• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۴۴۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
اجتماعی » محیط زیست

شینا انصاری : محیط زیست نیازمند پژوهش های اثر کار است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:در شرایط تشدید بحران‌های محیط‌زیستی، پژوهش‌های مسئله‌محور و کاربردی به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تصمیم‌سازی علمی و حفاظت مؤثر از محیط‌زیست کشور، اهمیتی دوچندان یافته‌اند.

شینا انصاری : محیط زیست نیازمند پژوهش های اثر کار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما شینا انصاری امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برتر دانشگاه‌ها و ادارات‌کل حفاظت محیط زیست استان‌ها افزود:راه نجات محیط زیست ایران از مسیر دانایی و پژوهش می‌گذرد، نه از مسیر هیجان. پژوهشی که نتواند به ترمیم زخم‌های محیط‌زیستی سرزمین ما کمک کند و یا هشداری مؤثر برای پیشگیری از بحران‌های زیست‌محیطی ارائه ندهد، قطعاً در تراز نیاز‌های امروز کشور نیست. از این‌رو، پژوهش باید به تصمیم‌سازی و اقدام عملی منجر شود و بتواند راه‌حل‌های مشخص و قابل اجرا را در اختیار مدیران و سیاست‌گذاران قرار دهد.

وی گفت:امروز سیاست‌گذاران و مدیران اجرایی کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند مشاوره‌های علمی دقیق، به‌روز و مبتنی بر واقعیت‌های میدانی هستند. پژوهش‌ها باید با زبان علمی، اما قابل فهم برای مدیران تدوین شوند و در نهایت، اگر خروجی پژوهش روی میز مدیر به دستورالعملی اجرایی و عملیاتی منتهی نشود، زنجیره اثرگذاری آن قطع خواهد شد.

خانم انصاری با تاکیدبر ضرورت کاربردی بودن پژوهش‌ها افزود: در حال حاضر، قفسه‌های مراکز علمی مملو از گزارش‌ها، پژوهش‌ها و مقالاتی است که اگرچه از منظر روش‌شناسی علمی دقیق‌اند، اما آن‌گونه که باید، گرهی از انبوه مسائل محیط‌زیستی کشور باز نمی‌کنند. انتظار از مراجع و مراکز علمی، دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و بخش‌های پژوهشی این است که بیش از پیش به نیاز‌های واقعی کشور توجه کنند و پژوهش‌های مسئله‌محور را در اولویت قرار دهند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پژوهشگر برتر کسی نیست که بیشترین تعداد مقاله یا طرح پژوهشی را داشته باشد؛ بلکه پژوهشگر شایسته کسی است که بتواند چالشی واقعی از مسائل محیط‌زیستی کشور را حل کند. کسی که راهکار عملی برای تصفیه فاضلاب صنعتی یا کاهش آلودگی یک صنعت آلاینده ارائه دهد؛ پژوهشگری که مدلی مؤثر برای احیای تالابی در معرض خطر پیشنهاد کند؛ محققی که روش‌های نوین و کاربردی برای پایش حیات‌وحش طراحی کند؛ صنعتگری که بتواند محصولات سازگار با محیط‌زیست تولید کرده و آثار مخرب فعالیت‌های صنعتی را کاهش دهد؛ مخترعی که با تکیه بر توان داخلی، ابزار‌های دقیق پایش آلاینده‌ها را توسعه دهد؛ جامعه‌شناسی که راهکار‌هایی برای بهره‌گیری از ظرفیت جوامع محلی و مشارکت ذی‌نفعان واقعی در حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی ارائه کند؛ و کارشناسانی که بتوانند در احیای زیست‌بوم‌های جنگلی و طبیعی نقشی مؤثر ایفا کنند. این فهرست می‌تواند بسیار گسترده‌تر باشد و همگی بر جایگاه بنیادین نگاه علمی در حل مسائل محیط‌زیستی دلالت دارد.

وی گفت:سازمان حفاظت محیط‌زیست خود را بی‌نیاز از ظرفیت عظیم علمی کشور نمی‌داند و در‌های این سازمان به روی محققان، پژوهشگران و دانشگاهیان باز است. نگاه حاکم بر مدیریت کلان کشور، از جمله در حوزه محیط‌زیست و به‌ویژه مسائل آب، بر استفاده از دیدگاه‌های خبرگان و اساتید دانشگاه استوار است. موضوعاتی نظیر انتقال آب‌های بین‌حوزه‌ای و سد‌هایی که در سال‌های گذشته مجوز گرفته‌اند، نیازمند بررسی‌های علمی دقیق و نقش‌آفرینی جدی دانشگاه‌ها هستند؛ نقشی که می‌تواند بار سنگینی را از دوش سازمان حفاظت محیط‌زیست بردارد، چرا که مواضع این سازمان مبتنی بر نظرات علمی و مراجع تخصصی است.

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به محدودیت منابع مالی و اعتباری در بخش پژوهش این سازمان، بر ضرورت هدفمند شدن هزینه‌کرد بودجه‌های پژوهشی تأکید کرد و گفت: در شرایطی که اعتبارات پژوهشی محدود است، باید این منابع در اولویت‌های واقعی کشور و محیط زیست هزینه شود و از انجام پژوهش‌های تکراری، کم‌اثر و تاریخ‌گذشته پرهیز شود.

وی نظارت دقیق بر طرح‌های پژوهشی را از مهم‌ترین وظایف سازمان دانست و افزود: همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست باید با تسلط بر دانش روز و متون علمی به‌روز، از پژوهشگران و مشاورانی که با سازمان همکاری می‌کنند، خروجی‌های باکیفیت، استاندارد و کاربردی مطالبه کنند.

وی با تأکید بر نقش دانش در حل مسائل زیست‌محیطی تصریح کرد: راه نجات محیط زیست ایران از مسیر دانایی می‌گذرد، نه از مسیر هیجان‌های زودگذر. تقدیر از پژوهشگران برتر در واقع تقدیر از تفکری است که باور دارد برای هر مسئله‌ای، اگر عالمانه به آن نگاه کنیم، راه‌حلی وجود دارد.

انصاری ضمن تبریک به پژوهشگران منتخب این برنامه، اظهار امیدواری کرد: امیدوارم سال آینده به‌جای فهرستی از طرح‌های بر زمین‌مانده، شاهد سیاهه‌ای از مسائل حل‌شده، طرح‌های در دست اجرا و پژوهش‌های به نتیجه رسیده باشیم.

وی در پایان با قدردانی از متخصصان، پژوهشگران و دانشگاهیان کشور گفت: دست همه فعالان حوزه علم و پژوهش را به گرمی می‌فشاریم و امیدواریم با هم‌افزایی و همکاری، بتوانیم گام‌های مؤثری برای ترمیم زخم‌های طبیعت این سرزمین برداریم.

در پایان این جشنواره، از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برتر حوزه محیط زیست به‌منظور قدردانی از تلاش‌های علمی و پژوهشی آنان تجلیل شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک دبیرکل سازمان ملل بمناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قم
اعلام مبادی جابجایی شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در کیش
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
مصدوم شدن ۷ نفر در سانحه رانندگی در جاده کرج چالوس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
نجات کوهنورد ۵۵ ساله از دره ارتفاعات ساوجبلاغ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
ترمیم سهمیه آرد نانوایی‌ها استان برای اسفندماه
حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان زنجان با ۲۷۰ میلیارد تومان شارژ شد
اوقات شرعی اهواز، ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
پوشش امدادی راهپیمایی ۲۲ بهمن توسط ۶۹ تیم عملیاتی هلال‌احمر زنجان
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)