• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۴۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۸
اجتماعی » تعاون و اشتغال

مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی ۱۵ اردیبهشت آغاز می‌شود

معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارائه چند سناریو به دولت برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت: با توجه به تعهد دولت در مصوبه «تضمین امنیت غذایی»، احتمال افزایش مبلغ کالابرگ وجود دارد و در صورت تصویب، این افزایش ممکن است از اردیبهشت یا خرداد اعمال شود.

مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی ۱۵ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یعقوب اندایش در گفت‌و‌گو با شبکه خبر درباره وضع اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و احتمال افزایش اعتبار آن اظهار کرد: تصمیم نهایی درباره میزان افزایش اعتبار کالابرگ به دولت و اوضاع بودجه‌ای بستگی دارد. با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت‌های بودجه‌ای، دولت باید تعیین کند که این افزایش به چه شکل انجام شود.

وی افزود: منطق اصلی طرح این بود که ارز ترجیحی به واردکنندگان اختصاص داده نشود و در عوض، یارانه آن در انتهای زنجیره به مردم پرداخت شود. این روند اکنون اجرا شده، اما طبق ماده ۳ مصوبه «تضمین امنیت غذایی»، دولت متعهد شده است که با توجه به میزان تورم اقلام سبد غذایی، اعتبار کالابرگ را به‌صورت دوره‌ای افزایش دهد.
 
جزئیات سناریو‌های پیشنهادی کالابرگ
 
اندایش اعلام کرد: وزارت رفاه بر همین اساس سناریو‌های مختلفی را محاسبه و به دولت ارائه کرده است. این سناریو‌ها بر اساس افزایش قیمت سبد غذایی و میزان کالری مورد نیاز هر فرد تدوین شده‌اند. در یکی از این سناریو‌ها سبدی شامل حدود ۲ هزار و ۳۸۶ کیلوکالری در روز برای هر فرد در نظر گرفته شده که اقلامی مانند مرغ، تخم‌مرغ، گوشت، نان، روغن، حبوبات، میوه و سبزیجات را شامل می‌شود.
 
به گفته وی، سناریوی دیگر بر مبنای ۱۱ قلم کالای اساسی موجود در طرح کالابرگ طراحی شده که بسیاری از آنها به‌طور مستقیم از تغییرات نرخ ارز تأثیر گرفته‌اند. همچنین در سناریوی سوم، افزایش نرخ ارز تخصیصی به کالا‌های اساسی از زمان آغاز طرح در دی‌ماه تا امروز مبنا قرار گرفته است.
 
معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زمان احتمالی اعمال افزایش اعتبار کالابرگ تاکید کرد: اگر این پیشنهاد‌ها به تصویب برسد، امیدواریم افزایش اعتبار از نوبت شارژ جدید در ۱۵ اردیبهشت اعمال شود؛ در غیر این صورت احتمالاً در خرداد اجرا خواهد شد و در صورت تأخیر، مابه‌التفاوت ماه‌های ابتدایی سال به حساب مشمولان اضافه می‌شود.
 
طرح یسنا امسال ادامه می‌یابد
 
وی با اشاره به روند اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی افزود: از ۱۷ دی‌ماه که مرحله جدید این طرح آغاز شد تاکنون چهار نوبت اعتبار پرداخت شده و حتی در دوره جنگ نیز پرداخت‌ها به‌موقع انجام شده است. افرادی که از اعتبار دی، بهمن و اسفند استفاده نکرده‌اند تا ۱۴ اردیبهشت فرصت دارند از آن بهره‌مند شوند و اعتبار فروردین نیز تا پایان اردیبهشت قابل استفاده است.
 
اندایش خاطر نشان کرد: علاوه بر کالابرگ، پرداخت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد. طرح «یسنا» برای حمایت از مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال و همچنین برنامه تغذیه مضاعف برای کودکان زیر پنج سال نیز امسال ادامه خواهد یافت و منابع آن در بودجه پیش‌بینی شده است.
 
وی اضافه کرد: محدودیتی برای استفاده همزمان از این طرح‌ها وجود ندارد و خانوار‌ها می‌توانند از اعتبار‌های مختلف خود استفاده کنند، حتی اگر لازم باشد خرید‌ها در چند مرحله انجام شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
دریادار ایرانی: می‌ترسیم آمریکایی‌ها از سلاح جدیدمان سکته کنند
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
اهدای جهیزیه به پنج زوج کم برخوردار در ورامین
وقوع سیلاب در محور کرج کندوان
رزمایش باشکوه جان ‌فدا برای ایران امام رضایی در کیش
شهادت جانباز ۷۰ درصد بروجردی «حاج احمد گودرزی»
خیزش گرد و خاک؛هوای اصفهان ۲ درجه گرمتر می‌شود
خانواده شهدای جنگ تحمیلی میزبان پرچم حرم رضوی
آغاز ساماندهی محله‌های پیرامونی حرم رضوی
هشدار سازمان ملل درباره وضع «شکننده» در جنوب لبنان
بیان دیدگاه‌های مردم چهارمحال و بختیاری در پیام همدلی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی
ادامه خدمت‌رسانی ایستگاه‌های صلواتی حج و زیارت در میلاد امام هشتم
پنجاه و نهمین قرار شبانه مردم استان تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)