• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۳۷
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
اقتصادی » بازاروتجارت

چمران: شوراها موافق انتخاب مستقیم شهردار نیستند

رئیس شورای اسلامی شهر تهران: با انتخاب شهردار از جانب مردم روند پیچیده‌ای شکل می‌گیرد و مطمئناً این بند در طرح‌ جدید حساب نشده، تدوین شده است.

 به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر مهدی چمران در نشست خبری که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتخاب شهردار در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت توسط مردم، افزود: قطعاً شوراها موافق این طرح نیستند و ما نیز دوستانه به دولت و وزارت کشور توصیه می‌کنیم که از این بند در قانون جدید بگذرند.
وی گفت: شوراهای شهر برای انتخاب یک شهردار متخصص تشکیل شده‌اند و آن شهردار نباید تنها یک آدم محبوب و شناخته شده در زمینه‌های مختلف باشد بلکه باید یک مدیر و آشنا به شهر باشد.
رئیس شورای عالی استان‌ها افزود: 1084 شهر در کشور داریم که در این شهرها، شهرداران در شورای شهر انتخاب می‌شوند و اگر شورا حق نظارت نداشته باشد، آن شورا باید منحل شود و اگر این نظارت را داشته باشد می‌تواند شهردار را برکنار کند بنابراین مجددا باید انتخابات شهردار در وزارت کشور برگزار شود که این روند  وظایف این وزارتخانه‌ها را بیشتر می‌کند.
چمران با بیان اینکه نباید راه‌های رفته را بازگردیم، گفت:  در حال حاضر ما دنبال مدیریت یکپارچه شهری هستیم.
رئیس شورای شهر تهران افزود:  شهرداران در شوراها انتخاب می‌شوند که در حال حاضر آبادانی شهرها بیشتر از زمانی شده است که شهرها توسط دولت اداره می‌شد.
چمران گفت: این طرح با اصل 44 قانون اساسی نیز مغایرت دارد و ما نیز خواستار  حذف این بند از طرحی که ارائه شده هستیم .
بدهی 1600 میلیارد تومانی دولت به شهرداری تهران
رئیس شورای عالی استان‌ها در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان بدهی دولت به شهرداری‌ تهران خاطر نشان کرد: میزان دقیق این بدهی را در حال حاضر نمی‌دانم ولی بر اساس اعلام یکی از اعضای  شورای اسلامی شهر تهران، دولت 1600 میلیارد تومان به شهرداری تهران بدهکار است ولی دولت نیز اعتقاد دارد بخشی از آن بدهی محسوب نمی‌شود.
وی درباره بدهی‌ شهرداری به مردم نیز اظهار داشت: این بدهی‌ها مشخص نیست ولی برای اجرای طرح ‌ها در 4 سال گذشته شهرداری 35 هزار میلیارد تومان بدهکار بوده است.
رئیس شورای عالی استان‌ها درباره انتخابات شورای عالی استان‌ها خاطر نشان کرد: اواخر دی ماه انتخابات دور دوم رئیس شورای عالی استان‌ها برگزار می‌شود.
وی درباره انتخابات شورایاری محله‌ها نیز افزود: در این باره مکاتباتی با وزیر کشور داشته‌ایم تا انتخابات با حضور دستگاه‌های ذیربط برگزار شود.
چمران گفت: پیشنهاد داده‌ایم که نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان ناظر در انتخابات حضور داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت سلامت شهروندان گفت: سیاست ما در شورای شهر برای سلامت شهروندان سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و برای کاهش آلودگی هوا تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
وی درباره امواج پارازیت نیز افزود: در این باره در شورای امنیت کشور نیز حضور داشتم و این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است، در آنجا درباره پارازیت و ضررهای آن بحث و مطرح شد که حتی گوشی‌های تلفن همراه نیز دارای امواجی است که برای انسان مضر است ،‌اما پیگیری هایی صورت گرفت تا فرستنده های این امواج در کنار بیمارستانها ، مدارس و پنجره منازل مسکونی نصب نشود .
چمران در پاسخ به پرسشی مبنی بر تأثیر حضور هنرمندان و ورزشکاران در شورای شهر گفت: اینکه فردی ورزشکار باشد نمی‌توان گفت که تخصص لازم را برای اداره شهر ندارد ،‌ درست است که از برند ورزشکاری یا هنرمندی خود برای حضور در شورای شهر استفاده کرده است ولی مطمئناً تخصص لازم را به دست خواهد آورد؛ به عنوان مثال آقای خادم یکی از بهترین و متخصص‌ترین افرادی بود که در شورای شهر تهران با صداقت خدمت کرد و با تخصص کامل در کمیسیون فرهنگی و برنامه و بودجه حضور داشت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری  مبنی بر اینکه عنوان می شود  شورای شهر به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است،نیز گفت: شورای شهر به یک باشگاه سیاسی تبدیل نشده است اگرچه در سالیان گذشته اینطور مطرح می‌شد. افرادی که در شورای شهر هستند تفکر سیاسی خاص خود را دارند ولی در مسائل شهری دیگر مسائل سیاسی دخالتی ندارد به عنوان مثال وقتی که باغی را از بین می‌برند، فرقی ندارد که چه سیاستی طرف مقابل دارد بلکه تمام تفکرات به حل مشکلات شهری است.
چمران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شهردار تهران در انتخاب شما به عنوان رئیس شورای شهر نقش مهمی داشت، گفت: انتخابات به شکل علنی برگزار شد و اگر اینطور مطرح می‌شود پس باید گفت در دوره‌های گذشته نیز افراد دیگری در انتخاب رئیس شورا نقش داشتند ولی در کل اینطور نیست و بنده آقای شهردار را خیلی وقت است ندیده‌ بودم و در زمان دیدار با مقام معظم رهبری با شهردار تهران گفت‌وگویی داشتم.
امکان جابجایی فرودگاه مهرآباد در حال حاضر وجود ندارد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه نشست خبری با بیان اینکه زمینه جابجایی فرودگاه مهرآباد در حال حاضر وجود ندارد گفت: البته ما به یک فرودگاه داخلی احتیاج داریم که مکان آن باید پیش‌بینی شود.
چمران  مهمترین دغدغه شورای شهر را  اجرای صحیح طرح جامع و تفصیلی به عنوان اساسنامه و قانون اساسی شهر دانست و گفت این طرح ملاک عمل است و اگر هم اشتباهی دارد باید اصلاح شود.
چمران درباره ترافیک و حمل و نقل عمومی گفت: در بودجه 93 بودجه بالایی برای گسترش خطوط مترو و اتوبوس دیده شده است، اما دولت نیز باید سهمی از هزینه های این موضوع را بپردازد که متاسفانه تاکنون سهم خود را به تمامی پرداخت نکرده است و امیدواریم امسال سهم دولت به شهرداری پرداخته شود.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به مسئله بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته دریافت نکردن عوارض ساخت و ساز از بافت های فرسوده را تصویب شدکه مجلس 50 درصد تخفیف عوارض ساخت و ساز در بافت های فرسوده به وسیله شهرداری ها را برای کل کشور تصویب کرد، اما اکنون 100 درصد بخشودگی داریم.
 

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وکیل شاکیان پرونده منافقین: جنایات منافقین همچنان ادامه دارد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند
مسجد جامع الشتر پایگاه اتحاد و همدلی مردم
خبر‌هایی از بزرگداشت ایام الله دهه فجر
بازدید از آزمایشگاه کشت بافت مرکز جنوب کرمان
ماشین‌های دروغ پرداز در برابر قانون (شبکه اینترنشنال)
خراسان‌شمالی غرق در شادی و سرور جشن نیمه شعبان
۱۵ شعبان المعظم سالروز ولادت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه شریف
ایستگاه پانزدهم رقابت‌های لیگ دسته دوم فوتبال و مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
۳۱ اثر چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در ساری روی پرده می‌رود
قدردانی عراقچی از فیدان به جهت تلاش برای کاهش تنش در منطقه
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۱۴ بهمن ۱۴۰۴)
رتبه برتر شهرضا در حوزه اشتغال و کارآفرینی
دولت‌های متخاصم و جنایات منافقین
میزبانی از بزرگترین رویداد قرآنی زنجان
بهره برداری بیش از ۵۰۰ طرح عمرانی در گیلان
آغاز ثبت نام شبکه داوطلبان طرح رویداد «سلام محله» در لرستان
عطرافشانی و گلباران مزار شهدا در عجب‌شیر
افتتاح مرکز آفرینش‌های مأوا در رشت
بازگشت هیجان به لیگ برتر جودو با رقابت ۷ تیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
طرح ملی منتظران ظهور همزمان با نیمه شعبان
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)