• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۳۹۱۹
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۵
آذربایجان غربی » اقتصادی

۴۲ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر حبوبات کشت می‌رود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، از اجرای طرح توسعه کشت حبوبات دیم در سطح ۴۲ هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و این اقدام در راستای تحقق امنیت غذایی پایدار انجام می شود.

۴۲ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر حبوبات کشت می‌رود

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیمای آذربایجان غربی؛محمد رضا اصغری با تاکید بر اهمیت حبوبات در زنجیره تأمین غذای جامعه و نقش حیاتی آن در تناوب زراعی اراضی دیم، به جایگاه برجسته استان در تولید حبوبات اشاره کرد و گفت: آذربایجان‌غربی در حال حاضر رتبه سوم کشور را در تولید نخود به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ های اخیر، بر ضرورت بازنگری در زمان‌ بندی کشت‌ها تأکید کرد و افزود: انتقال تاریخ کشت از فصل بهاره به پاییزه و اتخاذ روش‌های انتظاری، فرصتی مغتنم برای بهره‌برداری حداکثری از بارش‌ های فصلی و بهبود راندمان تولید است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشاورزان را به استفاده از ارقام جدید و پربازده نخود دیم پاییزه شامل ارقام آنا، زرین، برکت، آتا، سعید، آروم ۱ و ۲ و ارقام عدس دیم سنا و بیله‌سوار فراخواند و این ارقام را ضامن افزایش عملکرد و سودآوری در مزارع دانست.

اصغری، مدرن‌سازی فرآیندهای تولید را از اولویت‌های سازمان عنوان کرد و توسعه مکانیزاسیون در مزارع حبوبات را راهکاری اساسی برای کاهش هزینه‌های تولید، بهینه‌سازی روش‌های کشت و ارتقاء بهره‌وری معرفی کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم استفاده از ادوات نوین مانند خاک ورزهای مرکب، کاشت مکانیزه و همچنین مبارزه مکانیزه با علف‌های هرز و برداشت محصول تأکید کرد.

وی همچنین به لزوم تغذیه علمی مزارع اشاره کرد و افزود: تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، به‌ویژه از طریق کودهای فسفاته و ازته، طبق توصیه‌های مرکز تحقیقات کشاورزی استان، از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولید حبوبات محسوب می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: از مجموع سطح زیر کشت حبوبات در سال زراعی جاری، هزار و ۴۴۱هکتار نخود پاییزه،۱۳ هزار و ۵۶۴ هکتار نخود و عدس دیم به روش انتظاری و مابقی به صورت بهاره کشت شده است که این میزان، معادل ۸۱ درصد از برنامه ابلاغی مطابق با الگوی کشت مصوب است.

تداوم مبارزه با آفت سن مادری در بیش از ۴۳ هزار هکتار از مزارع غلات آذربایجان‌غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از اجرای عملیات گسترده مبارزه با آفت سن مادر در سطح بیش از ۴۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان خبر داد و اعلام کرد این روند با جدیت ادامه دارد.

اصغری با تاکید بر اهمیت زمان‌بندی دقیق در اجرای عملیات دفع آفات، خاطرنشان کرد: هر سن مادر در شرایط مطلوب قادر به تخم‌ریزی تا ۸۰ عدد تخم است و در صورت عدم کنترل به موقع، تبدیل این تخم‌ها به پوره منجر به افزایش جمعیت سن در نسل جدید و خسارت فراوان به مزارع غلات خواهد شد، بهترین زمان برای کنترل مؤثر این آفت، مرحله پیش از تخم‌ریزی سن مادر است.

وی در تشریح معیارهای مبارزه با سن مادر در مزارع غلات، اظهار داشت: در مزارع آبی، مشاهده حداقل ۲ عدد سن در هر متر مربع و در مزارع دیم، مشاهده ۰.۳ سن در هر متر مربع (معادل ۳ سن در ۱۰ متر مربع) به عنوان شاخص، انجام عملیات سمپاشی علیه سن مادر را ضروری می‌سازد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از کشاورزان منطقه درخواست کرد تا اهمیت مبارزه با آفت سن مادر را جدی گرفته و با پایش مستمر مزارع، حضور فعال در دوره‌های آموزشی و بهره‌گیری از برنامه‌های ترویجی، نقش خود را در تولید محصولات سالم و عاری از آفات ایفا کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)