• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۶۴۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۰۹
سیاسی » انتخابات
یادداشت؛

انتخابات ۱۱ اردیبهشت؛ تجلی همبستگی ملی و نماد اقتدار

هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵، هم‌زمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، در شرایطی برگزار می‌شود که بستر اجتماعی و سیاسی آن، این رویداد را به یکی از مهم‌ترین مولفه‌های سنجش انسجام ملی و اقتدار ملی در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.

«انتخابات ۱۱ اردیبهشت؛ تجلی همبستگی ملی و نماد اقتدار»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این انتخابات، نخستین رخداد رسمی و قابل سنجش کشور پس از دوره‌ای از فشار‌های بیرونی، به ویژه سه جنگ تحمیلی در سال ۱۴۰۴ است که همچنان ادامه دارد؛ تجاوز وحشیانه رژیم ترامپ و رژیم نتانیاهو که علاوه بر به شهادت رساندن امام شهیدان، فرماندهان ارشد نظامی و جمع زیادی از مردم بیگناه از جمله دانش آموزان مدرسه شجره طیبه در میناب، برخی زیرساخت‌ها در حوزه نفت و انرژی و بویژه زیرساخت‌های رسانه ملی را هدف قرار دادند.

 با این حال، جامعه ایرانی در برابر این شرایط، نه‌تنها دچار واگرایی نشد، بلکه به سطحی بی نظیر از اتحاد و همبستگی دست یافته است؛ همبستگی‌ که در حضور میدانی مردم در صحنه‌های مختلف و بازتعریف پیوند‌های اجتماعی به‌روشنی قابل مشاهده است.

در چنین فضایی، انتخابات پیش‌رو صرفاً یک فرآیند سیاسی نیست، بلکه فرصتی راهبردی برای تبدیل این «همبستگی اجتماعی» به یک کنش ملی معنادار است. مشارکت مردم در این انتخابات، امتداد طبیعی همان وحدت شکل‌گرفته در جامعه است؛ وحدتی که اکنون در قالب حضور در پای صندوق‌های رأی، می‌تواند به نمایش گذاشته شود.

از این منظر، انتخابات ۱۱ اردیبهشت را می‌توان «نماد اقتدار» دانست؛ صحنه‌ای که در آن، مردم با حضور یکپارچه خود، نوعی هم‌جهتی و هم‌راستایی ملی را به تصویر می‌کشند. این اقتدار، نه‌تنها در سطح سیاسی، بلکه در سطح اجتماعی و هویتی معنا پیدا می‌کند و بیانگر همگرایی جامعه در مسیر ثبات، پیشرفت و حفظ منافع ملی است.

ویژگی متمایز دیگر این انتخابات، پیوند آن با موج اخیر مشارکت‌های اجتماعی در کشور است. اجتماعات گسترده مردمی در یک ماه و نیم گذشته، نشان‌دهنده بازتولید و تقویت سرمایه اجتماعی بوده است. اکنون انتخابات، نخستین عرصه رسمی برای سنجش این سرمایه و تبدیل آن به مشارکت سیاسی سازمان‌یافته است؛ مشارکتی که می‌تواند شاخصی دقیق از میزان اعتماد عمومی و عمق انسجام اجتماعی ارائه دهد.

در بعد رسانه‌ای نیز، این انتخابات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تجربه‌های گذشته نشان داده است که رسانه‌های خارجی و جریان‌های معاند، انتخابات در ایران را به‌عنوان بستری برای روایت‌سازی هدفمند دنبال می‌کنند. در چنین شرایطی، حضور پرشور مردم، مؤثرترین پاسخ به این روایت سازی‌ها و عاملی تعیین‌کننده در تثبیت تصویر واقعی از ایران در افکار عمومی جهانی خواهد بود.

در این میان، نقش رسانه ملی، نقشی کلیدی و راهبردی است. با وجود محدودیت‌ها و آسیب‌های ناشی از حملات اخیر دشمن، سازمان صدا و سیما با رویکردی فعال و متعهدانه، علاوه بر اجرای برنامه‌های از پیش طراحی‌شده، بسته‌های فوق‌العاده و متناسب با شرایط روز را در دستور کار حوزه‌های پیام قرار داده است. تمرکز بر تقویت حس همبستگی و اتحاد ملی، تبیین اهمیت انتخابات در زندگی مردم و ایجاد بستر‌های اقناعی برای مشارکت حداکثری، از محور‌های اصلی این اقدامات است.

هم‌افزایی با نهاد‌های مسئول برگزاری انتخابات، از جمله ستاد انتخابات کشور و هیئت‌های نظارت، نیز نشان‌دهنده شکل‌گیری هماهنگی مؤثر برای برگزاری انتخاباتی سالم، رقابتی و پرشور است؛ انتخاباتی که به‌طور مستقیم با زندگی روزمره مردم در شهر‌ها و روستا‌ها پیوند دارد و از این حیث، واجد اهمیت مضاعف است.

انتخابات ۱۱ اردیبهشت را باید نقطه تلاقی «همبستگی اجتماعی» و «اراده ملی» دانست. اگر این انتخابات با مشارکت گسترده و آگاهانه برگزار شود، نه‌تنها به اهداف خود یعنی کمک به توسعه و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها دست خواهد یافت، بلکه به‌عنوان نماد عینی انسجام و اقتدار ملی، در حافظه تاریخی کشور ماندگار خواهد شد.

برمک بیات؛ دبیر ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)