پخش زنده
امروز: -
ریاست مجلس عراق اعلام کرد: مجلس عراق سه شنبه هفته جاری جلسهای ویژه برای انتخاب رئیسجمهور جدید برگزار خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بغداد، در حال حاضر برای پست ریاست جمهوری عراق ۱۹ نفر مورد تائید واقع شدهاند، اما رقابت اصلی میان دو شخصیت سیاسی است نخست، فؤاد حسین وزیر امور خارجه به عنوان نامزد حزب دمکرات کردستان و دیگری نزار امیدی بعنوان نامزد حزب اتحادیه میهنی کردستان.
بر اساس قانون، نامزد رئیس جمهور کسی خواهد بود که بتواند اکثریت آرای نمایندگان را کسب کند، یعنی حداقل ۲۲۰ رأی موافق از مجموع ۳۲۹ رأی نمایندگان را بدست آورد و چنانچه در دور نخست رأی گیری هیچ یک از نامزدها آرای لازمه را بدست نیاورند، رأی گیری به دور دوم کشیده خواهد شد، اما این بار رقابت فقط میان دو نامزدی است که بیشترین آرا را کسب کرده باشند.
همچنین در دور دوم بدست آوردن حداکثری آرای نمایندگان لازم نیست و هر یک از دو نامزدی که آرای بیشتری نسبت به رقیب خود کسب کند، برای چهار سال آینده به سمت رئیس جمهور انتخاب خواهد شد.