• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۸۴۴۵
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲
اجتماعی » محیط زیست

اهمیت راهبردی دانش هواشناسی دریایی در سیاستگذاری‌ها

مدیریت هوشمندانه خلیج فارس مستلزم نگاهی آینده‌نگرانه به توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی است.

اهمیت راهبردی دانش هواشناسی دریایی در سیاستگذاری ها
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر راه و شهرسازی امروز در ششمین همایش بین‌المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس در بندرعباس گفت: در گستره‌ای که جغرافیا، اقتصاد و امنیت با یکدیگر گره خورده‌اند، خلیج فارس نه‌تنها برای جمهوری اسلامی ایران، بلکه برای منطقه و نظام بین‌الملل از اهمیتی ویژه برخوردار است.

فرزانه صادق با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از برنامه‌ریزی‌های کلان کشور در حوزه‌های مختلف به این پهنه آبی وابسته است، افزود: مدیریت هوشمندانه خلیج فارس مستلزم نگاهی آینده‌نگرانه به توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی است، همچنین مستلزم همگرایی میان علم، فناوری و سیاست‌گذاری راهبردی است.

وی با بیان اینکه ایران به‌واسطه دسترسی گسترده به آب‌های آزاد و قرار گرفتن در مجاورت گذرگاه‌های راهبردی دریایی، از موقعیت ممتاز جغرافیایی برخوردار است، تصریح کرد: این ظرفیت در تمام تعاملات و سفر‌های دیپلماتیک به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط قوت کشور مطرح بوده و مورد توجه و استقبال کشور‌های منطقه و فرامنطقه قرار گرفته است.

به گفته صادق، توسعه زیرساخت‌های ساحلی و بنادر زمانی پایدار و اقتصادی خواهد بود که مبتنی بر مطالعات علمی، تحلیل‌های دقیق جغرافیایی و ملاحظات زیست‌محیطی باشد و از ظرفیت‌های فناوری‌های نوین و سامانه‌های اطلاعاتی پیشرفته به‌درستی استفاده شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیوند حمل‌ونقل دریایی با دانش هواشناسی دریایی گفت: این پیوند عنصر کلیدی تصمیم گیری و مدیریت هوشمندانه پهنه‌های آبی کشور است سازمان هواشناسی و سامانه‌های تخصصی آن با جمع آوری داده‌ها پایش مستمر و مدل سازی‌های پیشرفته پایه علمی مدیریت ایمن و پایدار دریا‌ها را فراهم می‌کند.

خانم صادق تاکید کرد: اطلاعات دقیق هواشناسی دریایی نه تنها برای کاهش اثرات تغییر اقلیم و رخداد‌های شدید جوی ضروری است بلکه امکان حفاظت از زیست بوم‌های حساس و ارتقای تاب آوری جوامع ساحلی را نیز فراهم می‌آورد

وی افزود: بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همگرایی میان دانش علمی و تصمیم‌گیری عملی زمینه توسعه هوشمندانه خلیج فارس و افزایش جایگاه علمی کشور در سطح منطقه و جهان را فراهم می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: داده‌های هواشناسی دریایی نقش حیاتی در پیش بینی مخاطرات طبیعی و شرایط بحرانی دارند افزایش تلاطم‌های جوی تغییر الگو‌های باد و موج‌های بلند نوسانات دمای سطح آب و تغییرات بارش همه بخشی از چالش‌هایی هستند که اگر بر اساس تحلیل‌های علمی مدیریت نشوند می‌توانند تهدید جدی برای ایمنی دریانوردی و فعالیت‌های اقتصادی باشند.

صادق یادآور شد: سازمان هواشناسی کشور با ایجاد سامانه‌های هشدار سریع و انتشار اطلاعات به هنگام امکان برنامه‌ریزی پیشگیرانه و کاهش خسارات انسانی و مالی را فراهم می‌کند و این امر نشان دهنده اهمیت راهبردی دانش هواشناسی دریایی در سیاستگذاری ملی است.

وی ادامه داد: هواشناسی دریایی همچنین نقشی اساسی در حفاظت از محیط زیست و مدیریت منابع طبیعی دارد تغییرات اقلیمی و افزایش فشار انسانی بر زیست بوم‌های دریایی نیازمند تحلیل‌های دقیق و پیش‌بینی‌های علمی است تا بهره‌برداری پایدار از ماهیان صیدگاه‌ها و اکوسیستم‌های ساحلی ممکن شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تکیه بر داده‌های هواشناسی می‌توان اقدامات محافظتی محدودیت‌های فصلی و سیاست‌های پایدار بهره‌برداری را به گونه‌ای هوشمند طراحی کرد که منافع اقتصادی و حفظ محیط زیست به تعادل برسند

صادق با بیان اینکه نقش هواشناسی دریایی در ارتقای همکاری‌های علمی بین‌المللی هم مشهود است، تاکید کرد: خلیج فارس پهنه مشترک و حساس در سطح منطقه است و تبادل داده‌ها مدل سازی‌های مشترک و تحلیل‌های مقایسه‌ای می‌توانند زمینه تصمیم گیری‌های جمعی و تقویت دیپلماسی علمی را فراهم کند.

وی افزود: برگزاری همایش‌های بین‌المللی مانند این همایش فرصتی طلایی است تا پژوهشگران داخلی و خارجی دانش خود را به اشتراک بگذارند و تجربه‌های موفق در مدیریت پهنای آبی را تبادل کنند.

صادق در پایان ضمن قدردانی از پژوهشگران، استادان و برگزارکنندگان ششمین همایش بین‌المللی اقیانوس‌شناسی، ابراز امیدواری کرد: دستاورد‌های این رویداد علمی به ارتقای دانش، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و توسعه پایدار اقتصاد دریامحور کشور منجر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تکمیل فوری طرح‌های نیمه‌تمام گتوند با تصویب ۲۲ مصوبه در شورای اداری
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
قهرمانی نماینده بدمینتون استان زنجان
دیدار مسئولان استان قم با خانواده شهیدان کاکازاده و طالبی از شهدای اغتشاشات اخیر
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
باخت رعد پدافند زنجان
­ابلاغیه کمیته انضباطی به سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
اعترافات اغتشاشگران فریب خورده شهرستان دورود
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
بررسی مسائل و مشکلات مردم با حضور فرماندار ویژه مهاباد
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
بوئین‌زهرا، قطب کشاورزی و شاهراه مواصلاتی با بودجه عمرانی ۱۸۰ میلیارد تومانی
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
روند پرشتاب سالمندی جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد
خبر‌هایی از برپایی کارگاه نقاشی در سرخه
ادامه استقبال مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی
افتتاحیه مسابقات ورزشی بین مدرسه ای شهرستان فارسان
تارتار: هیچ تیمی مانند سپاهان به گل‌گهر فشار نیاورده بود
بسته ایران جوان ونگاهی به همایش تحلیل‌های اخلاقی حامیان جنین درقم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)