• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۷۱۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۷:۵۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

روایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از عشق عمیق رهبر شهید انقلاب به امام رضا(ع)

در آستانه روز میلاد امام رضا (ع) تالار وحدت میزبان حماسه ایران امام رضا (ع) شد.

** تالار وحت میزبان مراسم «حماسه ایران امام رضا(ع)»

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، همایش "حماسه ایران امام رضا (ع)" با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشید فلاح، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)، امیر خوراکیان، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک، و جمع کثیری از هنرمندان، شاعران، نویسندگان و خادمان قرآنی، در تالار وحدت برگزار شد.
وزیر فرهنگ در مراسم ویژه «حماسه ایران امام رضا علیه‌السلام» گفت: یکی از خصلت‌های ویژه فقط محبت ساده نبود؛ یک عشق و دلدادگی عمیق به امام رضا علیه‌السلام بود. و این امری نیست که بخواهم برای اعتبار رهبری ایشان اغراق کنم، بلکه توصیفی از یک شخصیت معاصر است که در وجوه مختلف چه در ادبیات و گفتار و چه در عمل این دلدادگی را می‌شد به‌روشنی احساس کرد.
صالحی افزود: در یکی از سخنانشان بیان کرده بودند: حقیقتاً شیرین‌ترین لحظات برای بنده، آن لحظاتی است که به آستان قدس مشرف می‌شوم.» این بیانِ یک تجربه‌ی شخصی است؛ تجربه‌ای که ممکن است هر کسی درباره‌اش قضاوتی داشته باشد، اما در صداقت ایشان و در نقل این تجربه‌های شخصی نمی‌توان تردید کرد. یا در کلام دیگری فرموده بودند: مرقد منور علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام منبع برکات بی‌شماری است و برای من، یکی از برکات بزرگ الهی محسوب می‌شود.همچنین در دیداری با خادمان آستان نیز گفته بودند: بنده هم افتخار می‌کنم مشرف به خدمت این آستان قدسم.
وزیر فرهنگ درباره نوع نگاه رهبر شهید به امام هشتم علیه‌السلام بیان کرد: ایشان بارها در صحبت‌هایشان گفتند،امام رضا علیه‌السلام ولی نعمتِ ما ایرانیان‌اند، رابطه ایران و امام رضا (ع) در نگاه ایشان یک نگاه ویژه و دقیق است. نمونه‌اش همین پارسال، در شهریور و هم‌زمان با ایام شهادت امام رضا علیه‌السلام، بود که گفتند: تسلیت عرض می‌کنم شهادتِ ولی‌نعمتِ همه‌ی عالمِ وجود، به‌خصوص ما ایرانی‌ها.” در بیان دیگری نیز فرموده بودند: امام رضا علیه‌السلام ولی‌نعمتِ معنوی، فکری و مادیِ ملتِ ماست.
صالحی افزود: به باور ایشان، ایرانِ پس از اسلام تا امروز و تا ابدالدهر با امام رضا پیوندی خاص خورده است. بنابراین، در تعبیر ایشان، واقعاً امام رضا علیه‌السلام ولی‌نعمتِ ما ایرانیان‌اند در ساحت معنوی، فکری و مادی. از این زاویه دید، هرچه داده‌ها و شواهد بیشتری را گردآوری و بر آن تمرکز کنیم، معنای “ولی‌نعمت بودن” روشن‌تر و پرمایه‌تر می‌شود.
فرشید فلاح، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)، در ابتدای این مراسم با خواندن غزلی از "رهبر شهید" به پیشگاه امام رضا (ع)، به فعالیت‌های ۲۳ ساله این بنیاد در عرصه‌های مختلف جشنواره‌ای اشاره کرد و بر پیوند این بنیاد با فرهنگ رضوی تأکید نمود.
وی افزود: جشنواره‌های متنوع رضوی با تکریم عرصه‌های رضوی، زمینه مشارکت نوقلمان و گفتگوی هنرمندان را فراهم کرده و ادارات مختلف نیز در میزبانی این رویدادها نقش شایسته‌ای ایفا نموده‌اند.
وی همچنین به دلیل شرایط جنگ، موکول شدن جمع‌آوری کارنامه رویدادها به ماه‌های آتی را اعلام کرد.
در ادامه، کلیپی از "خادم الرضایی رهبر شهید انقلاب" پخش شد.
امیر خوراکیان، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک، با اشاره به دیدگاه "رهبر شهید" درباره امام رضا (ع)، بیان داشت: ایشان معتقد بودند که حضرت رضا (ع) متعلق به شیعیان تنها نیستند و معرفی ایشان به جهان نیازمند پرداختن به موضوعاتی با گفتمان جهانی است. خوراکیان دو محور اصلی را که رهبر شهید به آن اشاره کرده بودند، برشمرد: اول، مسئله محیط زیست که در بیانات امام رضا (ع) به آن پرداخته شده است و دوم، حقوق حیوانات.
وی تأکید کرد که از این زاویه می‌توان به شخصیت علمی و جایگاه حضرت رضا (ع) و پیامشان به جهان توجه کرد. خوراکیان همچنین خاطره‌ای از آرزوی رهبر انقلاب برای ترجمه دعاها و زیارت‌نامه‌ها به زبانی قابل فهم برای جوانان، حتی بدون نیاز به ذکر عبارات عربی، نقل کرد.
مجید مجیدی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، ضمن عرض سلام به شهدا، خانواده‌ها و مردم ایران، از ایستادگان در خط مقدم تجلیل کرد. وی با اشاره به ساخت فیلم مستندی درباره کفشداری حرم امام رضا (ع) در سال‌های دور، ابراز داشت که هنوز کارهای سینمایی در شأن امام رضا (ع) ساخته نشده است.
مجیدی خاطره‌ای از معلمی که خادم کفشداری حرم بود و ارتباط ویژه‌ای با دانش‌آموزانش برقرار کرده بود، بیان کرد و افزود که شاگردان این معلم همگی ممتاز بودند.
مصطفی راغب نیز در ادامه، قطعاتی را تقدیم به ایران کرد و در مدح و ثنای امام رضا (ع) آواز خواند. قطعه "شوکت جاودان" با شعری از مهدی قدکی یزدی و قطعه "دنا" که به شهدای ناو "دنیا" تقدیم شد، با شعر افشین مقدم و آهنگسازی بابک زرین اجرا گردید.
سهیل محمودی، شاعر، با ابراز خشنودی از توجه به "همسایه امام رضا (ع)" در کنار تلخی‌های جنگ، به سال حکیم فردوسی اشاره کرد و عشق فردوسی به اهل بیت (ع) و ایران را یادآور شد.
وی در پایان، اشعاری برای ایران و تعدادی رباعی درباره ایران و کاخ گلستان خواند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
شعرخوانی محمدعلی مجاهدی در ویژه برنامه حماسه ایران امام رضا(ع)
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

شعرخوانی سهیل محمودی در ویژه برنامه «حماسه ایران امام رضا(ع)»

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۹ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
دفاع مدبرانه و شجاعانه ملت ایران از خلیج فارس در برابر دشمنان
خوشه‌های طلایی گندم در زرین دشت به بار نشست
دیدار مدیر کل صدا و سیمای مرکز لرستان با موکب داران عراقی
اطلاعیه لشکر پیاده ۲۸ کردستان
دریافت مستقیم رمز پویا و پیامک‌های تراکنش بانک ملی و ملت در «بله»
قابلیت‌های جدید سروش پلاس و لزوم تقویت زیر ساخت‌ها
حماسه جان‌فدایان امام رضایی در آذربایجان شرقی
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تهران
ظرفیت امام رضا (ع) در ساخت آثار هنری نادیده گرفته شد
کاهش تورم در بازار اجاره در فروردین
کشف ۴۳ رأس دام قاچاق در میامی
کارشناسی خسارت واحد‌های صنعتی قم رو به اتمام است
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
صهیونیسم با همه ملت ایران سر جنگ دارد
تاکید معاون هنری وزیر ارشاد بر روایت هنری از رویداد‌های جنگ رمضان
میدان داری مردم لرستان در پنجاه و نهمین شب خیابان
رایزنی فرماندار گیلانغرب با مقامات عراقی برای تسهیل تردد زائران
تسلیت عارف و صالحی در پی درگذشت استاد باریشماز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
انهدام باند کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی با دستگیری سه متهم
جشنواره ملی گروه نوازی برگزار می‌شود
قدردانی از ایرانیان جانفدا و تیم مذاکره‌کننده
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)