• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۰۷۳۵
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۲:۵۲
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
وزیر جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه:

۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خرید گندم

وزیر جهاد کشاورزی، قیمت خرید گندم از کشاورزان را در سال زراعی جاری، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خرید گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای نوری قزلجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری از اقدامات این وزارت خانه در جنگ تحمیلی سوم و مدیریت بازار سخن گفت و به پرسش ها در این باره پاسخ دادو متن کامل این گفتگو به شرح زیر است. 

مقدمه مجری: در طول جنگ تحمیلی سوم که مصادف شد با ایام شب عید و ماه مبارک رمضان در بحث تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم چالش جدی متناسب با آن چه که به اقتضای جنگ اتفاق می افتد در سراسر کشوری به پهنای ایرانی اسلامی مشاهده نشد. این اتفاق مشابهش در جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق افتاد. نه فقط در تامین کالاهای اساسی که در مجموع خدماتی که دولت به مردم ارائه می کند چالش جدی در حوزه ارائه این خدمات بوجود نیامد و این اتفاق نیفتاد مگر به علت تلاش و زحماتی که دولتمردان ما کشیدند به ویژه در حوزه جهاد کشاورزی و افرادی که مأموریت داشتند در وزارت جهاد کشاورزی برای تامین کالاهای اساسی و این که نهایتا آب در دل مردم تکان نخورد برای تامین این کالاها و شرایط جنگی را از این لحاظ احساس نکنند که قدردان زحمات همه دولتمردان هستیم. 
آقای نوری ممنون زحمات شما و همکارانتان و همه دولتمردان در این ایام هستیم و از شما سپاسگزاریم.
نوری: قبل از هر صحبتی یاد شهدای عزیز و رهبر شهیدمان را گرامی می داریم که در این جنگ اخیر آسمانی شدند و خداقوت می گویم خدمت همه نیروهای مسلح به ویژه محضر مردم شریف و هوشمند ایران عزیزمان که انصافا خوب در صحنه حضور دارند و پای کار هستند. از زحمات صدا و سیما هم باید تشکر کنیم در انعکاس شرایطی که در جامعه بود. کار جمعی بود و خیلی از جامعه در این کار دخیل بودند که لازم می دانم  تشکری از این تریبون داشته باشم از همه افرادی که در این عرصه فعال بودند. از مجموعه همکاران در وزارت جهاد کشاورزی از سطح دهستان و بخش و شهرستان گرفته تا استان و سطح وزارتخانه که همه پای کار و فعال بودند. 
رؤسای سازمان های ما با نظارت آقایان استانداران که خیلی پای کار بودند و تلاش کردند و از همه مهمتر تولیدکنندگان عزیز، کشاورزان، دامداران و مرغداران، روستائیان و عشایر عزیز، همه فعالان این زنجیره از تامین کنندگان، توزیع کنندگان و اصناف که این کالاها را نهایتا به دست مردم می رساندند، همه دست به دست هم دادند و اتفاق خوبی را در کشور رقم زدند. 
هر آن چه که انجام دادیم به اتفاق همکاران انجام وظیفه بود. البته دولت چه در حوزه کالاهای اساسی و چه در حوزه های دیگر مثل بهداشت و درمان، حمل و نقل، انرژی، بحث پولی و بانکی پای کار بود و خدمات خوبی را ارائه کرد و خدا را شکر در کشور ما هیچ مشکلی در این حوزه های خدمات رسان در آن ایام سخت نداشتیم و کالاهای اساسی هم همینطور.
تأمين کالاهای اساسی با چند مولفه همزمان شده بودند. هم ماه مبارک رمضان و شب عید را داشتیم و هم اینکه در بحث تامین ارز برای کالاهای اساسی، اصلاحات ساختاری اساسی در این حوزه انجام داده بودیم. این ها خیلی مهم بودند. بعد مؤلفه دیگری هم به نام جنگ با این وسعت و شدت اضافه شد به این مولفه ها. طبیعتا کار را مقداری سخت می کرد اما براساس برنامه ریزی هایی که از قبل صورت گرفته بود و تمهیداتی که دولت داشت در جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی، در جلسه هیئت دولت مکرر و متعدد جلساتی برای چنین روزها تشکیل و پیش بینی های لازم شد. 
برای ما رهبر شهیدمان رهنمود اساسی داشتند، آن هم کار مضاعف بود در حوزه کالاهای اساسی. رهنمود بسیار کلیدی برای ما بود و خیلی کمک کرد تمهیدات را از قبل داشتیم و در همین ایام جنگ آقای رئیس جمهور سه بار در وزارت جهاد کشاورزی حضور یافتند. همینطور معاون اول و اختیارات خوبی را آقای پزشکیان به ما دادند و اختیارات خوبی هم در ماه های گذشته در شورای عالی امنیت ملی شهید بزرگوار آقای لاریجانی به ما داده بودند و پیش بینی های خوبی داشتند و راهنمایی ها و مجوزهای خوبی را هم به ما دادند. این ها دست به دست هم داد و تمهیداتی که صورت گرفته بود باعث شد این شرایط سخت را تقریبا بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذاریم و رد شویم تا امروز که خدا را شاکریم البته همه این ها اول عنایت خداوند متعال است و باید شکرگزارش باشیم و همچنین همراهی مردم.
این که مردم عرایض ما را عنایت فرمودند و این که خریدهای هیجانی در بازار نداشته باشیم، همه چیز تامین است و تامین خواهد شد و این را عنایت کردند و در مسیر هم ملاحظه فرمودند که همینطور هم بود. ما عین واقعیت ها را با مردم عزیز در جریان گذاشته بودیم و فرزندان جهادی شان در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی کار را تا این جا پیش بردند و روش های مختلفی هم در این تمهیدات به کار گرفته شد.
سعی کردیم کالای بیشتری را در کشور داشته باشیم. فعالان و بازرگانان بیشتری را وارد مجموعه کردیم و در حوزه بازرگانی محصولات کشاورزی، کالای بیشتری به کشور آمد. در بحث تولید، از پیش تمهیداتی اندیشیده شده بود که سعی کریم تولیداتمان وضعیت مطلوبی را پیدا کرد. به عنوان مثال در حوزه گوشت و مرغ، از ماه های گذشته تولید و ذخایرمان را بالا بردیم که اگر مشکلاتی پیش بیاید از آن ها استفاده کنیم که خدا را شکر تا به امروز هنوز استفاده نکردیم. 
اتفاقی نیفتاد که پیش بینی نکرده باشیم و بنابراین آمادگی کامل بود.
 
سوال: وضعیت ذخایر استراتژیک الان چطور است؟
نوری: تقریبا در هیچ مورد از ذخایر استراتژیک استفاده نکردیم چون روند تولید داخلی و تأمين کالا به شکلی بوده که نیازی به استفاده از ذخایر هم نبوده و در حال تقویت هم است و در سطح کشور هم توزیع شده و از وضعیت بسیار مطلوبی هم برخوردار است. 
 
سوال: در این شرایط جنگی بالاخره افزایش قیمت ها اتفاق می افتد و بحث نظارت بر بازار بسیار مهم است. الان روی بحث نظارت بر بازار چه میزان دقت می شود؟
نوری: در مورد قیمت ها باید نکته ای اساسی را عرض کنم. وقتی می گوییم گرانفروشی دارد اتفاق می افتد مسئولین مربوطه، وزارت جهاد کشاورزی، صمت، تعزیرات حکومتی مسئولیت داریم و باید وارد شویم و جلوی گرانفروشی را بگیریم. یک وقتی است که احساس می کنیم محصول گران است. این جا باید توجه ما به این باشد که آیا قیمت تمام شده آن محصول همین است که الان فروخته می شود یا بالاتر از آن گرانفروشی اتفاق می افتد.
به هرحال اتفاقاتی که در کشور در ماه های گذشته افتاد. بخشی تغییر نرخ ارز بود که این را به صورت کالابرگ دولت تصمیم گرفت و در منابع کالابرگ این را برای مردم جبران کرد افزایش ارز را، ولی موارد دیگری هم هستند که روی قیمت ها تاثیر می گذارند افزایش دستمزد، افزایش کرایه های حمل و نقل، مالیات بر ارزش افزوده، تغییر پایه عدد از یک به چهار در حقوق گمرکی و ورودی و نرخ ارز پایه برای محاسبات؛ همه این ها روی قیمت های تمام شده تاثیر دارد.
قیمت های جهانی که بخشی از آن ها متاثر از همین جنگ است و ما به طور مشخص از یک و نیم تا حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت در برخی کالاهای جهانی را داریم که بالاترین آن برای روغن است که ما هم بیشترین واردکننده هستیم. طبیعتا این ها اثر می گذارند روی قیمت ها و حتما هم جامعه این انتظار را ندارد که تولیدکننده ما متضرر شود. دامدار، کشاورز و مرغدار ما حتما باید تولیدش، توجیه اقتصادی داشته باشد و بتواند به تولید ادامه دهد. مثلا در ماه های گذشته قیمت مرغ و تخم مرغ از قیمت تعادلی که محاسبه شده بعضا خیلی پایین تر بود و به سختی دوام آوردند. به مرغداران از روش های مختلف کمک کردیم که بتوانند این زنجیره تولید را حفظ کنند و دام های مولد و پرندگان مولد حذف نشوند و تولید بتواند ادامه یابد.
بنابراین حتما محصولات باید به قیمت اقتصادی فروخته شود و حتما هم اگر جایی گرانفروشی است باید جلوی آن را بگیریم و اجازه گرانفروشی ندهیم ولی الان درباره کالاهای اساسی آخرین قیمت هایی که امروز مرور کردم تنند توقریبا می توانیم بگوییم کالایی نیست که از قیمت تعادلی و متعارفی که محاسبه شده بالاتر باشد و البته به آن ها نزدیک هم شدند و در شرایط فعلی تولیدکنندگان هم نسبتا در وضعیت مناسبی قرار دارند چون قیمت ها نزدیک شده و می توالیدشان را ادامه دهند.
 
سوال: در راستای تنظیم بازار صادرات، برخی محصولات را ممنوع کردید. به ویژه در شرایط جنگ وضعیت صادرات به طور کلی چطور است و این ممنوعیت چقدر تاثیر داشته است؟
نوری: به طور ناگهانی مورد حمله قرار گرفته بودیم و باید در آن لحظه تصمیماتی را می گرفتیم ولی این تصمیم ما در مورد برخی محصولات حتی دو ساعت هم دوام نیاورد و الان بالای نود و نه درصد محصولاتی که صادر می شدند صادراتشان آزاد است و اعمال ممنوعیت هایی هم که صورت گرفت کاملا در چارچوب برنامه اعلامی یک سال قبل بود که برای اتاق بازرگانی و تجار اعلام کرده بودیم و اگر ممنوعیت هایی هم در ماه های گذشته اعمال شد دقیقا در چارچوب پیش بینی های سال قبل بود. البته این ها را چون مختار بودیم اعمال کنیم یا نه، اعمال کردیم به خاطر شرایط جنگی ولی خیلی محدود بود و لطمه چندانی به صادرات نزد و بعضی از این محصولات، چون تصمیم کلی بر این بود که ممنوعیت کلی داشته باشیم همان جا گفتیم که استثنائات را بلافاصله اعلام می کنیم و خیلی از این ها دو ساعت بعد آزاد شد و روند صادرات هم ادامه یافت.
 
سوال: الان شرایط صادرات با قبل از جنگ تغییری کرده است؟
نوری: در مورد محصولات کشاورزی، اعدادش دقیق درنیامده ولی آن چه روزانه با آن ها سروکار داریم برخی از بازارهایمان هرچند کوچک هستند ولی در این جنگ از دست ما رفتند. شاید از آن لحاظ یک مقدار کاهش داشته باشیم که تلاش می کنیم در بحث دیپلماسی کشاورزی این را به شدت دنبال  کنیم که محصولات تولیدی مازاد بر نیاز مصرف کشورمان حتما بتوانند صادر شوند.
 
سوال: بحث خرید تضمینی گندم را هم اشاره بفرمائید که با چه شرایطی دارد انجام می شود و آیا افزایش قیمت هم داشتیم؟
نوری: امسال گندم با جایزه خریدی که در نظر گرفته شده، متوسط ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کنیم. حدود ۱۲۰ هزار تن در این روز‌های اخیر خریداری شده است. آن عدد ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی پرداخت خواهد شد به کشاورزان. پیش بینی تولیدمان در حدود ۱۳ و نیم تا ۱۴ میلیون تن است، چون در بعضی‌ها به سطح سبز و رشد نرسیدند که برآورد شود و پیش بینی خرید بین ۹ و نیم تا ۱۰ میلیون تن است.
 
سوال: سفر به ترکیه و قرقیزستان داشتید، در بحث دیپلماسی کشاورزی، چطور بود؟
نوری: در بحث حوزه دیپلماسی اولا مکاتباتی با «فائو» سازمان خوار و بار و کشاورزی جهان داشتیم در باره حمله به حوزه غذا و امنیت غذایی. دیروز نشست وبیناری بود، گوشه‌ای از ابعاد خسارت‌ها و اتفاقاتی که در حوزه امنیت غذایی از قبل این جنگ تحمیلی اتفاق افتاده را مطرح کردم. بعضی کشور‌های همسایه نکات انتقادی داشتند به این موضوع که من پاسخ‌های لازم را دادم. 
یکی دیگر از این اتفاقات شرکت در اجلاس وزرای کشاورزی شانگهای در قرقیزستان بود که آن جا هم در آن جمع شرکت کردیم و مسائل فنی را دنبال می‌کردیم و به این جنگ و تجاوز و اتفاقاتی که افتاده در کشور و درحوزه امنیت غذایی در جلسه اشاره کردیم و بیانیه هم یک پاراگراف مهم محکومیت این اقدامات بود و لزوم پایدار آن‌ها که در بیانیه پایانی اجلاس آمد و دیدار‌هایی هم با کشور‌های مختلف، نمایندگان شان و مسئولین قرقیزستان و در مسیر با مسئولین ترکیه و وزیر کشاورزی آن جا داشتیم. سال گذشته در ترکیه جلسه‌ مفصلی داشتیم با حضور ۴۵۰ نفر از بازرگانان دو طرف که بعد از جلسه تحرک خوبی درباره مراودات کشاورزی پیدا کرد و به بالای ۳ میلیارد دلار رسید و متوجه شدیم دو کشور ظرفیت‌های خوبی دارند و فعال سازی آن‌ها یکی از برنامه‌های مان بود و استفاده از ظرفیت‌های کشور ترکیه که آن‌ها هم بسیار استقبال کردند.
در حاشیه این دیپلماسی کشاورزی، موضوعاتی در ارتباط با جنگ داشت که لازم می‌دانم به آن‌ها اشاره کنم. اولا چون ورودمان زمینی بود در مرز ترکیه مسئولین محلی آن جا نکته مهمی مطرح کردند. گفتند به خاطر علاقه و دوستی که با مردم ایران داریم، اینجا تمهیداتی را فراهم کردیم و احتمالا جنگ شده و تعدادی از مردم بیایند به سمت ترکیه. نکته جالب این بود که نه تنها از ایران کسی بیرون نیامد بلکه ایرانیان خارج از کشور بودند که از این طرف می‌خواستند وارد کشور شوند و حیرت زده بودند.
نکته دیگر، چون با مردم آن جا برنامه‌هایی بود که ارتباط گرفتیم در این سفر. در کشور‌های مختلف مردم آن جا می‌گفتند پیروزی با ماست.‌ نمی‌گفتند با شماست. این قدر احساس نزدیکی می‌کنند کشور‌های همسایه و دوست. مردم این کشورها از مردم ایران خیلی با تکریم و بزرگی یاد می‌کردند و می‌گفتند پیروزی با ماست. نگاه مسئولین هم غالبا این جوری بود. در بعضی مسئولین کشور‌های خارجی، پایین‌ترین سطحش این بود که می‌گفتند آمریکا به اهدافش نرسید و ایران مقاومت خوبی کرد و این هم مترادف همان پیروزی است و در اذهان عمومی چه مسئولین و چه مردم ایران در نقطه اوجی از اقتدار و عظمت و شکوه و پیروزی قرار دارد و همه به آن غبطه می‌خوردند و تبریک می‌گفتند.
 
سوال: در ایام جنگ، همکاران شما در وزارت جهاد کشاورزی چقدر آسیب دیدند، شهید هم داشتید؟
نوری: ۱۱ نفر از کارمندان وزارت جهاد کشاورزی در این جنگ شهید شدند. حدود ۶۵ نفر از کشاورزان و بهره برداران در محل‌های تولیدشان، در مزارع کشاورزی، در گاوداری و در مزارع پرورش میگو و در جا‌های مختلف به شهادت رسیدند و خسارت‌هایی وارد شد ولی خدا را شکر امنیت غذایی کشور ما، ساختارش آن چنان قوی و مقاوم است که این نوع خسارت‌ها نمی‌تواند لطمه‌ای به آن وارد کند.
امروز در وزارت جهاد کشاورزی مراسمی برای گرامیداشت یاد رهبر شهیدمان و شهدای این جنگ به ویژه شهدای همکارمان و شهدای بخش کشاورزی منعقد بود که با استقبال خیلی پرشور همکاران مان در آن جا برگزار شد. 
 
سوال: این‌ها پیگیری حقوقی می‌شود که این‌ها جنایت جنگی است؟ 
نوری: به خاطر این مکاتباتمان را با فائو دو مورد داشتیم و باز ادامه می‌دهیم و نماینده دائم و سفیرمان آن جا محکم پیگیری می‌کند که بتوانیم بیانیه‌ها و نکات خوبی بگیریم.
 
سوال: در تولید بخشی است که به خاطر جنگ متوقف شده باشد؟
نوری: در بحث امنیت غذایی تولیدی نداریم که به خاطر جنگ متوقف شده باشد. در بعضی جا‌ها تاثیرپذیری جزئی داشته و نگرانی از انرژی و این‌ها در بحث تولید مرغ گوشتی شاید تاثیرات جزئی داشته باشد که آن هم پیش بینی شده و مشکلی نخواهد بود. خیلی جزئی بوده این تاثیرپذیری‌ها، نه این که اصلا نبوده است. به هر حال آسیب دیدن زیرساخت‌ها و بعضی صنایع آسیب دیدند که برخی از آنها پیش نیاز تولیدات ماست یا بسته بندی محصولات ما هستند. این‌ها طبیعتا آثار قهری خواهند داشت.
 
سوال: راجع به اصلاحاتی که اتفاق افتاد و انتقال ارز ترجیحی به انتهای زنجیره، بحث کالابرگ، چه میزان اثر مثبت و یا منفی روی بازار و کالای اساسی ما داشت؟
نوری: در سخت‌ترین شرایط اتفاق افتاد. می‌توانیم بگوییم سخت‌ترین شرایط بود. هر چه آثار منفی بود باید نشان می‌داد. تنها اثر منفی که به ظاهر دیده می‌شود افزایش سطح قیمت‌ها است. مبنا از ۲۸ و ۵۰۰ آمد روی نزدیک ۱۳۰ وخورده‌ای که این افزایش قیمت داشت که دولت در قالب کالابرگ سعی کرد جبران کند. به غیر از آن، همه آثارش مثبت بود. همین که در شرایط جنگ ورود و ترخیص کالا، تأمين ارز مورد نیاز آن‌ها و حمل کالا، بهتر از شرایط قبل از جنگ و صلح و زمان ارز ترجیحی بود نشان می‌دهد چقدر آثار مثبت خوبی داشت و بسیار کمک کرد در شرایط فعلی کشور که ما بتوانیم از ذخایرمان استفاده نکردیم و روند تولید و تامین کالا در کشور به خوبی صورت می‌گیرد. یکی از بانیان این بحث و تاثیرگذار‌ها همین آزادسازی بود. هم تولید داخل انگیزه و رونق خوبی پیدا کرده و هم این که بخشی که نیاز به واردات بود، به راحتی ارز آن‌ها تامین می‌شود و تجارت روان رقابتی الان ایجاد شده و خیلی از محدودیت‌ها هم برداشته شده است. 
 
سوال: در تأمین نهاده‌های دامی چالشی نداریم؟ 
نوری: هیچ مشکلی نداریم. یکی از آثار مهم این، بیشترین این ارز برای این نهاده‌های دامی بود که برای نهاده‌های دامی همه تولیدکنندگان شاهد هستند که در ماه‌های گذشته برگردیم ۵-۶ ماه قبل. روزانه دنبال یک ۱۰۰ هزار تن، ۵۰ هزار تن کالا می‌گشتیم در بازارگاه که عرضه شود و تولیدکنندگان آن را بخرند. چون در فضای مجازی هم درجریانند، الان مراجعه کنند، شاید بالای یک میلیون و دویست و سیصد هزار تن نهاده دامی آن جا آماده فروش است. محلی که برای فروش است عرض می‌کنم. 
 
سوال: عده‌ای در فضای مجازی می‌گفتند به خاطر شرایطی که آمریکایی‌ها اسمش را گذاشتند محاصره دریایی و واردات نهاده‌های دامی ممکن است به چالش بخورد و در ادامه ماه‌های آینده افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ و گوشت خواهیم داشت؟ 
نوری: از نظر تأمین چالشی نداریم ولی قیمت تمام شده این‌ها چرا تاثیرپذیرست؟ از آثار جنگ، قیمت‌های جهانی و هزینه‌های حمل کشتی‌ها و بیمه‌ها افزایش یافته و همه می‌نشیند روی قیمت‌ها و مواردی که در بحث قبلی اشاره کردم که غیر از جنگ بودند، مربوط به موضوعات داخلی. 
 
سوال: در تأمين مشکلی نداریم؟ 
نوری: نه در تأمین مشکلی نداریم و در بحث محاصره دریایی کشور ما وسیع است و همسایگان متعددی داریم و مبادی ورودی ما متنوع است و این هم جزو مواردی است که از ماه‌ها قبل تمهیدات آن اندیشیده شده و امیدواریم تاثیری برای امنیت غذایی کشور نداشته باشد. البته این نکته را یادآور می شوم که ما بدترین شکل را در نظر می‌گیریم. چون دشمنان ما چیزی را رعایت نمی‌کنند. در حالی که طبق کنوانسیون وین ماده ۵۵ و ۵۴ و ماده ۵۴ پروتکل الحاقی آن ایجاد قحطی، مانع شدن از رسیدن و جابه جایی غذا و کمک نکردن حتی برای تأمين غذا و دارو، ممنوع است و جزو جنایت‌های جنگی است و قطعنامه‌های متعددی سازمان ملل بیرون داده و مصوب کرده که غذا و دارو جزو موضوعات تحریمی نیستند و در جنگ نباید تحت تأثیر قرار گیرند. این مقررات هم است ولی بدترین شرایط را می‌سنجیم و همه پیش بینی‌ها و تمهیدات هم انجام گرفته. نمی‌گویم اصلا تأثیرگذار نیست، حتما تاثیر را خواهد داشت ولی نه به اندازه ای که کشور و امنیت غذایی ما را به چالش بکشد. شاید بیشترین تاثیرات به علت این که هزینه‌های تمام شده افزایش پیدا می‌کند روی قیمت‌ها خواهد داشت ولی روی امنیت غذایی و دسترسی غذا نمی‌تواند مشکلی برای کشور درست کنند.
 
سوال: تاب آوری اقتصادی کشور در این شرایط به ویژه در حوزه کشاورزی چقدر است؟ 
نوری: حدود ۸۵ درصد تولید و امنیت غذایی ما حاصل زحمت کشاورزان عزیز و تولیدکنندگان داخلی است در حوزه‌های مختلف و زیربخش‌های مختلف بخش کشاورزی. بنابراین امنیت غذایی ما ساختارش و تاب آوری بالایی دارد ولی به هر حال آن بخش ۱۵ درصدی نیاز به واردات است و این بخش هم به نوعی به مراودات بین المللی وابسته است. در دنیای امروز یک کشور نمی‌تواند بگوید من خودم دست تنهام، حتما نیاز به مراودات و تعاملات دارد. بخشی از این‌ها می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد ولی بخش عمده امنیت غذایی، چون وابسته به تولید داخل است، خیلی تاثیرپذیری از این اتفاقات را نخواهد داشت و شاید تاب آوری خوبی را در مقایسه با بقیه بخش‌ها با زحمت کشاورزان و تولیدکنندگان عزیز می‌تواند داشته باشد. 
 
سوال: در مجموع اگر این جنگ ادامه پیدا کند، برای ادامه شرایط جنگی و اگر خاتمه پیدا کند برای دوره پس از جنگ در حوزه کشاورزی چه برنامه ریزی‌هایی تدوین شده است؟
نوری: برنامه‌های سه ماهه را تدوین کردیم. برنامه شش ماهه هم تدوین کردیم، چه برای شرایط جنگ و چه برای شرایط آتش بس و چه برای شرایط صلح و همه سناریو‌ها را چیده ایم و برنامه مان کارشناسی و تدوین شده است. به نوعی صحبت‌های شما به این برمی گردد که جنگ باشد یا نباشد. این را ما تصمیم نمی‌گیریم. من به عنوان مسئول این را منعکس می‌کنم و موارد را می‌نویسم ولی قطعا مطابق قانون اساسی تصمیم در حیطه رهبری و شورای عالی امنیت ملی است، ما نظرات مان را می‌گوییم. طبق قانون اساسی تصمیم در جای مشخصی گرفته می‌شود که محور اتحاد و اتفاق ما هم است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)