• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۸۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۲
اقتصادی » مسکن
نایب‌رئیس اتحادیه املاک:

مشکلات اجرایی در قرارداد‌های یکسان

نایب‌رئیس اتحادیه املاک، با اشاره به افزایش مراجعات برای تنظیم قرارداد‌های یکسان، از بروز چالش‌های اجرایی در مسیر استفاده از این قرارداد‌ها خبر داد و خواستار تسهیل فرآیند‌ها و رفع موانع موجود شد.

*** مشکلات اجرایی در قرارداد‌های یکسان

به گزارش گروه مسکن و شهرسازی خبرگزاری صداوسیما، بیگی‌نژاد نایب‌رئیس اتحادیه املاک با بیان اینکه تبلیغات گسترده درباره مزایای قراردادهای یکسان موجب استقبال همکاران و مراجعان شده است، گفت: هدف از اجرای این قراردادها، ایجاد امنیت حقوقی برای اموال و معاملات مردم پس از دریافت خدمات مشاوره ملکی است.

بیگی نژاد افزود:آمار مراجعات به سامانه مربوطه نشان‌دهنده نیت و عزم مشاوران املاک برای استفاده از این ظرفیت قانونی است، اما متأسفانه خروجی کار به دلیل پیچیدگی و سختی روند ثبت، رضایت‌بخش نیست.

وی گفت: بررسی آمار از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری نشان می‌دهد تعداد قراردادهای یکسان ثبت‌شده به کمتر از ۱۰ هزار فقره رسیده که با توجه به حجم معاملات، رقم قابل قبولی نیست و نشان‌دهنده وجود موانع جدی در مسیر اجراست.

نایب‌رئیس اتحادیه املاک با اشاره به مشکلات ایجادشده برای دفاتر اسناد رسمی افزود: در حال حاضر، قراردادهای یکسان برای ادامه فرآیند تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند و دفاتر ناچارند از طریق مکاتبه با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

وی گفت: ضروری است تمهیداتی اندیشیده شود تا دفاتر اسناد رسمی بتوانند پس از تنظیم قرارداد یکسان توسط مشاوران املاک، بدون مانع به وظایف قانونی خود در تنظیم سند رسمی ادامه دهند. این موضوع می‌تواند به ترویج بیشتر استفاده از قراردادهای یکسان نیز کمک کند.

بیگی‌نژاد با تأکید بر اینکه مشکل اصلی در محتوای قراردادهای یکسان است نه در قالب و ساختار آن‌ها، افزود: متن حقوقی قراردادها باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که امکان درج برخی توافقات جزئی و موضوعات متعارف میان طرفین را فراهم کند؛ مسائلی که تأثیر اساسی بر جنبه‌های حقوقی و مالی معامله ندارند اما در عمل برای طرفین اهمیت دارند. می‌توان این امکان را به‌صورت گزینه‌های برنامه‌ای یا از طریق آیکون‌های مشخص در سامانه پیش‌بینی کرد تا ثبت توافقات تکمیلی به‌سادگی انجام شود.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی را فرآیند احراز هویت عنوان کرد و گفت: احراز هویت در حال حاضر بسیار زمان‌بر است. با توجه به اینکه برخی دفاتر ممکن است ماهی یک یا دو قرارداد یکسان تنظیم کنند، هر بار ورود به سامانه و طی کردن مراحل احراز هویت، وقت زیادی از مشاوران و مراجعان می‌گیرد و موجب نارضایتی می‌شود.

نایب‌رئیس اتحادیه املاک ادامه داد: در برخی اسناد قدیمی که به اسناد آجری معروف‌اند، موضوع کاربری ملک با چالش‌هایی مواجه است. در چنین شرایطی ناچاریم فرآیند قرارداد را متوقف کنیم تا ابتدا وضعیت کاربری اصلاح شود؛ موضوعی که هم برای مشاوران و هم برای متعاملین مشکلاتی ایجاد می‌کند.

بیگی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع پیش‌فروش اشاره کرد و گفت: با وجود تأکیدهای قانونی، تاکنون سامانه یا بستر مشخصی برای ثبت رسمی قراردادهای پیش‌نویس پیش‌فروش فراهم نشده است. در نتیجه، برخی مشاوران املاک یا سازندگان ناچارند قراردادهای پیش‌فروش را در قالب‌هایی خارج از چارچوب قانون ثبت کنند که این موضوع می‌تواند تبعات حقوقی به همراه داشته باشد.

وی تأکید کرد: ضروری است هرچه سریع‌تر امکان ثبت رسمی قراردادهای پیش‌فروش برای مشاوران املاک و اشخاصی که قانون به آن‌ها اختیار داده، فراهم شود تا از بروز تخلفات احتمالی جلوگیری و امنیت معاملات تضمین شود.

نایب‌رئیس اتحادیه املاک تصریح کرد: اصل ایده قراردادهای یکسان، اقدامی مثبت در راستای شفافیت و امنیت معاملات ملکی است، اما تداوم موفقیت آن منوط به رفع چالش‌های اجرایی، تسهیل فرآیندها و بازنگری در برخی جزئیات سامانه‌ای و حقوقی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)