• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۰۲۶۷
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴
سیاسی » انتخابات

ثبت نام ۶۶ هزار و ۹۴ نفر در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ۶۶ هزار و ۹۴ داوطلب در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر ثبت نام کردند که نسبت به دوره پیشین ۲۸ درصد رشد داشته است.

ثبت نام ۶۶ هزار و ۹۴ نفر در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی زینی‌وند معاون سیاسی وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور، صبح امروز -دوشنبه- در نشست خبری با موضوع پایان ثبت‌نام انتخابات هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌های کشور، با تبریک اعیاد ماه رجب و شعبان، اظهار داشت: ثبت‌نام شورا‌های شهر را پشت سر گذاشتیم و استقبال خوبی از این واقعه مهم صورت گرفت. به‌رغم اینکه انتخابات در ادوار گذشته، بیش از یک سال فرآیند تنظیم‌شده بر اساس جدول زمانبندی داشت (غیر از یک دوره ایام کرونا)، ما هیج‌وقت حتی در زمان جنگ تحمیلی هم وقایع غیرقابل پیش‌بینی که بر فرایند انتخابات تاثیر بگذارد نداشتیم.

وی با بیان اینکه حتی یک روز هم فرآیند انتخابات در این ایام متوقف نشد، گفت: در طول ۶ ماه گذشته دو واقعه مهم را داشتیم؛ یکی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی بود که ملت ایران با حضور به‌موقع و یکپارچه، جهان را خیره کرد؛ یکی هم اغتشاشات اخیر بود که ملت ایران با حضور میلیونی خود آن را خاموش کرد و از بین برد. وقایع اخیر، یک جنگ تروریستی سازمان‌یافته و یک فتنه برنامه‌ریزی شده بود. با توجه به اینکه اوج تقویم انتخابات در این درگیری‌ها بود، برخی مسئولان و فعالان سیاسی، نگران بودند، اما ما اعلام کردیم که تقویم انتخابات، خلل‌ناپذیر است. در این جنگ داعشی- آمریکایی- صهیونی دیدید که مردم شگفتی آفریدند و با همه گرفتاری‌ها در حوزه معیشتی، صف خود را جدا کردند که یک کنشگری بود. مردم در کنشگری دوم در ۲۲ دی، حمایت خود را از کیان کشور و خون شهدا اعلام کردند. کنشگری سوم نیز همین ثبت‌نام در انتخابات بود که همه کارشناسان و حتی خود ما را شگفت‌زده کرد؛ این حجم از استقبال از ثبت‌نام انتخابات شورا‌های شهر در میانه جنگ، یک رخداد مهم بود.

رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه با اشاره به آمار نهایی ثبت‌نام‌کنندگان شورا‌های اسلامی شهر که دیروز به پایان رسید، گفت: تعداد کل کرسی‌های شورای شهر‌ها ۷۸۰۷ است که در مجموع ۶۶۰۹۴ نفر برای رقابت در انتخابات نام‌نویسی کردند و نسبت به دوره گذشته ۲۸ درصد رشد داشته است؛ این تعداد در انتخابات دوره ششم در سال ۱۴۰۰، ۵۱۶۰۰ نفر بود. میزان ثبت‌نام بانوان از ۱۲ درصدکل در دوره گذشته با ۳ درصد افزایش به ۱۵ درصد رسیده است. بالاترین رشد تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در استان قم و بعد در استان سیستان‌وبلوچستان بوده است. تعداد بانوان ثبت‌نام کننده در این دوره نسبت به دوره ششم ۵۸ درصد بیشتر شده و به ۹۶۸۰ نفر رسیده است. بیشترین رشد ثبت‌نام بانوان را در استان سیستان‌وبلوچستان شاهدیم که نشان می‌دهد مردم مواضع خود را دارند و کار خود را می‌کنند.

وی ادامه داد: در این دوره نسبت به دوره گذشته، تعداد داوطلبان دارای مدرک دکتری ۹۱ درصد و دارندگان مدرک کارشناسی ارشد ۴۶ درصد افزایش داشته است. در این دوره در بین داوطلبان، شاهد رشد ۱۰۰ درصدی ثبت‌نام وکلا و قضات و پس از آن، رشد ۳۵ درصدی اساتید دانشگاه هستیم؛ اساتید دانشگاه در پایش‌های اجتماعی بیشترین سرمایه اجتماعی را در بین گروه‌های مرجع دارند. همچنین ثبت‌نام فرهنگیان رشد ۲۱ درصدی و پزشکان رشد ۲۰ درصدی داشته است. مدت زمان ثبت‌نام نیز مطابق قانون انتخابات ۷ روز بود، اما به دلیل اختلال در اینترنت و با مجوزی که ماده ۷۱ آئین‌نامه اجرایی می‌داد، یک روز به مهلت ثبت‌نام اضافه شد.

زینی وند گفت: رشدی که در مجموع ثبت‌نام‌ها به وجود آمده در مورد گروه‌ها و جریانات سیاسی نیز اتفاق افتاده است؛ در تهران نیز که انتخابات به صورت تناسبی برگزار خواهد شد از کل جریانات سیاسی به شکل پرتعداد شرکت کرده‌اند. در این دوره برای هر کرسی ۸.۵ نفر رقابت می‌کنند؛ این عدد در تهران به ۲۹.۳۲ می‌رسد. وزارت کشور تعامل موثری با هیئت نظارت داشته است؛ هیئت نظارت بر اساس سوابق مستند مراجع پنجگانه استعلام صلاحیت‌ها را تأیید می‌کند؛ در بررسی صلاحیت‌ها مرّ قانون اجرا خواهد شد و فضایی که در میان دستگاه‌های مسئول در بررسی صلاحیت‌ها وجود دارد نویدبخش یک رقابت جدی با حضور همه سلائق در انتخابات خواهد بود.

وی با اشاره به ادامه فرایند انتخابات پس از اتمام ثبت‌نام‌ها اظهار داشت: ۵ دستگاه مرجع استعلام ۱۰ روز فرصت دارند تا سوابق و مستندات داوطلبان را به هیئت‌های اجرایی ارسال کنند؛ هیئت‌های اجرایی ۱۴ روز فرصت دارند تا سوابق افراد را بر اساس مستندات بررسی کنند و نظر خود را به هیئت‌های نظارت اعلام کنند و در نهایت هیئت‌های نظارت نیز ۲۰ روز فرصت دارند تا نظر نهایی خود را اعلام کنند. ما به دنبال مهیا کردن زمینه اعتراض افراد احراز صلاحیت‌نشده توسط هیئت‌های نظارت استان‌ها هستیم؛ با توجه به رویکرد مثبت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و هیئت نظارت امیدوار هستیم که این مهم انجام پذیرد. در این دوره هیچ شهری نبوده که تعداد ثبت‌نام کنندگان آن به حد نصاب نرسیده باشد. بیش از ۶۶ حزب و ۱۳ جبهه و در مجموع ۵۰۶۳ نفر در انتخابات شورای شهر تهران رقابت خواهند کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
شکارچیان متخلف در دام قانون
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)