• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۴۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

نگاهی به برنامه های امروز رادیو فرهنگ

برنامه‌های «سرزمین من»؛ با روایتی از تاریخ، فرهنگ و جغرافیا، برنامه «دختران آفتاب»؛ روایت داستانیِ پرسش‌ها و دغدغه‌های بانوان و برنامه «سیم و زر» با روایتی از زندگی شهید مدافع حرم حاج شعبان نصیری از شبکه رادیویی فرهنگ روانه آنتن پخش می‌شود.

نگاهی بهبرنامه های امروز رادیو فرهنگ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مجله رادیویی «سرزمین من» دوشنبه یکم دی از ساعت ۱۳ تا ۱۴ با بخش‌های متنوع تاریخی، فرهنگی و گردشگری پخش می‌شود و میزبان کارشناسانی از حوزه تاریخ، رسانه، معارف اسلامی و میراث طبیعی کشور خواهد بود.

برنامه «سرزمین من» به تهیه‌کنندگی محمدرضا حاج‌حیدری، روز دوشنبه ۱ دی‌ماه ، شنوندگان را با روایت‌های تازه از تاریخ و فرهنگ ایران همراه می‌کند.

این برنامه که با اجرای گوینده دانیال معنوی و کارشناسی محمدعلی مومنی به‌صورت زنده پخش می‌شود، تلفیقی از گفت‌و‌گو‌های تخصصی، بررسی مناسبت‌های تاریخی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور است.

در بخش «یاد‌ها و یادگارها»، رضا مختاری اصفهانی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر، به مرور رویداد‌های تاریخی این روز می‌پردازد و با نگاهی تحلیلی، اهمیت برخی وقایع یکم دی را برای مخاطبان روشن می‌سازد.

در ادامه، بخش «آن سوی تاریخ» با حضور محمد ساجدی، پژوهشگر و تحلیلگر رسانه، آخرین تحولات منطقه را بررسی می‌کند و ارتباط آنها با روند‌های تاریخی و ژئوپولیتیکی ایران مورد بحث قرار می‌گیرد.

از حوزه اندیشه و دین، حجت‌الاسلام کشوری در گفتگویی ویژه به نقش انقلاب اسلامی در احیای هویت ملی ـ دینی ایرانیان اشاره خواهد کرد.

همچنین حجت‌الاسلام محسن محمدیان، استاد حوزه و دانشگاه، در سخنان خود در میلاد پنجمین امام شیعیان به جایگاه والای امام محمدباقر (ع) در نشر معارف اسلامی می‌پردازد و ابعاد علمی و فرهنگی این نقش را برای شنوندگان تشریح می‌کند.

بخش میراث و گردشگری این هفته، در گقتگو با حسین بندگی، مدیر ژئو سایت کال جنی، به معرفی ویژگی‌های طبیعی، تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری این منطقه شگفت‌انگیز اختصاص یافته است.

هماهنگی‌های برنامه توسط زهره صادقی انجام شده و مخاطبان می‌توانند در زمان پخش از طریق تلفن‌های ۲۲۰۴۰۰۸۵ و ۲۲۰۵۸۸۰۰ یا ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۰۵۵۸ با عوامل «سرزمین من» در ارتباط باشند.

این برنامه از گروه تاریخ و اندیشه شبکه رادیویی فرهنگ پخش می‌شود و همچون هر روزشنبه تا پنج‌شنبه، ساعت ۱۳ تا ۱۴ میزبان علاقه‌مندان فرهنگ، تاریخ و سفر در ایران است.

نگاهی بهبرنامه های امروز رادیو فرهنگ

برنامه «دختران آفتاب»

برنامه «دختران آفتاب» برگرفته از کتابی هم‌نام، به شیوه روایی-نمایشی در گروه تولید و تأمین رادیو فرهنگ آماده شده و از امشب، یکم دی‌ماه، هر شب شنبه تا پنج‌شنبه ساعت ۲۳:۴۵ به مدت ۱۵ دقیقه پخش می‌شود؛ اثری که با زبانی روان و قصه‌گو به دغدغه‌های اجتماعی و تربیتی دختران و زنان پاسخ می‌دهد.

«دختران آفتاب» برنامه‌ای از رادیو فرهنگ است که با رویکرد داستانی، به پرسش‌ها و شبهات پیرامون زنان و دختران می‌پردازد.

این مجموعه بر اساس کتاب «دختران آفتاب» در ۱۱۵ بخش تولید شده و با ساختار روایی-نمایشی تلاش می‌کند مفاهیم عمیق و مسائل روز حوزه زنان را در قالبی قابل‌فهم و جذاب برای مخاطبان جوان روایت کند.

کتاب «دختران آفتاب» که مبنای این برنامه است، توسط امیرحسین بانکی‌پور، بهزاد دانشگر و محمدرضا رضایتمند نگارش شده و انتشارات سروش آن را منتشر کرده است. زنده یاد استاد محمدباقر خلیلی، نویسندگی، محتوای اثر را برای رادیو تنظیم کرده و فروغ انصاری روایت‌ها را بازی و اجرا می‌کند. 

در «دختران آفتاب» به برخی پرسش‌های مطرح درباره نقش اجتماعی زن با بیانی روان و داستانی پاسخ داده می‌شود.

کوشش برنامه بر آن است تا منزلت، شخصیت و جایگاه واقعی زن را همان‌گونه که شایسته اوست به خودِ او، خانواده و جامعه معرفی کند و در عین حال بسیاری از ضرورت‌ها، لوازم و پیامد‌های اجتماعی این نقش را تبیین نماید.

محور‌های بحث در این مجموعه ناظر به ابهام‌ها و دغدغه‌های ذهنی جوانان است و با مضامین تربیتی و نقد‌های اجتماعی همراه شده تا پیوندی میان ادبیات داستانی و گفت‌وگوی اجتماعی برقرار کند.

«دختران آفتاب» از شنبه تا پنج‌شنبه ساعت ۲۳:۴۵ به مدت پانزده دقیقه از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

نگاهی بهبرنامه های امروز رادیو فرهنگ

برنامه «سیم و زر» 

برنامه «سیم و زر» رادیو فرهنگ، دوشنبه یکم دی‌ماه ساعت ۱۲:۳۰ با محوریت نقد و بررسی کتاب «رایحه»، به واکاوی زندگی و مجاهدت‌های شهید مدافع حرم حاج شعبان نصیری می‌پردازد.

در تازه‌ترین قسمت از برنامه «سیم و زر»، کتاب «رایحه؛ زندگی شهید مدافع حرم حاج شعبان نصیری» نوشته زینب سوداچی مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد؛ اثری که در قالب ۳۱۳ برش کوتاه، تلاش کرده است تصویر قابل لمس و انسانی از زیست فردی و جهادی این شهید والامقام ارائه دهد.

کتاب «رایحه» مجموعه‌ای از خاطرات و خرده‌روایت‌هاست که از زبان افراد مختلفی روایت می‌شود؛ کسانی که از سال‌های جوانی با حاج شعبان نصیری همراه بوده‌اند و از نزدیک زیست، منش و مسیر زندگی او را شناخته‌اند. این شیوه روایت، امکان مواجهه مخاطب با زوایای کمتر گفته‌شده‌ای از شخصیت شهید را فراهم می‌کند و او را از خلال نگاه اطرافیان، به الگویی عینی از مجاهدت و تعهد بدل می‌سازد.

زینب سوداچی، نویسنده کتاب «رایحه»، مهمان این برنامه است و درباره روند شکل‌گیری اثر، انتخاب ساختار روایی و چگونگی گردآوری خاطرات سخن خواهد گفت. همچنین امین خرمی، کارشناس و منتقد برنامه، به بررسی ابعاد محتوایی و ادبی کتاب می‌پردازد و جایگاه این اثر را در ادبیات روایت‌های مستند دفاع مقدس و مدافعان حرم تحلیل می‌کند.

حاج شعبان نصیری با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ به مناطق عملیاتی رفت و در مسئولیت‌ها و میدان‌های مختلف حضور یافت. هرچند جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به ظاهر پایان یافت، اما مواجهه با جنگ نرم، عرصه‌ای تازه از مبارزه بود که او همچنان در آن نقش‌آفرین باقی ماند و مسیر مجاهدت را تا شهادت ادامه داد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فوت ۴ عضو یک خانواده بر اثر تجاوز به چپ پراید در محور طبس_یزد
میلیون‌ها بات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
پیش بینی ورودسامانه بارشی جدید و کاهش دما در آذربایجان غربی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۲ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)