• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۶۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۱
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
امید در جلسه شورای دانشگاه:

آغاز قطعی کلاس‌های حضوری دانشگاه تهران از دوم اسفند

رئیس دانشگاه تهران گفت: در این مدت، حواشی و مسائل متعددی ناشی از رویداد‌های عمومی کشور، در ارتباط با برگزاری کلاس‌ها و امتحانات رخ داد که پس از پیگیری‌های فراوان، نهایتاً روز گذشته، برگزاری کلاس‌ها و آغاز نیمسال تحصیلی از روز شنبه دوم اسفند به‌صورت حضوری قطعی شد.

 

آغاز قطعی کلاس‌های حضوری از دوم اسفندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدحسین امید، درباره روند جلسات و تصمیم‌گیری درباره زمان آغاز نیمسال توضیح داد: «من به عنوان رئیس دانشگاه بیش از ۳ هزار ایمیل در این مدت دریافت کردم که متقاضی برگزاری حضوری ترم و تعیین تکلیف موضوع بودند. در جلسات متعددی که با مسئولین اجرایی و آموزشی کشور در این مدت داشتیم، چندین بار نحوه و تاریخ شروع کلاس‌ها تغییر کرد، اما تأکید دانشگاه بر این بود که کلاس‌ها حضوری باشد که با هماهنگی نهاد‌های مربوط و وزارت علوم، در نهایت دوم اسفند ماه برای آغاز ترم جدید تعیین شد».

اجماع رؤسای دانشگاه‌ها برای آغاز زودتر کلاس‌ها

رئیس دانشگاه تهران گفت: «در جلسه‌ای هم که با رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور داشتیم، تقریباً همه بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که کلاس‌ها زودتر و به صورت حضوری برگزار شود. برخی دانشگاه‌ها پیش‌تر زمان‌هایی مانند ۲۵ بهمن را اعلام کرده بودند، اما اغلب دانشگاه‌ها همانند دانشگاه تهران دوم اسفند را مبنا قرار دادند که با مشورت وزارت علوم همین تاریخ تعیین و نهایی شد».

رئیس دانشگاه تهران در ادامه از مسئولان واحد‌ها خواست آمادگی لازم را برای شروع با کیفیت کلاس‌ها و آغاز برنامه تحصیلی داشته باشند و تمهیدات لازم را پیش‌بینی کنند. در این زمینه لازم است هماهنگی کامل وجود داشته باشد تا روند آموزش بدون مشکل پیش برود.

پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده

دکتر امید در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «در یکی دو ماه گذشته تعدادی از دانشجویان وقایع اخیر، با پیگیری‌های دانشگاه آزاد شدند، اما هنوز چند نفری در بازداشت هستند که امیدواریم تا قبل از شروع ترم، این دانشجویان نیز آزاد شوند و مکاتبات و پیگیری‌های لازم در این خصوص با جدیت در حال انجام است».

رئیس دانشگاه تهران هم‌چنین گفت: «با توجه به شرایط پیش آمده، برخی از دانشجویان نتوانستند دفاع خود را برگزار و یا پایان نامه و رساله خود را به پایان برسانند. برای دانشجویانی که در مرحله دفاع بوده‌اند، مهلت دفاع از پروپوزال، پایان‌نامه و رساله تا پایان سال تمدید شده و این مدت همچنان نیمسال اول محسوب می‌شود و امیدواریم این مهلت، نگرانی دانشجویان را برطرف نماید».

طراحی و اجرای سامانه نظارت بر حضور اعضای هیأت علمی

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع ضرورت حضور اعضای هیأت علمی اشاره کرد و گفت: «گزارش‌هایی مبنی بر عدم حضور برخی همکاران دریافت شده بود. برای رفع این مشکل، سامانه‌ای طراحی شده است که اکنون به صورت پایلوت فعال است و از فروردین ماه قطعی می‌شود. طبق قانون، پرداخت حقوق منوط به تأیید حضور عضو هیأت علمی توسط مدیران واحدهاست. این سامانه از ابتدای فروردین به‌طور کامل اجرا می‌شود و به سیستم منابع انسانی و مالی متصل است و در صورت عدم تأیید حضور اساتید، پرداخت انجام نخواهد شد. هدف از راه‌اندازی این سامانه، سخت‌گیری نیست، بلکه ایجاد شفافیت است و مدیران باید حضور منظم اعضای هیأت علمی را که ضرورت آموزش کیفی است، تأیید کنند و این روند از حالت غیرشفاف خارج شود. حتی اگر یک مورد هم بی‌نظمی در حضور استادان داشته باشیم، شایسته دانشگاه نیست و به منزله افت کیفیت آموزشی تلقی می‌شود».

دکتر امید در ادامه به آئین‌نامه ساختاری دانشگاه اشاره کرد و گفت: این آئین‌نامه با اصلاحاتی در حال اجراست و هدف آن ساماندهی ساختار اداری، گروه‌ها و دانشکده‌هاست. در ستاد دانشگاه نیز برخی ادارات کل حذف یا تجمیع شده‌اند و این روند ادامه دارد. از رؤسای واحد‌های دانشگاه می‌خواهم با مسئولان مربوط همکاری کنند تا آئین‌نامه از ابتدای سال آینده به‌طور کامل اجرا شود».

وضعیت مأموریت و انتقال اعضای هیأت علمی

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «هیأت جذب، نگاه سخت‌گیرانه‌تری نسبت به مأموریت و انتقال به دانشگاه تهران دارد؛ چون تقاضا بسیار زیاد است. برای این کار چارچوب مشخصی تعیین شده و افراد شاخص علمی در اولویت خواهند بود. همچنین تعداد گروه‌های دانشکده‌ها نیز باید متناسب با ظرفیت‌ها باشد و اصلاحات در این زمینه به‌صورت تدریجی انجام خواهد شد. اینکه در دوره‌ای رشد کمّی داشته‌ایم خلاف مقررات بوده و اکنون بر این امر مصّریم که بازگشت به مقررات، به نفع دانشگاه است».

دکتر امید با اشاره به سیاست توسعه بین‌الملل دانشگاه گفت: «آیین‌نامه‌ای برای ساماندهی پذیرش دانشجویان خارجی تهیه شده تا ابهامات برطرف و وظایف مشخص شود و با توجه به شرایط کشور، تمرکز بر ساماندهی وضعیت موجود است. سامانه پذیرش دانشجویان خارجی راه‌اندازی شده و همه واحد‌ها باید از طریق آن اقدام کنند و پذیرش خارج از سامانه هم نخواهیم داشت».

ضرورت بازنگری رشته‌ها با توجه به تحولات بازار کار

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تغییرات فناوری و بازار کار، بر ضرورت بازنگری در برخی رشته‌های دایر که متقاضی آنها کم است، تأکید کرد و گفت: «برخی رشته‌ها نیازمند اصلاح یا حتی توقف هستند و باید درباره آنها تصمیم‌گیری شود. این موضوع در قالب سازوکار کارشناسی بررسی و پیشنهاد‌ها ارائه خواهد شد تا شورای دانشگاه درباره آن تصمیم بگیرد. همه تصمیمات باید با نگاه کارشناسی، حفظ شأن علمی دانشگاه و رعایت مصالح اتخاذ شود و همه در قبال این تصمیمات، مسئولیت مشترک دارند».

در این جلسه، آئین‌نامه پذیرش متقاضیان بین‌الملل تحصیل در دانشگاه تهران طرح و مفادی از آن به تصویب رسید. هم‌چنین موضوع تجدید نظر در ظرفیت پذیرش دانشجو در برخی رشته‌ها که متقاضی ندارند، مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد طی جلسه‌ای به صورت فوق‌العاده این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)