• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۵۱۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۸:۰۰
اقتصادی » آب و انرژی

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی، راهکار کلیدی رفع ناترازی برق

رئیس گروه توسعه نیروگاه‌ها در صنایع ساتبا با تاکید بر نقش کلیدی صنایع در مصرف برق کشور، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی را یکی از مهم‌ترین راهکار‌های رفع ناترازی برق بیان کرد.

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی، راهکار کلیدی رفع ناترازی برق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «علی قاسمی‌نژاد» با اشاره به جایگاه راهبردی توسعه انرژی‌های خورشیدی در کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از یک‌سوم برق کشور در بخش صنایع مصرف می‌شود و بیش از ۷۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی سهم قابل توجهی در این مصرف دارند، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در این بخش می‌تواند نقش موثری در تحقق توسعه پایدار، رفع ناترازی برق و بهبود شرایط اقتصادی کشور ایفا کند.

وی با اشاره به مشوق‌ها و سیاست‌های حمایتی دولت برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در صنایع افزود: با توجه به اعمال محدودیت‌های تامین برق در سال‌های اخیر، به‌ویژه در بخش صنعت، وزارت نیرو مشوق‌هایی را در نظر گرفته است که مهم‌ترین آن، معافیت از مدیریت بار و خاموشی برای صنایعی است که نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند. بر این اساس، صنایع می‌توانند متناسب با تعداد شیفت کاری خود (۴۰، ۶۰ و ۸۰ درصد) ظرفیت نیروگاهی احداث کرده و از محدودیت‌های برقی معاف شوند.

رئیس گروه توسعه نیروگاه‌ها در صنایع و شهرک‌های خورشیدی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) تصریح کرد: صنایع همچنین می‌توانند برق تولیدی خود را در چهار ماه گرم سال (خرداد تا شهریور) برای تامین نیاز خود یا به‌صورت تهاتر استفاده کنند و در هشت ماه باقی‌مانده، آن را در تالار سبز بورس انرژی به فروش برسانند که این موضوع نقش مهمی در بازگشت سرمایه و تأمین منابع مالی آنها دارد.

وی درباره نقش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این مسیر گفت: توسعه زیرساخت‌های انرژی در شهرک‌های صنعتی نیازمند همکاری نزدیک میان ساتبا و این سازمان است و اقدامات اجرایی در این حوزه از طریق تعامل، هماهنگی و اطلاع‌رسانی گسترده به واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌ها انجام می‌شود.

رئیس گروه توسعه نیروگاه‌ها در صنایع ساتبا درباره بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی بیان کرد: در روش خرید تضمینی برق، بازگشت سرمایه معمولا کمتر از چهار سال است و در صورت استفاده از ظرفیت‌های بازار سبز بورس انرژی، این بازه حتی می‌تواند به کمتر از سه سال کاهش یابد. علاوه بر این، یکی از مهم‌ترین مزایای احداث نیروگاه برای صنایع، جلوگیری از زیان ناشی از خاموشی و تداوم تولید است.

وی در خصوص مدل‌های تامین مالی افزود: با وجود چالش‌هایی مانند نوسانات ارزی و وابستگی بخشی از تجهیزات به واردات، در صورت ثبات اقتصادی، جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه برای صنایع افزایش خواهد یافت.

قاسمی‌نژاد در ادامه به مقایسه نیروگاه‌های انفرادی و تجمیعی پرداخت و گفت: نیروگاه‌های انفرادی به دلیل استفاده از زیرساخت موجود، اتصال سریع‌تر به شبکه و هزینه کمتر، برای صنایع مناسب‌تر هستند؛ در حالی که نیروگاه‌های تجمیعی با وجود مزایایی در بهره‌برداری و نگهداری، نیازمند سرمایه‌گذاری و زمان بیشتری برای اتصال به شبکه هستند.

وی با اشاره به مزایای رقابتی انرژی‌های تجدیدپذیر برای صنایع صادرات‌محور اظهار کرد: این صنایع با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی و دریافت معافیت از خاموشی می‌توانند تولید پایدار خود را حفظ کرده و حضور مؤثرتری در بازار‌های بین‌المللی داشته باشند.

رئیس گروه توسعه نیروگاه‌ها در صنایع ساتبا گفت: استفاده از انرژی‌های پاک می‌تواند به دریافت گواهی‌های زیست‌محیطی بین‌المللی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک کرده و در نهایت مسیر صادرات محصولات صنعتی را هموارتر کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)