• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۴۶۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۹
بین الملل » تحلیلی

بحران انرژی در آسیا؛ دولت‌ها به دنبال راهکار‌های اضطراری

با تشدید بحران جهانی انرژی کشور‌های آسیایی در حال بررسی راهکار‌های فوری برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش فشار بر معیشت مردم هستند.

بحران انرژی در آسیا؛ دولت‌ها به دنبال راهکار‌های اضطراری

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با تشدید بحران جهانی انرژی در پی اختلال در عرضه نفت، کشور‌های آسیایی در حال بررسی راهکار‌های فوری از جمله بازگشت به دورکاری و اجرای بسته‌های حمایتی برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش فشار بر معیشت مردم هستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور به نقل از شبکه سی ان‌ای قاره آسیا که وابستگی بالایی به واردات نفت از مسیر تنگه هرمز دارد، بیش از سایر مناطق در معرض پیامد‌های این بحران قرار گرفته است. کاهش جریان انتقال نفت از این گذرگاه راهبردی، موجب افزایش بهای انرژی و نگرانی از کمبود سوخت در بسیاری از کشور‌های منطقه شده است.

در همین راستا، برخی دولت‌ها موضوع دورکاری را به‌عنوان راهکاری برای کاهش مصرف انرژی مطرح کرده‌اند. در کره جنوبی، وزیر انرژی از بررسی این طرح خبر داده و همزمان کارزار ملی صرفه‌جویی در مصرف انرژی آغاز شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی نیز با اشاره به شرایط بحرانی بازار، پیشنهاد‌هایی از جمله کاهش سفر‌های هوایی، افزایش دورکاری و مدیریت مصرف انرژی را ارائه کرده و از آزادسازی گسترده ذخایر استراتژیک نفت برای کنترل قیمت‌ها خبر داده است.

در جنوب شرق آسیا، دولت فیلیپین با اعلام وضعیت اضطراری انرژی، ساعات کاری برخی نهاد‌های دولتی را کاهش داده است. پاکستان نیز با تعطیلی موقت مدارس و ترویج دورکاری در ادارات، در تلاش برای مدیریت مصرف سوخت است.

در سری‌لانکا، دولت با اعلام تعطیلی هفتگی، به دنبال کاهش مصرف انرژی است و سنگاپور نیز از شهروندان و شرکت‌ها خواسته تا با استفاده از تجهیزات کم‌مصرف و تنظیم دمای سیستم‌های سرمایشی، در مدیریت بحران مشارکت کنند. در تایلند نیز محدودیت‌هایی برای مصرف انرژی در دستگاه‌های دولتی اعمال شده است.

همزمان با افزایش هزینه‌های زندگی، برخی کشور‌ها بسته‌های حمایتی برای کاهش فشار بر خانوار‌ها ارائه کرده‌اند. ژاپن با تخصیص منابع مالی قابل توجه، درصدد کنترل قیمت سوخت است و نیوزیلند نیز کمک‌های مالی موقت برای اقشار کم‌درآمد در نظر گرفته است.

در استرالیا نیز گزارش‌ها از کمبود سوخت در برخی مناطق و افزایش خرید‌های هیجانی حکایت دارد و دولت این کشور برای مقابله با گران‌فروشی، اقدامات قانونی را در دستور کار قرار داده است.

در چنین شرایطی، بانک‌های مرکزی با چالشی جدی روبه‌رو هستند. برخلاف دوران همه‌گیری کرونا که کاهش تقاضا به اتخاذ سیاست‌های انبساطی منجر شد، اکنون افزایش قیمت انرژی باعث رشد تورم شده و احتمال افزایش نرخ بهره را تقویت کرده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند بانک‌های مرکزی در یک دوراهی قرار دارند؛ مهار تورم از طریق افزایش نرخ بهره یا حمایت از رشد اقتصادی در شرایطی که فشار‌های ناشی از بحران انرژی همچنان ادامه دارد.

به گفته تحلیلگران، آینده اقتصاد جهانی به نحوه مدیریت این بحران و تصمیمات سیاست‌گذاران در حوزه‌های پولی و مالی بستگی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)