• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۸۹۴۹
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۶
خوزستان » اجتماعی

واگذاری ۹۰ مولد باس دریایی آسیایی زودرس به دو بخش خصوصی در جزیره قشم و بوشهر

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور گفت: ۹۰ مولد باس دریایی آسیایی زودرس به دو بخش خصوصی در جزیره قشم و بوشهر واگذار شد.

واگذاری ۹۰ مولد باس دریایی آسیایی زودرس به دو بخش خصوصی در جزیره قشم و بوشهر

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حسین هوشمند بیان کرد: مولدین زودرس باس دریایی با استفاده از هورمون‌های پپتیدی در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور تولید شدند و در سال جاری ۹۰ قطعه مولّد نر و ماده به دو واحد خصوصی در قشم و بوشهر واگذار شد.

وی افزود: با هدف کاهش وابستگی به واردات، این مولّدین می‌توانند ۵ تا ۱۰ میلیون بچه‌ماهی را در کارگاه‌های متوسط تولید کنند.

هوشمند اظهار داشت: با ورود صنعت آبزی‌پروری دریایی در جنوب کشور به حوزه پرورش ماهی در قفس و واردات گونه باس دریایی از خارج، محققان پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور واقع در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) اجرای پروژه‌های مرتبط با مولدسازی ماهی باس دریایی آسیایی را آغاز کردند.

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور با بیان این‌که این فعالیت‌ها طی پنج سال به دستیابی به دانش مولدسازی، تکثیر و پرورش لارو و بچه‌ماهی، تولید واکسن برای کنترل بیماری باکتریایی و بررسی ژنتیکی مولدین انجامید، تصریح کرد: در دو سال اخیر نیز محققان پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور برای دستیابی به مولدین زایای زودرس، با استفاده از هورمون‌های آهسته رهش، موفق به تولید مولدین زودرس شده‌اند.

وی ادامه داد: در سال جاری تعداد ۹۰ عدد مولد نر و ماده باس دریایی آسیایی با متوسط وزن ۳ کیلوگرم با موفقیت به دو بخش خصوصی متقاضی جهت تولید بچه‌ماهی در جزیره قشم در استان هرمزگان و بوشهر واگذار شد.

هوشمند بیان داشت: این مولدین حاصل پروژه القای رسیدگی جنسی و تغییر جنسیت زودرس در ماهی باس دریایی آسیایی از طریق هورمون‌های پپتیدی بوده که از سال ۱۴۰۲ در ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) تولید شدند.

وی با بیان این‌که طی این پروژه با استفاده از هورمون‌های پپتیدی، بچه‌ماهیان در سن یک‌سالگی به بلوغ رسیدند و در سن دوسالگی تغییر جنسیت داده شده و در نهایت با موفقیت تکثیر شدند، اضافه کرد: این مولدین به دلیل رعایت شرایط ایمنی زیستی و قرنطینه‌های بهداشتی در آزمایش‌های ویروس‌شناسی نیز با تأیید دامپزشکی عاری از بیماری بودند.

هوشمند با اشاره به این‌که ماهی باس دریایی آسیایی به لحاظ جنسی هرمافرودیت پروتاندروس (نر به ماده) است و در طبیعت در سن ۳ تا ۴ سالگی نر و در سن ۵ تا ۷ سالگی ماده می‌شود، تصریح کرد: باتوجه به هماوری بسیار زیاد مولدین ماهی باس دریایی آسیایی (۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تخم به‌ازای هر کیلوگرم وزن)، این مولدین توانایی تولید ۵ تا ۱۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی در کارگاه‌های تکثیر با مقیاس متوسط را دارند.

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور ابراز امیدواری کرد: با ورود دانش به‌دست‌آمده به عرصه و پیگیری بخش خصوصی توانمند، شاهد تولید بچه‌ماهی در کشور باشیم و در راستای اقتصاد دریا محور، وابستگی صنعت آبزی‌پروری در قفس دریایی به خارج از کشور به کمترین حد خود برسد.

وی با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا اظهار داشت: به یاری خداوند، در صورت محقق‌شدن اهداف تعریف‌شده در این پروژه‌ها، موضوع تغذیه و تولید در مقیاس صنعتی ماهیان دریایی بومی نظیر صبیتی نیز به ثمر خواهد نشست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)