• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۵۸۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۶
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
یک روزنامه‌نگار و منتقد مطرح کرد؛

جهانیان تشنه دانستن راز موفقیت‌های ایران در این جنگ رمضان

علی‌الله سلیمی با اشاره به اینکه همبستگی ملی دشمنان را از فکر تجزیه ایران ناامید کرد، گفت: جهانیان تشنه دانستن راز موفقیت‌های ایران در این نبرد بزرگ و سرنوشت‌ساز هستند و برای این منظور، ظرفیت‌های فرهنگی نقش کلیدی دارند.

 

جهانیان تشنه دانستن راز موفقیت‌های ایران در این جنگ رمضان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، علی‌الله سلیمی؛ منتقد و روزنامه‌نگار در گفت‌و‌گو با روابط‌عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با محکوم کردن تجاوز دشمن به خاک ایران گفت: حملات اخیر دشمن آمریکایی-صهیونیستی مانند حملات جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و حتی پیش از آن، در دوران هشت سال دفاع مقدس که از سوی حکومت بعثی عراق به کشورمان تحمیل شد، همگی جنگ‌های ناخواسته و تحمیلی بر جمهوری اسلامی ایران است که با دفاع جانانه و مستحکم نیرو‌های مسلح و مردم ایران دفع و دشمنان در رسیدن به اهداف نامشروع خود ناکام مانده‌اند.

وی اضافه کرد: البته این بار شدت، وسعت و پراکندگی جنگ به مراتب شدیدتر و وسیع‌تر از دوره‌های قبل است چرا که تقریبا تمام اماکن سرزمینی ایران درگیر این جنگ ناخواسته و تحمیلی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی شده و طبعاً مقاومت و همبستگی ملی و سراسری همه ایرانیان را می‌طلبد که خوشبختانه این امر محقق شده و با یک اتحاد و همبستگی ملی در سراسر کشور در مقابل این تجاوز آشکار دشمن آمریکایی- صهیونیستی مواجه هستیم و نتایج این مقاومت و پیروز‌های درخشان را از هم‌اکنون در اقصی نقاط کشور شاهد هستیم.

این منتقد ادامه داد: اهمیت این مسئله بیشتر از آن جهت است که همبستگی ملی و مقاومت سراسری در ابعاد سرزمینی ایران، چشم طمع دشمنان قسم‌خورده ایران اسلامی را کور و آنها را از فکر تجاوز و تجزیه ایران ناامید خواهد کرد.

او با اشاره به اینکه در شرایط امروزی جنگ روایت‌ها در مواردی پر قدرت‌تر از جنگ‌های نظامی در جریان است، مطرح کرد: از این رو نقش تولیدات فرهنگی واقع‌گرا و همسو با تحولات میدانی جنگ که بازتاب‌دهنده حقیقت در میدان‌های جنگ باشد اگر بیش‌تر از وقایع میدانی جنگ نباشد یقینا کمتر هم نیست؛ چرا که این روایت‌های افراد و رسانه‌های مختلف از وقایع و تبعات جنگ در قالب تولیدات فرهنگی است که به ذهنیت افراد جامعه شکل می‌دهد و روایت غالب را در بین توده‌های مردم می‌سازد و فراگیر و همگانی می‌کند؛ بنابراین روایت حقیقت در میدان‌های جنگ به تولیدات فرهنگی واقع‌گرا نیاز دارد که بازتاب‌دهنده حقیقت جنگ در بین افراد جامعه باشد.

این روزنامه‌نگار هویت فرهنگی و ملی را متأثیر از روحیات جمعی افراد جامعه دانست که بر سر موضوعات مشترکی اتفاق نظر دارند و سپس عنوان کرد: یکی از این موضوعات مشترک و جمعی در هر جامعه‌ای، «عِرق ملی» یا همان «شور میهن پرستی» است که افراد مختلف جامعه فارغ از هر نوع نگاه و دیدگاهی بر سر آن اتفاق نظر دارند. وقتی پای میهن و سرزمین در میان باشد، افراد جامعه سلیقه‌های گوناگون و اختلاف‌نظر‌ها را کنار می‌گذارند و بر تحقق اهداف ملی و میهنی پافشاری می‌کنند. به همین دلیل اتفاقات اخیر باعث تقویت بنیان‌های فکری هویت فرهنگی و ملی در مقیاس گسترده‌تری خواهد شد و ایران اسلامی را تا مدت‌ها از گزند چشم طمع و تجاوزات بیگانگان مصون خواهد داشت.

وی در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: محصولات فرهنگی معمولا برای انتقال مفاهیم فرهنگی خاص در مقاطع مختلف تولید و عرضه می‌شوند و طبیعتاً در هر دوره‌ای مخاطبان خاص خود را هم دارند. با توجه به ابعاد فرامنطقه‌ای و حتی جهانی این جنگ که تنها به دو کشور در دو سوی ماجرا ختم نمی‌شود و پای کشور‌های مختلفی، مستقیم یا غیرمستقیم به این جنگ ناخواسته از سوی ایران و تحمیلی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی باز شده است، اثرات آن هم در نقاط مختلف جهان احساس خواهد شد و در این میان، محصولات فرهنگی مرتبط با وقایع این جنگ نقش تعیین‌کننده‌ای در انتقال مفاهیم و پیام‌های جنگ اخیر خواهد داشت.

علی‌الله سلیمی در پایان گفت: در این بین، پیام ایران در این جنگ به عنوان تنها کشوری که در مقام «دفاع»، ایستادگی و مقاومت کرده و دشمنان متجاوز را تنبیه و پشیمان می‌کند از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که جهانیان تشنه دانستن راز موفقیت‌های ایران در این نبرد بزرگ و سرنوشت‌ساز هستند و برای این منظور، ظرفیت‌های فرهنگی نقش کلیدی دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)