• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۶۴۳۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۴
اجتماعی » جامعه و شهری

۷۰۰ مسجد پایتخت برای مدیریت بحران تجهیز شد

استاندار تهران از تجهیز ۷۰۰ مسجد در پایتخت برای شرایط بحرانی خبر داد و گفت: این مساجد به ژنراتور، پنل خورشیدی، مخازن آب و اقلام امدادی شامل چادر، پتو و تجهیزات آواربرداری مجهز و ۹۴ مسجد امکان پخت غذای گرم دارند.

استاندار تهران: ۷۰۰ مسجد پایتخت برای مدیریت بحران تجهیز شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد صادق معتمدیان با تأکید بر نقش بی‌بدیل ظرفیت‌های مردمی در مدیریت بحران اظهار داشت: هر جا به مردم مراجعه کردیم، توفیق پیدا کردیم. بر همین اساس، از ابتدای دولت چهاردهم با همفکری و حمایت رهبری، این موضوع در دستور کار وزارت کشور و استانداری‌ها قرار گرفت.

وی افزود: مأموریت ویژه‌ای به مرکز امور مساجد محول شد و با همکاری حاج آقای علی‌اکبری، مطالعات خوبی انجام گرفت. در ایام جنگ اخیر، با توجه به طرح آماده‌شده، ورود پیدا کردیم و از این ظرفیت برای مدیریت تهدیدات و آسیب‌ها استفاده شد.

معتمدیان با اشاره به اصل «تمهیدات حداکثری در برابر تهدیدات حداقلی» تصریح کرد: جلسات مشترکی تشکیل شد و بر اساس مدل و الگوی ارائه‌شده، ۷۰۰ مسجد در شهر تهران برای امداد، نجات، اسکان و تغذیه در شرایط بحرانی پیش‌بینی گردید و خوشبختانه در کمتر از یک ماه، این مساجد تجهیز شدند. برای تأمین برق اضطراری، موتوربرگ تهیه شده و با هماهنگی وزارت نیرو و مجموعه ساتوا، در حال نصب پنل‌های خورشیدی بر روی این مساجد هستیم. همچنین مخازن آب مورد نیاز نیز تأمین گردید.

استاندار تهران در ادامه به همکاری جمعیت هلال احمر اشاره کرد و گفت: با دستور آقای کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، در مناطق مختلف تهران مساجدی برای دپوی کالاهای مورد نیاز بحرانی انتخاب شدند. بسته‌های تغذیه‌ای مخصوص بحران، چادر، زیرانداز و پتو در این انبارها دپو شده است. همچنین در هر مسجد، گروه‌های ۵ تا ۱۰ نفره از مردم در حال آموزش هستند تا بتوانند پیش از تیم‌های اصلی، عملیات اولیه آواربرداری و امداد را انجام دهند. در بحران، ثانیه‌ها و دقایق اهمیت دارد.

وی با اشاره به تکمیل زیرساخت‌های امدادی افزود: با همکاری استانداری و اورژانس کشور، ۱۰۰ دستگاه موتورلانس به ناوگان اورژانس اضافه می‌شود و همچنین ۳۰ پایگاه امدادی و ۲۰ سوله بزرگ در مناطق مختلف با همکاری هلال احمر جمهوری اسلامی احداث خواهد شد که ظرف شش ماه آینده تکمیل می‌گردد. این زیرساخت‌ها چه در جنگ و چه در شرایط صلح و عادی به علت جمعیت بالای تهران ضروری است.

معتمدیان با تشریح نقش اجتماعی مساجد گفت: ائمه جماعت مساجد که بیشترین ارتباط عاطفی را با محلات دارند، افرادی که بر اثر جنگ یا آسیب‌های معیشتی بیکار شده‌اند یا در دهک‌های پایین جامعه قرار دارند، شناسایی می‌کنند. با همکاری استانداری، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی، کمک‌های موردی به این افراد آغاز شده است. همچنین خانواده‌های دارای معلول توسط بهزیستی تحت پوشش قرار می‌گیرند. خیرین نیز وارد عرصه شده‌اند و کمک می‌کنند.

استاندار تهران افزود: از مجموع ۷۰۰ مسجد، ۲۵۰ مسجد امکان پخت غذا دارند که ۹۴ تای آنها کاملاً مهیا هستند. این ۹۴ مسجد با کمیته امداد، ستاد عتبات و مجموعه‌های حمایتی ارتباط گرفته‌اند. اگر شرایط حاد پیش بیاید، آشپزخانه‌ها فعال می‌شوند و مواد اولیه توسط کمیته امداد، ستاد عتبات و استانداری تأمین خواهد شد.

وی همچنین گفت: ۹۰ درمانگاه، کلینیک و پلی‌کلینیک وابسته به مساجد فعال هستند. همچنین فعال در حوزه سلامت از جمله پزشکان بدون مرز و خیرین اعلام آمادگی کرده‌اند تا خدمات رایگان از جمله دارو، دندانپزشکی و درمان به افراد کم‌درآمد و آسیب‌پذیر در شرایط جنگی ارائه دهند. این یک زنجیره خدمت بسیار خوب است که بین دولت، نهادهای حمایتی، خیرین و مردم شکل گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)