• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۸۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

آب واسطه فیض و یک امر قدسی است

سیدعباس صالحی با بیان اینکه آب با هنر ایرانی در طول تاریخ چند هزار ساله‌اش عجین شده است، گفت: اگر به آب به عنوان یک امر قدسی نگاه کنیم، نوع تعامل ما با آن دگرگون خواهد شد.

آب با هنر ایرانی عجین شده و جایگاه خاصی دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با محوریت آب، شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل سازه‌های آبی شوشتر برگزار شد.

سید عباس صالحی در این آیین گفت: بسیار خوشحالم که بار دیگر در شهر زیبا و تاریخی شوشتر حضور پیدا می‌کنم. شهری که نمایه‌ای از کهن شهرهای ایران عزیز ماست. شوشتر در تاریخ ایران چون نگینی در ابعاد مختلف می‌درخشد.

او بیان کرد: از دبیرخانه جشنواره بسیار سپاسگزارم که در این دوره هنرهای تجسمی را که سابقه‌ای کهن و دیرینه در تاریخ ایران زمین دارد را با نام آب و با برکت آب مزین کرده‌اند و افتتاحیه این جشنواره را در پایتخت آب ایران یعنی شوشتر گذاشته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: طبق برنامه هنرهای تجسمی قرار است، هنرهای تجسمی یک سال در ایران زمین در جریان باشد، بنابراین این شب تاریخی، شبی برای آغاز یک سال آبی هنر در ایران است.

او با بیان اینکه آب را با نگاه‌های مختلف می‌شود روایت کرد، افزود: آب در ادیان معنوی که به قدمت انسان تاریخ دارد صرفاً تامین کننده یک نیاز مادی انسان یا یک عنصر مادی نیست، آب واسطه فیض قدسی و واسطه امر قدسی است. در ادیان مختلف معنوی جهان نیز آب نماد روح قدسی است. در اسلام نیز عرش الهی بر آب است و یک مسلمان هر روز با آب تطهیر روح انجام می‌دهد. آب یک امر قدسی است و اگر به آب به عنوان یک امر قدسی نگاه کنیم، نوع تعامل ما با آب دگرگون خواهد شد.

صالحی خاطرنشان کرد: در فرهنگ و تمدن ایرانی نیز آب فقط یک عنصر مادی و تامین کننده نیازهای مادی نبود. در فرهنگ ایرانی، آب و رود محترم است. این قداست‌بخشی به آب و خداگونه دیدن آب است. همچنین هنر ایرانی با آب پیوند خاصی داشته است و وقتی هنرهای ایرانی را نگاه می‌کنیم در این هنرهای سنتی و تاریخی نیز آب جایگاه خاصی داشته است و ده‌ها نمونه می‌توان یاد کرد.

او ادامه داد: آب در باغ ایرانی خلق زیبایی است و باغ‌های ایرانی نمایانگر این هستند که چطور معمار ایرانی آب را به گونه‌ای می‌نشاند و نشان می‌دهد که باغ را زیباتر بنماید. در طول تاریخ فرش و هنر فرش ایران هم آب و درخت دو تصویر اصلی آن بوده‌اند. همین مکان سازه‌های آبی شوشتر فقط مهندسی نیست. بنابراین آب با هنر ایرانی در طول چند هزار ساله تاریخش عجین شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۹ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
دفاع مدبرانه و شجاعانه ملت ایران از خلیج فارس در برابر دشمنان
خوشه‌های طلایی گندم در زرین دشت به بار نشست
دیدار مدیر کل صدا و سیمای مرکز لرستان با موکب داران عراقی
اطلاعیه لشکر پیاده ۲۸ کردستان
دریافت مستقیم رمز پویا و پیامک‌های تراکنش بانک ملی و ملت در «بله»
قابلیت‌های جدید سروش پلاس و لزوم تقویت زیر ساخت‌ها
حماسه جان‌فدایان امام رضایی در آذربایجان شرقی
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تهران
ظرفیت امام رضا (ع) در ساخت آثار هنری نادیده گرفته شد
کاهش تورم در بازار اجاره در فروردین
کشف ۴۳ رأس دام قاچاق در میامی
کارشناسی خسارت واحد‌های صنعتی قم رو به اتمام است
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
صهیونیسم با همه ملت ایران سر جنگ دارد
تاکید معاون هنری وزیر ارشاد بر روایت هنری از رویداد‌های جنگ رمضان
میدان داری مردم لرستان در پنجاه و نهمین شب خیابان
رایزنی فرماندار گیلانغرب با مقامات عراقی برای تسهیل تردد زائران
تسلیت عارف و صالحی در پی درگذشت استاد باریشماز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
انهدام باند کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی با دستگیری سه متهم
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)