و تنها تومولوس کشف شده متعلق به دوره سلوکی در کشور است که از منظر باستان‌شناسی و مطالعات تاریخی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

او با اشاره به اینکه تپه نقاره‌چی با ارتفاع ۸ متر در جنوب شرقی نهاوند و در حاشیه باغ‌های این شهر قرار دارد و در گزارش سفر ناصرالدین‌شاه به این تپه و آرامگاه اشاره شده است، افزود: نهاوند از شهر‌های مهم در حکومت سلوکیان است و از طرف دیگر وجود معبد لائودیسه در این منطقه می‌تواند اثبات‌گر این باشد که این آرامگاه مربوط به یک فرد مهم مانند یک سردار رده بالا یا ساتراپ (شهربان) و یا پادشاهی از دوران سلوکی باشد که ما درصدد کشف این گور‌های سلطنتی هستیم.

سرپرست تیم کاوش تپه نقاره‌چی نهاوند با اشاره به اینکه شهر نهاوند در دوره سلوکی ساخته شده است، اظهار کرد: نهاوند در این دوره از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و وجود آثاری همچون لائودیسه در این منطقه، جایگاه تاریخی آن را برجسته‌تر می‌کند.

جانجان تأکید کرد: بازخوانی و مطالعه تومولوس تپه نقاره‌چی در کنار دیگر آثار مهمی، چون لائودیسه، می‌تواند زوایای تاریخی مهمی از دوره سلوکی در غرب کشور را روشن کرده و به درک دقیق‌تری از تحولات این دوره منجر شود.

او تصریح کرد: تاکنون نتایج کاوش‌ها ارتباط بین معبد لائودیسه و نقاره‌چی را تقویت کرده و در حال حاضر به یک گور تومولوسی دوره سلوکی ختم شده است که نخستین آرامگاه تومولوسی ایران در شهرستان نهاوند است و می‌تواند بسیاری از زوایای تاریک تاریخ غرب کشور در دوران سلوکی را کشف کند.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان همدان بیان کرد: در زمان پادشاهی آنتیوخوس سوم، نهاوند تبدیل به یکی از شهر‌های مهم این پادشاهی شد تا جایی که وی معبدی به نام لائودیسه را در آن ساخت و مردم را به پرستش آن دعوت کرد.

جانجان اضافه کرد: بر اساس شواهد تاریخی از دوره سلوکیان اسامی شهر‌هایی از جمله آنتوخیه، الکساندریا، آپولو و لائودیسه بر جا مانده است و لائودیسه همان نهاوند کنونی است که با توجه به اهمیت این شهر باستان‌شناسان به دنبال کشف گورستان آن هستند.

او اضافه کرد: با توجه به کمبود آثار دوره سلوکی در ایران، از وجود معماری شهر‌های یونانی و آداب رسوم تدفین آنها اطلاعی نداریم بنابراین کشف معبد لائودیسه و یا آرامگاه یک سردار و یا ساتراپ سلوکی می‌تواند سرنخی برای شناخت معماری و آیین تدفین سلوکی‌ها در ایران و تاثیرپذیری احتمالی آنها از ایرانی‌ها باشد و نقش بسزایی در جذب گردشگر دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نسل زدی ها دنبال کارمندی نیستند
برگزاری اختتامیه اجلاسیه سراسری نماز در تیپ ۱۸۴ شهید فتح الهی خرم آباد 
تامین گاز مورد نیاز واحد‌های تولیدی استان کرمان
بازآفرینی شهری در هادی‌آباد؛ طرح کلید به کلید با خدمات ویژه برای مناطق کم‌برخوردار
تصویب چارچوب توسعه منظومه‌های روستایی و بلندمرتبه‌سازی بندرعباس
 رسید کارتخوان به‌مثابه صورت‌حساب الکترونیکی
آغاز بیست‌وپنجمین المپیاد دانشجومعلمان کشور به میزبانی مازندران
انتخابات شورا‌ها با رویکرد دولت وفاق ملی برگزار می‌شود
ایران جوان ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
پیروزی تراکتور مقابل الدحیل قطر
الزام به الکترونیکی شدن نوبت‌های بیمارستانی
خبر‌هایی از بررسی مشکلات کشاورزان و دامداران شاهرود
پایان اعتبار فاکتور‌های کاغذی از امروز
کشف بیش از ۲۷ میلیارد ریال کالای قاچاق در تالش
هدیه یلدایی خادمان امام در آباده
بررسی وضعیت برنج خارجی در بازار
جایزه بزرگ فوندو امارات؛ حضور رکابزنان ایرانی در جمع برترین‌های جهان
گلایه شهروندان از مشکلات شهری؛ از آسفالت ناصرآباد تا سگ‌های ولگرد اقبالیه و کمبود آب در الموت غربی
هنرمند باسابقه صداوسیمای مرکز کردستان درگذشت
نماینده‌ای از نسل خدمت در سال‌های نخست انقلاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)