• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۶۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۳:۱۲
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ نماد صلابت فرهنگی ایران

مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه رسانه، آتش‌بس ناپایدار را ادامه و فرایندی از جنگ دانست و برگزاری نمایشگاه کتاب در این دوران را نمادی از صلابت روانی کشور و بی‌اعتنایی به رجزخوانی‌های دشمن خواند.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران نماد صلابت فرهنگی ایران/***

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی کنگاوری ملاحاجلو، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه رسانه، گفت: آتش‌بس فعلی در حقیقت ادامه «جنگ رمضان» است و فرایندی از جنگ محسوب می‌شود؛ چون دشمن پیوسته در حال طراحی نقشه برای وحشی‌گری علیه ما است. بنده معتقدم که تاب‌آوری فرهنگی، همان فرهنگ تاب‌آوری است. به نظر من، عادی‌سازی زندگی در این دوره با کارهایی مانند برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، افزون‌ بر اینکه نشانی از قابلیت‌ها و فرهنگ تاب‌آوری است، خود، ابزاری برای مقابله با دشمن به‌شمار می‌آید. امروز در نظریه‌ها و نگرش‌های نوین زندگی، همه ابعاد و شاخص‌های آن مانند موضوع‌ اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در فضای تقابل به‌مثابه ابزاری جنگی و گونه‌ای اسلحه عمل می‌کنند. به زبان ساده‌تر، دشمن در حوزه جنگ نرم، ترکیبی و شناختی، شاخص‌های فرهنگی را نیز در برابر ما همچون اسلحه‌ای در دست گرفته است.

وی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در چنین دورانی، پیام و نمادی از مؤلفه‌های قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه جنگ شناختی، نمادی از اقتدار روانی کشور و شهروندان و بی‌محلی به رجزخوانی‌های دشمن است. این اقدام، نشانه‌هایی از صلابت روانی و عادی‌بودن حیات اجتماعی ما در برابر تلاش دشمن برای جا انداختن توجیه غیر منطقی نبود ثبات و پایداری ملی با بهره‌گیری از رسانه‌های کذاب (دروغگو) و عملیات روانی است.

غلبه ابزار نرم بر ابزار سخت در جنگ‌های اخیر

کنگاوری ملاحاجلو درباره کتاب‌های پیشنهادی برای آگاهی‌بخشی به مردم ایران در این برهه، گفت: امروز ابزار و روش‌های جنگ نرم و عملیات روانی بر ابزار سخت برتری یافته است؛ موضوعی که در جنگ‌های اخیر به‌روشنی آشکار شد. برای نمونه، دشمن در «جنگ دوازده روزه» به امید واهی کشاندن مردم به صحنه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، راه جنگ نرم از درون و در «جنگ رمضان» نیز به امید اثرهای روانی، تضعیف روحیه و فروپاشی ناشی از حذف رهبران، دست به اقدام زد. هر دو پدیده، نشان‌دهنده اهمیت جنگ نرم، جنگ شناختی و عملیات روانی است، اما آنچه بر نقشه‌های شوم دشمن غلبه کرد، همان ویژگی خاص و فوق‌العاده حاکم بر ابزار اعتقادی، روانی و آگاهی مردم بود.

پژوهشگر رسانه ادامه داد: از همین‌رو، بنده کتاب‌هایی را برای پایداری و افزایش آستانه تحمل شهروندان، مناسب می‌بینم که آن‌ها را در برابر جنگ نرم بیمه کند؛ از جمله کتابی در زمینه سواد رسانه‌ای، کتاب «دشمن‌شناسی؛ شناخت دشمن و روش‌های مقابله با آن از منظر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مد ظله‌ العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» نوشته سید امیر پورفاضلی از نشر انقلاب اسلامی، کتاب «جنگ شناختی؛ علم پیروزی در نبرد ذهن‌ها» نوشته حمید رضا مقدم‌فر و ابراهیم محسنی‌ آهویی از نشر خبرگزاری تسنیم، کتاب «جنگ شناختی؛ بعد پنجم جنگ» نوشته حسین محمدی‌نجم از نشر مؤسسه آموزشی صنایع دفاعی، کتاب «نفوذ؛ بررسی پروژه برنامه‌ریزی شده نفوذ دشمن در بیانات مقام معظم رهبری» نوشته محمد تاجیک‌رستمی از نشر شهید کاظمی، کتاب «نسل مضطرب زِد؛ چگونه دوران گوشی‌های هوشمند، ذهن کودکانمان را تغییر داد» نوشته جاناتان هایت با ترجمه پوریا نیازی از نشر پارس اندیش، کتاب «ارتباط متقاعدگرانه در تبلیغ» نوشته محمد علی حکیم‌آرا از نشر سمت، کتاب «کد اقناع؛ چگونه عصب‌شناسی و هورمن‌ها می‌تواند به شما در متقاعد کردن هر کسی در هر مکان و هر زمان، کمک کند؟» نوشته کریستوف مورین و پاتریک رنوویس با ترجمه پیام تیرانداز از نشر خبرگزاری فارس و کتاب «روایتگری مؤثر؛ قصه هوشمند، استفاده از علم داستان برای متقاعد کردن، تأثیرگذاری، الهام بخشیدن و آموزش» اثر کندال هاون با ترجمه پیام تیرانداز از همین نشر.

کنگاوری ملاحاجلو درباره مهم‌ترین پیامی که رسانه‌ها باید در این روز‌ها برای ترویج کتاب منتقل کنند، تصریح کرد: اندیشه و کسب آگاهی با توسل به منبع‌های اصیل خودمانی، سلاحی شکست‌ناپذیر و پیام‌آور خودباوری و بازگشت به خویشتن در برابر تعقیب برنامه‌های رسانه‌های بیگانه، به‌ویژه رسانه‌های وابسته به اردوگاه نفاق و سرمایه‌داری صهیونی، است که تضمین‌کننده استقلال و پیروزی خواهد بود. در این دوران بسیار حساس، آگاهی‌بخشی و مطالعه‌ای که موجب اتحاد و حضور مردم در صحنه شود، از سلاح‌ اتمی برای مقابله با دشمن مستکبر، کاراتر و مؤثرتر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۹ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
دفاع مدبرانه و شجاعانه ملت ایران از خلیج فارس در برابر دشمنان
خوشه‌های طلایی گندم در زرین دشت به بار نشست
دیدار مدیر کل صدا و سیمای مرکز لرستان با موکب داران عراقی
اطلاعیه لشکر پیاده ۲۸ کردستان
دریافت مستقیم رمز پویا و پیامک‌های تراکنش بانک ملی و ملت در «بله»
قابلیت‌های جدید سروش پلاس و لزوم تقویت زیر ساخت‌ها
حماسه جان‌فدایان امام رضایی در آذربایجان شرقی
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تهران
ظرفیت امام رضا (ع) در ساخت آثار هنری نادیده گرفته شد
کاهش تورم در بازار اجاره در فروردین
کشف ۴۳ رأس دام قاچاق در میامی
کارشناسی خسارت واحد‌های صنعتی قم رو به اتمام است
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
صهیونیسم با همه ملت ایران سر جنگ دارد
تاکید معاون هنری وزیر ارشاد بر روایت هنری از رویداد‌های جنگ رمضان
میدان داری مردم لرستان در پنجاه و نهمین شب خیابان
رایزنی فرماندار گیلانغرب با مقامات عراقی برای تسهیل تردد زائران
تسلیت عارف و صالحی در پی درگذشت استاد باریشماز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
انهدام باند کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی با دستگیری سه متهم
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)