• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۶۸۶۳۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۳:۴۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

توضیح درباره نام‌گذاری روزهای تنگه هرمز و شهادت رهبر انقلاب در تقویم

دبیر شورای فرهنگ عمومی، درباره موضوع ثبت روز ملی تنگه هرمز و روز شهادت رهبر انقلاب در تقویم رسمی کشور توضیح داد و گفت: مسیر نام‌گذاری روز‌های خاص در این تقویم، ساز و کار تعریف‌شده و مشخص دارد.

تنگه هرمز
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قادر آشنا، درباره اعلام خبر طرح ثبت «روز تنگه هرمز» در تقویم رسمی کشور از طرف یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تاکنون موضوعی در این‌باره با شورای فرهنگ عمومی مطرح نشده است، گفت: آنچه من نیز دیدم، فقط انتشار یک خبر بود و تا این لحظه، هیچ‌گونه گفت‌و‌گو در این‌باره با شورا انجام نشده و طرح رسمی ارائه نشده است.
 
او با شرح روند قانونی نام‌گذاری مناسبت‌های تقویمی در کشور، اظهار داشت: نام‌گذاری‌ها دارای یک فرایند مشخص است؛ به این صورت که ابتدا پیشنهاد در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی بررسی می‌شود، سپس در صورت تصویب اعضا به ستاد مرکزی شورا داده می‌شود و در ادامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رود و در نهایت، پس از تأیید نهایی، از طرف رئیس‌ جمهور ابلاغ می‌شود. این مسیر، روال معمول در نام‌گذاری‌های رسمی کشور است.
 
آشنا ادامه داد: پیشنهاد‌های نام‌گذاری می‌تواند از طرف شخص‌های حقیقی و حقوقی به همین شکل که توضیح دادم، ارائه شود. درباره موضوع نام‌گذاری یک روز برای «تنگه هرمز» نیز باید همین روند، گذرانده شود.
 
او با توجه به ورود مجلس شورای اسلامی به این موضوع، تصریح کرد: روشی که برای این نام‌گذاری مطرح شده است، با روال متعارف همخوانی ندارد و در چارچوب ساز و کار‌های موجود تعریف نشده است. اینکه پیش از این، چنین مسیری گذرانده شده است یا خیر، اطلاع دقیقی ندارم، اما روند معمول، همان است که اشاره کردم.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به پرسشی درباره ثبت روز نهم اسفند (روز آغاز جنگ تحمیلی سوم) به عنوان روز به شهادت رسیدن رهبر انقلاب در تقویم رسمی کشور، توضیح داد: این موضوع، نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان و با هماهنگی نهاد‌های مربوطه، از جمله دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری است. در چنین موضوع‌هایی با متولیان امر، مشورت و هماهنگی انجام می‌شود تا متناسب با شأن و جایگاه موضوع، تصمیم گرفته شود. این‌گونه موضوع‌ها پس از گذراندن مرحله‌های لازم، در تقویم رسمی کشور ثبت خواهد شد.
 
آشنا، همچنین درباره فعالیت‌های اخیر شورای فرهنگ عمومی، اظهار داشت: در روز‌های اخیر، شورا‌های فرهنگ عمومی در استان‌ها و شهرستان‌ها تلاش کرده‌اند با نقش اساسی امامان جمعه و همراهی مدیران اجرایی، در برگزاری تجمع‌ و فعالیت‌های مردمی نقش‌آفرینی داشته باشند. این کارها با هدف تقویت همبستگی اجتماعی و حضور در کنار مردم، انجام شده و شایسته قدردانی است.
 
او در پایان با توجه به برخی کارهای فرهنگی شورا در این دوران، گفت: در چارچوب وضع موجود، برنامه‌هایی متناسب با فضای کشور دنبال شده و از جمله، کارهایی مانند تولید و عرضه بسته‌های فرهنگی با مضمون‌های مربوط به همبستگی و اقتدار ملی در دستور کار قرار گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
دریادار ایرانی: می‌ترسیم آمریکایی‌ها از سلاح جدیدمان سکته کنند
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
اهدای جهیزیه به پنج زوج کم برخوردار در ورامین
وقوع سیلاب در محور کرج کندوان
رزمایش باشکوه جان ‌فدا برای ایران امام رضایی در کیش
شهادت جانباز ۷۰ درصد بروجردی «حاج احمد گودرزی»
خیزش گرد و خاک؛هوای اصفهان ۲ درجه گرمتر می‌شود
خانواده شهدای جنگ تحمیلی میزبان پرچم حرم رضوی
آغاز ساماندهی محله‌های پیرامونی حرم رضوی
هشدار سازمان ملل درباره وضع «شکننده» در جنوب لبنان
بیان دیدگاه‌های مردم چهارمحال و بختیاری در پیام همدلی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی
ادامه خدمت‌رسانی ایستگاه‌های صلواتی حج و زیارت در میلاد امام هشتم
پنجاه و نهمین قرار شبانه مردم استان تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)