• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۵۴۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۳
یزد » سیاسی

طرح جبران هزینه‌های خدمات در تنگه هرمز کلید خورد

با پیگیری نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی، طرح جبران هزینه‌های خدمات در تنگه تدوین و مورد توجه قرار گرفته است.

طرح جبران هزینه‌های خدمات در تنگه هرمز کلید خورد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدصالح جوکار با تأکید بر اهمیت راهبردی تنگه هرمز در تجارت جهانی و انتقال انرژی، هدف از این طرح را تأمین بخشی از هزینه‌های خدمات امنیتی، امدادی و زیست‌محیطی جمهوری اسلامی ایران در این گذرگاه حیاتی و همچنین تقویت نقش و اقتدار کشور در مدیریت یکی از مهم‌ترین مسیر‌های دریایی جهان عنوان کرده است.

بر اساس این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف می‌شود به منظور تأمین امنیت و ارائه خدمات لازم به کشتی‌ها، نفتکش‌ها و هر نوع شناور یا وسیله نقلیه انتقالی که بار، کالا یا حامل‌های انرژی را از طریق تنگه هرمز جابه‌جا می‌کنند، عوارض خدماتی مشخصی دریافت کند. طبق ماده واحده این طرح، به ازای هر تن بار، کالا یا حامل انرژی که از آب‌های سرزمینی ایران عبور می‌کند معادل ۳ یورو عوارض و همچنین برای حامل‌های انرژی عبوری از آب‌های بین‌المللی نیز معادل ۳ یورو در نظر گرفته شده است.

 این عوارض در قالب چند بخش خدماتی تعریف شده است؛ از جمله عوارض سامانه پایش و هدایت ترافیک دریایی (VTS) برای ارائه خدمات راداری و پایش لحظه‌ای به منظور جلوگیری از تصادم شناورها، تعرفه صیانت زیست‌محیطی (Eco-Levy) با هدف ایجاد صندوق بیمه و مقابله سریع با آلودگی‌های احتمالی ناشی از عبور نفتکش‌های بین‌المللی، حق ارتقای امنیت (Security Premium) برای تأمین هزینه‌های گشت‌زنی و اسکورت دریایی، و همچنین هزینه خدمات جست‌و‌جو و نجات (SAR) برای آماده‌باش دائمی یگان‌های امدادی جمهوری اسلامی ایران جهت کمک‌رسانی به شناور‌های در حال عبور.

 در این طرح پیش‌بینی شده است که دولت بتواند کشور‌های متحد با جمهوری اسلامی ایران را از پرداخت این عوارض معاف کند و نوع ارز دریافتی را نیز تغییر دهد. همچنین بر اساس تبصره‌های این طرح، اسامی کشور‌های متحد ظرف مدت یک ماه پس از تصویب قانون توسط وزارت امور خارجه اعلام خواهد شد و میزان عوارض نیز هر سه سال یک‌بار به پیشنهاد وزرای امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه و با تصویب هیأت وزیران قابل بازنگری و افزایش خواهد بود.

 همچنین در این طرح تأکید شده است هرگونه فعل یا ترک فعلی که منجر به عدم اجرای این قانون شود، مشمول مجازات درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)