• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
مدیر نشر مهرک گفت:

کتاب «سرگذشت استعمار» روایتی ۵۰۰ ساله را شرح می‌دهد

سمانه سادات حسینی، مدیر نشر مهرک گفت: مجموعه ۱۵ جلدی «سرگذشت استعمار» تلاشی آگاهانه برای فهم عمیق سازوکار استعمار است؛ مجموعه‌ای که بدون نتیجه‌گیری مستقیم، با مرور کوتاه و گذرای ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال تاریخ، مخاطب نوجوان و بزرگسال را به کشف الگو‌های تکرارشونده قدرت، خیانت و همبستگی می‌رساند.

کتاب «سرگذشت استعمار» روایتی ۵۰۰ ساله را شرح می دهد

سمانه سادات حسینی، مدیر نشر مهرک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: آقای مهدی میرکیانی در مجموعه «سرگذشت استعمار» به‌صورت کاملاً هدفمند به سراغ تاریخ رفته است، اما نه با نگاهی خطی یا شعار و مستقیم درباره استعمار حرف نمی‌زند، بلکه وقایع را بسیار کوتاه، مختصر و گذرا روایت می‌کند و قضاوت و نتیجه‌گیری را به مخاطب می‌سپارد. همین ویژگی باعث می‌شود مخاطب فعالانه فکر کند و به درک شخصی برسد.

وی گفت: این مجموعه پانزده جلدی یک مرور ۵۰۰ ساله است؛ ما اروپا را از زمانی می‌بینیم که فقیر است، سپس شیوه‌های بهره‌کشی، برخورد غیرانسانی با آفریقا و برده‌داری سیاه‌پوستان را می‌خوانیم. خواندن دقیق و تدریجی این کتاب‌ها، فهم ما را از تغییر شکل استعمار بالا می‌برد. اینکه مدل استعمار عوض شده، اما درون‌مایه همان است. وقتی مخاطب به این درون‌مایه برسد، می‌تواند آن را با اتفاقات امروز تطبیق دهد.

مدیر نشر مهرک گفت: این کتاب‌ها برای نوجوان‌ها و بزرگسال‌هایی نوشته شده که قدرت درک شرایط پیچیده تاریخی را دارند. نویسنده عمدا نتیجه‌گیری مستقیم نمی‌کند، چون نیازی به آن نیست. مخاطب در طول خواندن، خودش به این آگاهی می‌رسد که چرا همبستگی مردم در جایی نتیجه می‌دهد و چرا خیانتِ حاکمان یا نخبگان، آسیب‌های جبران‌ناپذیر به یک ملت وارد می‌کند؛ و‌ی افزود: ما در طول این پانزده جلد مدام از اروپا به آمریکا، از آفریقا به ایران و از سرخ‌پوست‌ها به کمپانی هند شرقی می‌رسیم. شاید در نگاه اول این گسست جغرافیایی باعث ناپیوستگی به نظر برسد، اما وقتی چند جلد را کنار هم می‌گذارید، متوجه می‌شوید که اتفاق‌ها تکرار می‌شوند؛ ظاهرشان فرق دارد، اما باطن‌شان یکی است. همین تکرار است که به مخاطب نشان می‌دهد استعمار چگونه کار می‌کند و چطور برای منافع خود پیش می‌رود و در عین حال به ملت‌ها آسیب می‌زند.

خانم حسینی افزود: ماجرای دزد دریایی انگلیسی که محموله ارزشمندی را غارت می‌کند و آن را به ملکه انگلیس هدیه می‌دهد و در نهایت این محموله گرانبها به تأسیس کمپانی هند شرقی و تبدیل انگلستانِ فقیر به یک استعمارگر قدرتمند می‌انجامد، یا خیانت نخست‌وزیر ایران که با مبلغی ناچیز کشورش را می‌فروشد. اینها وقایعی هستند که در ذهن مخاطب می‌مانند، چون نویسنده به‌جای تحلیل مستقیم، اجازه می‌دهد خود واقعه حرف بزند.

مدیر نشر مهرک گفت: این مجموعه طبقه‌بندی خطی ندارد؛ چند جلد درباره ایران است، یک جلد درباره سرخ‌پوست‌ها و هر کتاب به موضوعی مستقل می‌پردازد. چون ناداستان است، مخاطب می‌تواند هر جلد را جداگانه بخواند، اما اگر کتاب‌ها پیوسته مطالعه شوند، درک ذهنی عمیق‌تر و جامع‌تری شکل می‌گیرد. هدف این مجموعه، آگاه کردن مخاطب است.

مجموعه سرگذشت استعمار چهار سال گذشته برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۹ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
دفاع مدبرانه و شجاعانه ملت ایران از خلیج فارس در برابر دشمنان
خوشه‌های طلایی گندم در زرین دشت به بار نشست
دیدار مدیر کل صدا و سیمای مرکز لرستان با موکب داران عراقی
اطلاعیه لشکر پیاده ۲۸ کردستان
دریافت مستقیم رمز پویا و پیامک‌های تراکنش بانک ملی و ملت در «بله»
قابلیت‌های جدید سروش پلاس و لزوم تقویت زیر ساخت‌ها
حماسه جان‌فدایان امام رضایی در آذربایجان شرقی
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تهران
ظرفیت امام رضا (ع) در ساخت آثار هنری نادیده گرفته شد
کاهش تورم در بازار اجاره در فروردین
کشف ۴۳ رأس دام قاچاق در میامی
کارشناسی خسارت واحد‌های صنعتی قم رو به اتمام است
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
صهیونیسم با همه ملت ایران سر جنگ دارد
تاکید معاون هنری وزیر ارشاد بر روایت هنری از رویداد‌های جنگ رمضان
میدان داری مردم لرستان در پنجاه و نهمین شب خیابان
رایزنی فرماندار گیلانغرب با مقامات عراقی برای تسهیل تردد زائران
تسلیت عارف و صالحی در پی درگذشت استاد باریشماز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
انهدام باند کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی با دستگیری سه متهم
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)