• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۶۹۴۹
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
رئیس دانشگاه تهران؛

برگزاری بزرگداشت‌ها، گفتمان‌سازی و ترویج فرهنگی است

رئیس دانشگاه تهران در بزرگداشت استاد باستانی پاریزی گفت: استاد باستانی پاریزی از پس تاریکی‌های ایران، امیدواری‌ها را استخراج کرد

 

برگزاری بزرگداشت‌ها، گفتمان‌سازی و ترویج فرهنگی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدحسین امید در همایش بزرگداشت استاد باستانی پاریزی گفت: بزرگداشت بزرگان دانشگاه تهران، در واقع بزرگداشت دانشگاه تهران است.

رئیس دانشگاه تهران گفت: من فقط می‌توانم در توصیف ایشان بگویم که، تاریخدانی داستان‌گو، پژوهشگری ادیب و استادی فرزانه با قلبی مردم‌دوست بودند و به نظرم می‌رسد، اینها اوصافی است که می‌توان درباره استاد باستانی پاریزی استفاده کرد.

امید افزود: استاد باستانی پاریزی از پس تاریکی‌های تاریخ پرفراز و نشیبی که این سرزمین دارد، امیدواری‌های را استخراج و بیان کرده‌اند و تلاش ایشان بر این بود که این تاریخ و تاریخ خوانی، جذاب، همگانی و مردم‌پسند شود و ایشان در این موضوع موفق بودند.

رئیس دانشگاه تهران، طنزگویی را یکی دیگر از ویژگی‌های استاد باستانی پاریزی برشمرد و گفت: «ایشان تاریخ را با ادبیات و طنز تلطیف می‌کردند و آثار ایشان هم بیانگر این موضوع است و در واقع ایشان، نه تنها با از پاریز تا پاریس، بلکه با سایرآثار خود، خوانندگان را به عمق این سرزمین بردند و من پیشنهاد می‌کنم، دانشجویان آثار ایشان را بیشتر مطالعه کنند تا هم لذت ببرند، هم درس بگیرند و در آینده، باستانی پاریزیهای زیادی را در این دانشگاه تربیت کنیم و تحویل جامعه بدهیم.»

امید با اینکه، تاکید بر وحدت ملی کشور، یکی دیگر از ویژگی‌های استاد باستانی پاریزی بود، اظهار داشت: آشنایی با فرهنگ کهن ایرانی و فرهنگ‌های بومی در مناطق مختلف و اعتقاد به اینکه این فرهنگ‌ها همانند یک رنگین کمان ایران، فرهنگ ایران را ساخته‌اند در آثار ایشان بسیار شاخص است. همچنین ساده‌نویسی ویژگی شاخص بعدی آثار استاد است که به نظر من –البته در ادبیات سررشته ندارم- همین موجب جذابیت آثار ایشان است که دانش تخصصی و موضوعات عمیق را با زبان ساده‌ای بیان می‌کنند که برای همه قابل فهم و لذت بخش باشد.

رئیس دانشگاه تهران گفت: این عشق و علاقه استاد به دانشگاه تهران، هم در آثار و نوشته‌های ایشان مشهود است و هم زمانی که بنده مسئولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه را داشتم، هر زمان از ایشان دعوت می‌کردیم استقبال می‌کردند و در جمع دانشجویان حضور پیدا می‌کردند و همواره با اشتیاق و شوق فراوان، از دانشگاه تهران نام می‌بردند و به حضور خودشان در دانشگاه افتخار می‌کردند.

دکتر امید در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، گفت: «امیدوارم اینگونه بزرگداشت‌ها برای همه بزرگواران، وقتی در قید حیات هستند برگزار شود و کسانی هم که در قید حیات نیستند، یادشان را زنده نگه داریم و این بزرگداشت‌ها و زنده نگه داشتن یاد بزرگان یک نوع گفتمان سازی و ترویج فرهنگی است؛ چرا که جوانان ما بدانند اگر بزرگ شدند، بزرگی آنان همیشه در ذهن‌ها خواهند بود و کسانی هستند که این بزرگی را پاس بدارند و بزرگ بدارند و همه اینها در حیات این ملت و در توسعه حیات ملت و دانشگاه نقش خواهد داشت.»

جواد اصغری، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران نیز، در آغاز این همایش با خیرمقدم به شرکت کنندگان در این همایش گفت: «مایه افتخار و خرسندی است که امروز در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، در آئین بزرگداشت صدسالگی تولد یکی از برجسته‌ترین چهره‌های تاریخ‌نگاری و نثر فارسی معاصر گرد هم آمده‌ایم؛ استادی که نام او نه تنها در فضای علمی ایران، بلکه در چشم‌انداز مطالعات ایرانشناسی نیز جایگاهی ممتاز دارد.»

رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، افزود: «او تاریخ ایران را نه از منظر روایت‌های خشک و تقلیل یافته، سیاست زده، یا از منظر تحولات سیاسی صرف، بلکه به‌مثابه زیست تاریخی یک ملت روایت می‌کرد؛ تاریخی که در آن سیاست، اقتصاد، فرهنگ، طنز، شکست و امید درهم تنیده‌اند. برای او پاریز و پاریس و خاتون هفت قلعه، نای هفت‌بند، آسیای هفت سنگ و اژدها و کوچه و آسمان، مهم‌تر از هر نام دیگری بود که عموم مورخان را به خود جلب کرده و می‌کند. در آثار پرشمار او، ما با شیوه‌ای از تاریخ‌نگاری روبه‌رو هستیم که هم واجد دقت و هم برخوردار از نثری زنده، روایت محور و انسانی است؛ شیوه‌ای که می‌تواند برای مخاطبان جهانی نیز تصویری واقعی و چندلایه از ایران ارائه دهد.»

گفتنی است، این همایش پس از سخنرانی‌های افتتاحیه، با یک سخنرانی کلیدی و چهار نشست با حضور و سخنرانی شرکت کنندگانی از ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، گرجستان، اتریش، استونی و فرانسه در دو نوبت صبح و عصر ادامه یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)