• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۵۰۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۸:۰۸
خراسان رضوی » سیاسی

حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو ، نقض آشکار حقوق بین‌الملل

سازمان هواپیمایی کشوری حمله به هواپیمای غیرنظامی ایرانی حامل دارو و تجهیزات پزشکی، که در فرودگاه مشهد فرود آمده بود را به‌شدت محکوم کرد.

حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو ، نقض آشکار حقوق بین‌الملل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی،سازمان هواپیمایی کشوری با صدور بیانیه‌ای، حمله به هواپیمای غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران که حامل کمک‌های بشردوستانه شامل دارو و تجهیزات پزشکی تعدادی از کشور‌ها به ایران بود، را به‌شدت محکوم کرد و آن را اقدامی مغایر با اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و قواعد مسلم حقوق بشردوستانه دانست.

در این بیانیه با اشاره به اینکه اقدامات چند باره حملات مستقیم و تجاوز نظامی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به بخش هوانوردی غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران در ۳۱ روز جنگ رمضان، آمده است: حمله به هواپیما‌های غیرنظامی که در چارچوب مأموریت‌های بشردوستانه فعالیت می‌کنند، نقض آشکار کنوانسیون‌های بین‌المللی هوانوردی و تخطی صریح از اصول و تعهدات جامعه جهانی در قبال حفاظت از اهداف غیرنظامی در زمان مخاصمات مسلحانه محسوب می‌شود.

بر اساس مفاد کنوانسیون هوانوردی کشوری (شیکاگو ۱۹۴۴)، توسعه ایمن و منظم هوانوردی بین‌المللی با هدف تقویت صلح، دوستی و همکاری میان ملت‌ها تعریف شده است و هرگونه اقدام علیه هواپیما‌های غیرنظامی در تعارض آشکار با روح و مفاد این کنوانسیون قرار دارد.

همچنین مطابق با مفاد کنوانسیون مونترال (۱۹۷۱)، هرگونه اقدام علیه ایمنی هواپیما‌های غیرنظامی، از جمله تخریب یا آسیب به آنها و ایجاد اخلال در عملیات هوانوردی کشوری، از مصادیق اعمال مجرمانه بین‌المللی علیه ایمنی هواپیمایی محسوب می‌شود.

در این بیانیه تأکید شده است که بر اساس اصول حقوق بشردوستانه بین‌المللی، از جمله ماده ۵۲ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون‌های ژنو (۱۹۷۷)، اشیاء غیرنظامی در طول مخاصمات مسلحانه باید مورد حمایت قرار گیرند و حمله به آنها ممنوع است.

در این چارچوب، هواپیما‌های غیرنظامی و مأموریت‌های بشردوستانه از جمله انتقال دارو و تجهیزات پزشکی در زمره اهداف غیرنظامی قرار می‌گیرند و هرگونه تعرض به آنها نقض آشکار قواعد آمره حقوق بین‌الملل و مصداقی از جنایت جنگی به‌شمار می‌آید.

لزوم پاسخگویی عاملان و رسیدگی فوری مراجع بین‌المللی

سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه این بیانیه تأکید کرده است: این اقدام غیرقانونی، علاوه بر تهدید ایمنی هوانوردی غیرنظامی، اصول بنیادین انسان‌دوستی و قواعد پذیرفته‌شده بین‌المللی در زمینه حمایت از مأموریت‌های امدادی و بشردوستانه را نیز به‌طور جدی نقض کرده است.

در پایان این بیانیه با محکومیت قاطع این اقدام، از مراجع بین‌المللی و نهاد‌های مسئول در حوزه هوانوردی و حقوق بشردوستانه درخواست شده است تا با رسیدگی فوری به این موضوع، عاملان این حمله را مورد پیگرد حقوقی قرار داده و از تکرار چنین اقدامات خطرناکی علیه هوانوردی غیرنظامی و مأموریت‌های بشردوستانه جلوگیری کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)