• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۹۲۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

تکمیل پرونده هشت روستای ایران برای ثبت در فهرست جهانی

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ۱۰۰ روستای ایران قابلیت گسترش دارد و اکنون تمرکز ما، رفع نواقص موجود در روستا‌ها و ارتقاء شاخص‌ها برای ثبت جهانی است.

تکمیل پرونده هشت روستای ایران برای ثبت در فهرست جهانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدمصطفی فاطمی گفت : ۱۰۰ روستای ایران ، قابلیت گسترش دارد که پس از بررسی و مطالعه، ۱۲ روستا که دارای بیشترین شاخص‌های مورد نظر بود انتخاب شد و پس از بازدید‌ها و نظرات کارشناسی و بر اساس شاخص های سازمان ملل ، تلاش می کنیم تا پرونده هشت روستا را تکمیل و اردیبهشت سال آینده برای ثبت به سازمان گردشگری ملل متحد ارائه کنیم .   

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود : اکنون پرونده ۱۲ روستا از جمله روستای ریاب در خراسان رضوی، قلعه بالا در سمنان، شانه تراش در مازندران، گیسوم در گیلان، موئیل در اردبیل، پامنار در ذزفول، بیشه در لرستان، عنجدان در مرکزی، مس در اصفهان، افین در خراسان جنوبی، درک در سیستان و بلوچستان، مارین کهگیلویه و بویراحمد در حال تکمیل شدن هستند. 

فاطمی گفت: سازمان گردشگری ملل متحد شاخص‌هایی از جمله زنجیره ارزش گردشگری، اولویت حاکمیت و دولت، موانع و جاذبه‌ها، رسیدگی به جاذبه‌ها، پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی، پایداری محیطی، ایمنی، امنیت و بهداشت، ارتباط و زیرساخت‌ها برای ثبت روستا‌ها در فهرست جهانی در نظر گرفته است.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته تاکنون حدود چهار هزار روستای کشور به عنوان هدف گردشگری انتخاب شدند، گفت: اکنون تمرکز ما رفع نواقص موجود در روستا‌ها و ارتقاء شاخص‌ها برای ثبت جهانی است.

فاطمی افزود: روستای کندوان تبریز به عنوان بهترین دهکده گردشگری جهان در سال ۲۰۲۳ و روستای اسفهک در سال ۲۰۲۴ و سه روستای شفیع‌آباد، سهیلی و کندلوس مازندران در سال ۲۰۲۵ به عنوان بهترین روستا‌های ایران معرفی شدند.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درخصوص مهمترین موانع برای ثبت جهانی روستا‌های ایران گفت: مشکلات زیرساختی و ارتباطی، پایداری محیطی (محیط زیست)، تفکیک زباله، نداشتن مراودات مالی، نبود حمل و نقل مناسب، حضور نداشتن در وب سایت‌های بین المللی، کارایی نداشتن کارت‌های بین‌المللی مانند کارت‌های بین المللی مالی ، مهمترین موانع برای ثبت نشدن پرونده روستا‌ها در فهرست‌های جهانی است.

فاطمی افزود : سال گذشته ، چند روستا از ایران به ثبت جهانی رسید در حالی که بسیاری از کشور‌ها نتوانستند روستایی را ثبت کنند.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: اخیرا از روستای پامنار بازدید کردم، ابتکارات و زیرساخت‌های این روستا خوب ارزیابی شد؛ این روستا قابلیت ثبت‌جهانی را دارد و در صورتی که نواقص آن در مدت محدود باقی‌مانده برطرف شود به عنوان روستای جهانی گردشگری معرفی می‌شود.

فاطمی افزود : اقتصاد روستای پامنار مبتنی بر گردشگری است و اغلب اهالی با قایق، تور، اقامتگاه، پذیرایی و صنایع‌دستی رفع معاش می‌کنند.

روستای پامنار دزفول با فاصله ۲۵ کیلومتری از شهر دزفول به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود در محدوده سد دز و کرخه و در میان‌کوه‌های زاگرس، طبیعتی بکر و چشم‌نواز دارد. خانه‌های کاه‌گلی اهالی روستای پامنار دزفول که اغلب به کپوبافی مشغولند همراه با طبیعت زیبای دریاچه دز گردشگران زیادی را از جای‌جای ایران زمین به سوی خود جذب می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انجام ۷۵ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس
پیشرفت‌های ایران در حوزه پزشکی پس از انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز بوده است
پس لرزه‌های ارتباط پرونده اپستین با ترکیه
وزش باد شدید با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی
ارتقای خدمت‌رسانی پزشکی قانونی با افتتاح چندین طرح در کشور
بررسی آخرین وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید
شتاب‌گیری در اجرای طرح مسکن استیجاری
افتتاح ۱۴ واحد مسکونی و الحاق ۲ شهرک جدید به شهر میامی
ورزشکار زنجانی در اردوی تیم ملی کبدی
بهره برداری از کشتارگاه کویر طیور خوسف
تجدید میثاق کارکنان دارالقرآن الکریم با آرمانهای امام (ره)
طرح توسعه میدان گازی توس در سرخس به بهره برداری رسید
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
فوتبال ایران جزو سه کشور برتر قاره آسیا است
معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان
آمادگی سامانه‌های حمل ونقل عمومی برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
کمینه و بیشینه دمای بیستم بهمن ماه در سمنان
۳۴ طرح صنعتی در مازندران به ثمر نشست
اعلام اسامی منظم‌ترین شرکت های هواپیمایی کشور
ایران صدایمان را می شنود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)